10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Arkadaşlar herkes iktisada takmış durumda, daha önce post yapıldı mı bilmiyorum ancak benim aklımda da bir soru var. TBMM nin en çok 3 turda üyesini seçtiği kurum diye seçeneklerde hem hsk hem aym üyesi vardı. Yalnız soruda ad çekme vs demiyordu. Yekten 3. Turda seçilecek üye soruluyordu. Biliyorsunuz hem hsk hem aym üyesi 3. Turda seçiliyor. Biri ad çekme biri oylama. Soru muallakta benim için fikri olan?
-
Madem öyle bende bir paylaşım yapayım. Her sınavdan sonra tüm soruları iptal ettirmek için uğraşıyor arkadaşlar. Elbette bariz hata varsa soru iptal edilmeli fakat bazı arkadaşlar tüm yanlış yaptığı soruların iptal edilmesini istiyor. Bu çok kabul edilebilir birşey değil. Sınavda bir ihtimal çarpan sorusu iptal olabilir. Bende bu soruyu 250 olarak ÖSYM ye göre doğru işaretledim.
C+S+M=1 formülü Tufan Samet'in makro kitabinda var. Belki bu soru iptal olabilir. Bundan başka iptal olacağını düşünmüyorum. Herkese iyi forumlar ve hayırlı sonuçlar.
-
@maliyecibiradam HSK için 2 tur seçim yapılır secilemezse ad cekme ile üye belirlenir ama AYM için 3 tur seçim olur ve üçüncü turda eşit oy çıkarsa üçüncü oylama eşitlik bozulana kadar tekrarlanır. Soruda hata yok cevap AYM olacak
-
Erdal hocanın makro iktisat kitabındada c+s+m yok hatta bi yerde c+s+m+t=1 var dış ticaret çarpanı hesaplamasında
-
@maliyecibiradam hsk üyeliği için üçüncü tur oylamadan bahsetmiyor anayasa, ikinci turda da seçilemezse ad çekme usulü ile üye belirlenir diyor. ad çekme ile oylama farklı şeyler. Zaten ösym nin niyeti hskda üçüncü oylama olup olmadığını biliyor mu aday onu ölçmek. Oldu olacak 100 sorunun 100üne de itiraz edin.
-
@maliyecibiradam Anayasa metninde AYM üyeliği için açık ifade var. “Anayasa Mahkemesi onbeş üyeden kurulur.
Türkiye Büyük Millet Meclisi; iki üyeyi Sayıştay Genel Kurulunun kendi başkan ve üyeleri arasından, her boş yer için gösterecekleri üçer aday içinden, bir üyeyi ise baro başkanlarının serbest avukatlar arasından gösterecekleri üç aday içinden yapacağı gizli oylamayla seçer. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılacak bu seçimde, her boş üyelik için ilk oylamada üye tam sayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü oylama yapılır; üçüncü oylamada en fazla oy alan aday üye seçilmiş olur. ” HSK sorusu idari hakimlikte sanırım gelmiş bir soruydu oradan aklımızda kalmış, düştük. Soruda “en geç üçüncü OYLAMADA tamamlanır” diyordu. HSK üçüncüde de alamazsa ad çekmeye gidiyorlar, yani bir aşama daha olmuş oluyor. Can Çelik hoca da yazmış kitaba 262836273 tane ünlemle 2 kere de çözmüşüm ama işte -
@çaycı teşekkürler arkadaşım
-
@genova teşekkürler arkadaşım
-
@maliyecibiradam HSK üçüncü yazmışım pardon iki olacak düzeltemedim️
-
@teşkilat ben itiraz edeceğim diye birşey demedim aklıma takıldı post attım neyin tribini yaşıyorsun? Bak diğer cevaplara Bi de kendi cevabına bak...
-
@maliyecibiradam bizim de barajın kıl payı altında kaldığımız oldu ama açık ve bariz sorular için ortalığı bulandırmadık. Muallakta olduğunuzu söylediğiniz sorunun cevabı anayasada çok net bir şekilde geçiyor. Forumda o kadar itiraz edilen ya da muallakta olabilecek soru gördüm ama sizinki kadarını da görmedim bu bi trip değil.
-
@teşkilat abartma bence
-
@teşkilat arkadaş “tur” olarak hatırlamış. Ben de aynı şekilde sınav anındaki heyecandan soru kökünü okumamışım bile sorular açıklandıktan sonra gördüm “oylama” yazdığını. Ki “fikri olan?” diye sormuş. Fikir alışverişi de yapılamayacaksa niye var bu platform. Sakin olalım
-
arkadaşlar hatırlatmak isterim itiraz süresi bitti. itiraz edilen soruların nihai kararını ösym verecek yukarıdaki postlarda söylediğim gibi iptal olacak bir soru varsa o da çarpan sorudur iyi forumlar.
-
@genova kaç gündür bu platformda kesinliği şu götürmez sorularla ilgili itirazlara şahit oluyorum (kastım ösymye yapılan ya da burada tartışılan her sorudur). Kusura bakmayın da temel bi metinde cevabı yer alan soru için de burada tartışma yürütmeye gerek yok. Hem siz değil miydiniz "belediye kaç nüfusla kurulur sorusuna da itiraz edin isterseniz!" diyen.
-
bence soru itirazları yerine taban puan konusunda fikir yürütelim değerli forumdaşlar.
-
@teşkilat ya gerginliğinizi anlıyorum ben de kızıyorum o ayrı da bu arkadaşın sorusu öyle değil yani bu şekilde yaklaşmamak lazım. Belki bir sonraki sınav için motivasyonunu düşürüyorsunuz ne gerek var. İtiraz falan dememiş aklıma takılan soru demiş
-
Neyse dostlar konuyu değiştireyim söyle bir tahminim var geçen sınav 700 kişi 70 almış bu grupta şu an 211 kişi almış ortalama olarak 3,5 katsayısı oluştu bunlara 40 kişilik kontenjan ve zorluk katsayısı eklersek 73.75 veya 73.50 ortalamasına denk geliyor
-
@genova belki de siz haklısınız afedersiniz hem siz hem de maliyeci arkadaş. Herkesin hakkında hayırlısı.
-
Liste tahmin yapmaya elverişli hale geldi. İlk tahmin yapanlardan biri olarak sözümüzün arkasındayız. İnşallah daha düşük kapatırda barajı geçme başarısını yakalayan herkes mülakat koltuğuna oturur.
@ilhannn00, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Liste ve anketler geçen seneki tablolara çok benziyor. Yığılmalar aynı netler arasında. Tek fark 80 li netler arasında biraz daha artış var. Bu da tecrübeli arkadaşların iyi sonuçlar çıkardığını gösteriyor. Bu yüzden ilk defa bir baraj tahmini yapmak istiyorum. Tamamen kendi görüşüm. Bu liste için hala erken olsada sosyal medya anketlerine bakılırsa bence (73.50) +1/-0.5 gibi bir taban puanı oluşacağına işaret ediyor. Geçen seneden bir tık daha yüksek duruşunun kendi açımdan sebebi yüksek netlerin artışına karşı +40 kontenjanın birbirini dengelemesi.