10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@eskimülkiyeli resim attım hocam ÖSYM çıkmış sorusu c+s+m yi 1 olarak kabul etmiş bu emsal olarak kullanılabilir
-
İktisat sorusu için şıklara eğer c+s+m=1 olacak şekilde çıkan sonucu koysalar soru iptallik derim, ancak onu da koymamışlar, yukarıda arkadaşın dediği gibi genel kabul görülmemiş, üstelik az buz şu sınavlara çalışan adam c+s+m=1 olarak dener cevabı bulamaz sonra gidip c+s=1 den sonuca rahatlıkla ulaşırdı. Yani 1.formulü bilen adam 2.formülü evleviyetle bilir. İptal edileceğini düşünmüyorum.
-
@kartalbaba o soruya göre açık ekonomide çoğaltanı da 1/1-c olarak almış ithalatı dahil etmeden 2 ye ulaşmaya çalışmış. Başka bir kaynakta c+s+m+t=1 olarak almış. Soruyu Erdal Ünsal'dan çalışmış biri soruyu 250 olarak bulur. İptal olursa da olan doğru yapana olmuş olur
-
@eskimülkiyeli peki hocam, ben 250 buldum. soru iptal olduğundan benim netim silinecek mi? Yoksa herkese 1 net mi verilecek ?
-
@çakır c+s+m sonuç zaten 225 çıkıyor, çarpan sorusunun iptal olacağını düşünüyorum.
-
@çakır dışa açık bi ekonomide c+s formülünü nasıl kullanıyorsunuz hocam c+s+m=1 çıkması gerekir soru çok açık bir şekide hatalı
-
@fiona13 dışa açık ekonomide çoğaltanı c+m+t+s=1 olarak veriyor bazı kaynaklar yani c+m+s olarak değil her türlü 225 çıkmıyor.
-
@anadolu-109 hangi kaynakta var bu hocam.
-
@anadolu-109 biz bu kadar konuşuyoruz ama soruya itiraz eden oldu mu ki? şayet itiraz eden olduysa soru iptal edilir 2018 kpss sorusunda c+s+m=1 denklemini kullanmış ösym kendisiyle çelişecek bir duruma düşmez
-
@mülkiyeçeko (66/65)×net sayısı şeklinde hesaplanacak herkesin
-
Arkadaşlar herkese başarılar.
Ben iktisattan 4 sorumu net hatırlayamıyorum.
Onları yanlış sayarsak, 82,5 net ile listeye ekleyebilir misiniz?Bir de not:
Geçen yıl sanırım listeye 30. sıradan girmiş, sınavda ise 79. olmuştum. Bu orana göre bu yıl değerlendirme yapılır mı bilmiyorum (sıralama tahmini açısından).Sınava 6.kez girdim. Bu sınav için kolay - zor tanımlamasından ziyade "değişik" kelimesini kullanmak istiyorum. Çünkü hiç sorulmayan kanunun ek maddesinden soru sormak, zor soru sormak anlamına gelmiyor bence. Memurların mal bildirimi yapması veya siyasi parti veya hsk soruları zor olabilir ama örneğin 2022 sorusu kesinlikle zor değil, değişik. Bu benim fikrim.
Sınavın kaçla kapatacağını da tahmin etmek zor, hele ki bu trollüğün revaçta olduğu dönemde.
Hepimize şimdiden hayırlısı olsun.
-
@fenecus teşekkürler hocam
-
Gerçekten de öyle, zor soru denildiğinde çözerken zorlayan soru anlaşılmalı. Hiçbir ders kaynağında olmayan ya da öğrencinin halihazırda birçok detayla ilgilenmesi gereken yerde, bakmadığına neredeyse emin olunan ve doğru cevabı verecek kimselerin %90 ihtimalle sallayarak tutturacağı bilinen sorulara “zor” demek benim de içimden gelmiyor.
