10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@genova evet hocam kaynak soruyorum kimse belirtmiyor ama çoğunluk neredeyse c+s+m=1 olduğuna emin. (Böyle yaza yaza formülü kabulleneceğiz:))
-
valla internet çağında bir sınav 1 ayda açıklanırsa o sınavın sorularının yarısı iptal konusu olur böyle işte. koskoca 1 ay insanlar heyecanla bekliyor ve konuşacak konu arıyor doğal olarak. baraj, iptal, manipülasyon falanla böyle böyle 1 ayı yiyeceğiz işte.
-
@amiree hahaha iktisat literatürüne geçsin 2021 kaymakamlik magdurlari teorisi bakacağım şu an toplu delilik falan yaşıyor olamayız herhalde hdjdjdk
-
@amiree, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@genova evet hocam kaynak soruyorum kimse belirtmiyor ama çoğunluk neredeyse c+s+m=1 olduğuna emin. (Böyle yaza yaza formülü kabulleneceğiz:))
C + s + m = 1 diye formül olmadığını mi iddia ediyorsunuz??
-
@can-mavi hayır ben sınavda bunu yaptım ama içgüdüsel olarak yaptım, taze çalıştığım bir şey değildi. Hangi kaynaktan okuduğumu bulamıyorum şu an onu diyorum. Başka kimse de bulamıyor ilginç şekilde onu söyledim
-
@can-mavi hiçbir kaynakta denk gelmedim böyle bir formüle. Böyle bir formül varsa Erdal Ünsal neden kitabında yer vermedi. Makro derslerinde de denk gelmedim. Dış ticaret dersi hiç almadım orda anlatildiysa bilemem. Varsa kaynak siz gösterir misiniz hocam? Ben de görmüş olurum.
-
@teşkilatçılar Hocam o soruya baktım da zaten soruda s'yi vermiş, c'yi dolaylı yoldan -çoğaltan katsayısını (k) söyleyerek- vermiş, m'yi soruyor. Üçünün toplamını 1'e eşitleyince zaten m çıkıyor. Çözümünde Zeynel Hoca; formül 1/1-c+m'i yazıp burda paydadaki 1-c yerine s yazılabilir demiş. Yani çözüm c+s+m=1 den yapılıyor.
Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.
-
@chandler-bing, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@teşkilatçılar Hocam o soruya baktım da zaten soruda s'yi vermiş, c'yi dolaylı yoldan -çoğaltan katsayısını (k) söyleyerek- vermiş, m'yi soruyor.. Üçünün toplamını 1'e eşitleyince zaten m çıkıyor. Çözümünde; formül 1/1-c+m'i yazıp burda paydadaki 1-c yerine s yazılabilir demiş. Yani çözüm c+s+m=1 den yapılıyor.
Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.
Dostum o şekilde olmaz maalesef... payda o şekilde değil 1-c(1-t)+m olacak, burada 1-c yerine maalesef "s" yazilmiyor
-
@chandler-bing hocam dediğiniz gibi olsa 1-c yerine s yazabilrimi o zmanazaten c+s=1 kabul edip s=1-c den gidiyor diğer türlü c+s+m=1 olsa nasıl 1-c yerine s konabilir benmi yanlışım acaba
-
@amiree, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@can-mavi hiçbir kaynakta denk gelmedim böyle bir formüle. Böyle bir formül varsa Erdal Ünsal neden kitabında yer vermedi. Makro derslerinde de denk gelmedim. Dış ticaret dersi hiç almadım orda anlatildiysa bilemem. Varsa kaynak siz gösterir misiniz hocam? Ben de görmüş olurum.
Suan bayram sebebiyle memleketteyim burada hicbir kitabım yok , bayramdan sonraki hafta paylaşırım tabiki, 2012 yılında ankara murat dershanesinde tuttuğum notu ve erdan unsal hocanin asistaninin notunu dahil paylaşırım
-
@can-mavi hocam bizim sorudan farkı marjinal vergi haddi yok yani marjinal tasarruf eğilimini vermiş marjinal ithalat eğilimini soruyor
-
@anadolu-109 aynen hocam ... iptal edileceğini düşünmüyorum ama itiraz edenede elbetteki saygım var
-
@teşkilatçılar hayır dostum marjinal tasarruf eğilimini, marjinal vergi haddini ve marjinal ithalat eğilimini vermişti, ve yapılacak x birimlik ( rakamı hatirlamiyorum) harcama sonucu değişim ne kadar olur diyordu, ve 250 birim oluyordu, ben mi yanlış hatırlıyorum acaba
-
@can-mavi aynı şeyi sözylüyoruz hocam sınvadaki soru sizindediğiniz gibi ama 2008 de çıkan soruda vergi haddi yok
-
@teşkilatçılar dostum ben bu seneden konuşuyoruz sandım kusura bakma
-
@can-mavi vergi haddi olmadığı için 1/1-c+m den hoca 1-c yerine s yazarak yapmış o açıdan c+s=1 olarak kabul etmiş
2 yüksel hocanın ceterius paribusunda da benzer bi soru var aynı şekilde olmuş
3daha önceki entry lerde sanırım bir arkdaşda erdal hocadan da c+s=1 olarak bahsetmişti(yanlışta hatırlıyor olabilirim) -
@teşkilatçılar doğrudur dostum kucağımda çocuk ile yorum okumaya çalışınca yarim yamalak okumuşum ilk yazdığını
-
@can-mavi hocam sizin netiniz kaçtır acaba?
-
@çakır benim öyle çok yüksek değil maalesef 75 in altında
-
@can-mavi ümit kesilmez hakkınızda hayırlısı olsun.