9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@kai-hitwatari Bu alımın en kötü yanı yetkililerin suskunluğu.Ne oluyorda bu kadar net konuşmaktan imtina ediyorlar hatta hiç konuşmamayı tercih ediyorlar anlam veremiyorum.
-
dilimin ucuna geliyor kelimeler de tutuyorum kendimi.sgk olmasa belki de guy mulakatindan gecerdim hep buna odaklandim aptal gibi.dua ederoen bile bir kere guy falan dusunmemistim.bundan sonra hayirlisi olsun deyip gececegim. sgkdan nefret ettim.keske mulakata kalmasaydım
-
@budageceryahu, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
Arkadaşlar, özelikle de @paretowilfredo ve @Antimülakat
Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Atama yapılmadan önce kadro ihdas edilmesi gerekiyor. Kadro yoksa, atama da yok. İnternette biraz arama yaptım, SGK'nın 2018 yılı için hangi kadro için ne kadar ihdas ettiğine dair bir sayıya ulaşamadım. Stratejik plana bakayım dedim, göremedim.
Bizim mevzunun bununla alakası olabilir.(1) SAYILI LİSTE
KURUMU : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TEŞKİLATI : TAŞRA
İHDAS EDİLEN KADROLARIN
Sınıfı Unvanı Derecesi Kadro
GİH Sosyal Güvenlik Denetmeni 6 1610
GİH Sosyal Güvenlik Denetmen Yrd. 7 1000
TOPLAM 26102016 Mart ayına ait bir bilgi, fikir vermesi için paylaştım. Kadro ihdas edilmişti önceden, yine de göz atmak detay okumak istersen Google'a 2610 denetmen ihdası yazabilirsin
-
-
@budageceryahu @FameFabre
65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNKanun Numarası : 6704
Kabul Tarihi : 14.04.2016
Resmi Gazete Tarihi : 26.04.2016
Resmi Gazete Sayısı : 29695
-
@FameFabre @paretowilfredo
Acaba 2016 yılından bu yana ihdas edilen bu 1000 kişilik kadro doldu mu? -
Dostlar kadro olmadan sınav ilanına çıkılamaz, gecikme bununla ilgili değildir, tabi süreç bu kadar uzayınca hepimizin aklına başka birşey geliyor.Bence listelerin kaybolduğu dedikodusu bile bundan daha olası:))
-
Dostlar naptınız ya konu nerelere gelmiş. Biz sınavın önünü bitiremedik bir de arkasıyla uğraşmayalım
-
Konunun tamamen SGK'nın ne yaptığını bilmemesi ile alakalı. Emin olun yapılan bu atama SGK'da yer alan on binlerce işten biri olarak görülüyor. Bu insanlar işsiz, bu insanlar atama bekliyor diye kimsenin sizin kadar umru değil. Bu ilan sonucunu bekleyen 1.000 kişi iken bugün bir ilacın SGK tarafından karşılanan ilaçlar kapsamına alınması 10 binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Hal böyle olunca siyaset popüler olanla ilgileniyor ve sizin durumunuz hafife alınıyor. Lütfen bana kızmayın, bir dost olarak acı konuştuğumun farkındayım ama bu türden toplumsal kurumlarda sizin durumunuz asgari müşterek yer iştigal ediyor.
-
Kalkıp biri de demiyor bu insanlar bizim için değerli, bir an evvel işlerinin başına geçsinler diye.
-
@antimülakat herkesin tuzu kuru kardeşim
-
@antimülakat hani bakanlıktaydı sgk dan çıkalı çok olmadı mı bunun. bize gelse bekletmeden açıklarız lafları sgk ya ait değil mi bence bu yazdıkların sgk değil bakanlıkla alakalı
-
Gereksiz yere birbirinize laf atiyosunuz tamam hepimiz sonuç bekliyoruz ama birinin sonuçlar hakkında tezi diğeri için hemen bir antitez yapmalıyım oluyor taşeron dendi alındı asgari ücret dendi yapıldı süreç bakanlıkta tıkanıyor ahali kurumda olsa duyum konusunda hiç sıkıntı c3kmezdik çünkü 3 aşağı 5 yukarı kurumla bağlantı kurabilen insan var . Asıl sıkıntı surda taşeron olarak bir kısım alındı fakat bizim alındı diye bildiğimiz kadro kitleri kapsamıyor eğer bakanlık kitlere de farklı bir torba yasayla kadro vermeye kalkarsa biz bi 2 3 ay daha bekleriz . Sgk ilacina emekli aylığı bildirimlerine takılmayın bakanlıkta top bakanlık 20 günde taşeronların bulunduğum ildeki işçilerin gvs sini tamamladı listeyi aştı buda bizim sayıya hemen hemen denk eğer bakanlık niyetlendiyse mart sonuna kalmaz ama eğer siz biraz daha durun biz bi torba yasa için meclisteki komisyonumuza destek olucaz derse işte o zaman biz baya baya bekleriz. Ve sizden ricam kalkıp örgütlenme için Whats app gruplarına dahil olmayın aradan bir çürük ceviz çıkar oda çuvalı heba eder burda herkes fikrini beyan edebiliyor varsa önerisi olan büyürsün gelsın her twit organizasyonunda vardım yine olurum bimer cimer heryere başvururum kalkıp bi örgütlenme bi hareketlenme niyetinde olanları kale almayın ve saygili olun burda hakaret edip küçük düşürmeye çalıştığınız kişiyle 3 ay sonra aynı odada bubgorevi ıcra etmek zorunda kalabilirsiniz 150 gün hepimizi yıprattı fakat bu sizi diğer insanlara karşı saygısızlık yapmaya hak kazandığınız anlamına gelmez.