İkinci olarak arkadaşlar, sınavdan 1 hafta sonra sorulara itirazla ilgili tartışmalar bana hiç samimi gelmiyor, yalnızca şansını zorlamaktan ve başkalarının hakkını gasp etmeye çalışmaktan ibaret bir durum olarak görüyorum. Bahsi geçen sorularda tam yetkinlikte olunsaydı bu sorulara karşı eleştiriler 1 hafta sonra mı gelir? Herkes kendi yanlış yaptığı sorulara itiraz etme derdinde, kaldı ki ösym geçen yılki iptali gibi soruya doğru cevap verenin sıralamasını düşürecek şekilde bir iptal gerçekleştirirse -mülakattan evvel- baya hak yemiş olacaksınız. Böyle bir mesleği bu şekilde bir hırsla üstlenmeye çalışanlardan ben çok korkuyorum. Bakıyorum “xx hoca bu soruyla ilgili şu eleştiriyi yazmış, dava açmamız lazım, iptal ettirmemiz lazım.” Diyorsunuz. Yahu zaten o soruya dair hiçbir fikriniz yokmuş, bilmediğiniz sorunun davasını açarak ne kazanacaksınız, kazansanız da içinize sinecek mi? Üstelik bu tür saçmalıkları burada sürekli dile getirerek insanları germekten başka ne yapıyorsunuz? Merak ettiğim ikinci bir husus da mesela 1946 sorusu için ortalığı ayaklandıran herkesin cevabı 1958 miydi mesela, diğer şıkları işaretleyip de itiraz edeceğim dava açacağım telaşına düşenler var mı?
-
Bu benim sınava ikinci girişim ve geçen sene mülakat kontenjanı dışında kalmama insan hakları sebep olmuştu, bu sene çalıştım sınavda full yaptım. Sürekli hocanın biri açıklama yaptı diye her soru iptal olsun diyecek insanlar var gibi geliyor. Habeas corpus sorusunda dört tane şık mahkeme süreci yargılama ile ilgiliyken mülkiyet hakkı tamamen ayrı sırıtan bir şıktı, çevre sorusu ise zaten 3. Kuşak hak ve içlerinde en yeni belge Afrika sözleşmesi idi oradan da cikaramazsan geçen sene Virginia Amerika sorusu filan vardı bu sene de şıklar da Afrika çok sırıtıyordu zaten, soruların içeriğine tam hakim olmasan bile mantık yürüterek yapılabilecek sorulardı, umarım ÖSYM yanlışlıkla soruları iptal ederek hakkımızı yemez
-
c s m 1 olunca çarpan 1.16 falan çıkıyordu. sınavda denemiştim ben. cevap çıkmadı.
-
@çaycı mülkiyet sorusunu dediğiniz mantıktan yaptım, aynı mantık geçen sene kadın hakları sorusu vardı orda da işlemişti.
-
Soru iptali olduğu zaman doğru cevapların puan hesaplaması nasıl oluyordu 1.01 gibi birşey mi ?
-
@çaycı kaldı ki soru kökünde de bağıra bağıra “kişi güvenliği yasası” yazıyordu zaten. Bundan sonra girecek arkadaşlara tavsiyem, bu sınav ezber sınavı değil. Bana göre %49 bilgi, %51 sınav anında muhakeme. Gerçi muhakeme kabiliyetini geliştirecek olan da konuya olan hakimiyetiniz olacaktır. Sorular buna dikkat ederek çözülmeli bence.
-
Bu tip soruların çözümünde c+s formülünü öğrendim. Dışa açıksa 1/1-c(1-t) + m bu formüle göre gittim. Şimdi biraz kurcaladım da bir hoca csm bir başka hoca csmt almış anlatmış... Sanırım ÖSYM bizden 250yi istedi ve biz de onu bulduk. Sınavda benim de aklıma c+s+m geldi ancak önemli olan o an soruyu çözmek olduğu için 250yi bulunca tamam dedim. ÖSYM kendisiyle çelişir mi? Çelişir. Değişik bir kurum orası. Ortada bir fikir birliği yoksa ÖSYM o açığı kullanır. Topu da taca, mahkemeye atar. Formül karışıklığına göre de tavır almış olur...
-
Arkadaşımın neti 75 ekleyebilirmisiniz