-
@antimülakat Hocam bu işleri kurumun farklı birimleri yapmıyor mu?Mesela taşeron düzenlemesi,bedeli ödenecek ilaçlar listesinin güncellenmesi vs konular bizim alımın yürümesine engel mi oluyor?
-
@luthor benimde anlamadığım koskoca bakanlık veya kurum bu kadar mı amatörce yönetilir ya binlerce çalışanın var kur bi ekip 3-5 kişi neyse şu gvs midir ne haltsa halletsinler raporu sunsunlar (şimdi dicenizki kurum veya bakanlık senin kadardamı düşünmüyor) haklısınız ama düşündüysede işin peşine düşsünler kimlerin sorumluluğundaysa bu süreç bir yaptırımı olsun bu kadar gecikme bu kadar keyfiyet olmaz nasıl iş anlamış değilim
-
Elbette bu işin yönetimi personel dairesi ve sınav işleri şubesi. Ancak süreç şöyle: Komisyon listeyi oluşturup, başkana (Eskiden olsa yerine Başkan a. vekili) de olabilirdi. Çünkü listeyi başkana imzalatmak tali idi, usül idi, başkan çok beklemeden son dakika değişikliklerini ilave edip, yeniden personele gönderiyordu. Neyse şimdilerde liste başkana gönderiliyor. Daha sonra iş yoğunluğu, daha kritik gündem başlıkları, günlük programının boşluklarından kalan zamanda listeye bakıyor, var mı değişecek bir şey muhakkak vardır. İsimlerde vardır, liste büyük oranda da değişebilir. Tabi burada başkan imzalaması gereken belgeler listesinde atama onaylarını daha geniş bir zamanda bakalım diye uzunca bir süre sallayabilir. Sonra son dönemin modası olan: Başkanda son halini alan listenin gvs'sini başkan yeniden istiyor, ne olur ne olmaz hesabı. Bu aşamada da listedeki isimler yeniden soruşturuluyor. Gvs'ler yeniden geldiğinde normal şartlarda süreç bu aşamada bitmeli ancak liste bir de bakanlığa gönderiliyor, teyit almak için. Oradan da gelmesi için benzer aşamalardan geçiyor. Bakan veya bakan a. yardımcıları yeniden isim isim, gvs gvs listeye göz atıyor. Gözüne carpiyorsa bir şey şu ismi tekrar sordurun diyor. Burada göze çarpan şey: Kişinin memleketinden, okuduğu okula, katıldığı seminerlerden, ailesindeki kişileri fetö ile bağlantı durumuna kadar herşey olabilir. Sonra listeye son şekli verilerek yeniden başkanlığa gönderiliyor.
15 Temmuzun ilk zamanlarında bir de Başbakanlığa gonderme usulü vardı, o şimdi pek uygulanmıyor.
-
@antimülakat o zaman komisyon niye var ki hocam her bir yere gidişte liste büyük oranda değişiyor gibi komisyon sonuçta belli bir puan verip ona göre seçiyor komisyondan çıkıyor başkana başkan da ekliyor çıkarıyor oradan bakanlığa muhtemel de orada da aynı şeyler komisyonun o zaman pek bir etkisi yok gibi
-
@antimülakat ayrıca 2 kere gvs soruşturması oluyor ise bir daha burda neden oluyor da direk göreve başlatılmıyor onu da anlayamadım
-
Bence bakanlık şunu söylemek istiyor.
Okul okumakla, sınava girmekle boşuna uğraşmayın.
Bir yolunu bulup, taşeron ya da sözleşmeli olarak başlayın bir yerde. Sonra ben sizi kadroya alırım. -
@antimülakat buna da bürokrasinin babasi deniyor heralde hocam