Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
@justaa DTÖ Yeşil Projesinin ne anlama geldiği, muhasebe temel kavramlar ve özün önceliği kavramı, bakanlığın görev ve alanları, ikiz açık, ihracatı teşvik için hangi politikaların olduğu, ithalat kısıtlamaları, damping ve damping dışı kısıtlamalar vs, dün hangi ülkede darbe olduğu ve Afrika'dan beş başkent söylemem istendi.
Soruları söyleyerek kazanan aday listesinin değişeceğini sananlara selam olsun. Herkese başarılar...
-
@bluephantom geçmiş olsun hocam hakkınızda hayırlısı olsun. Bilgilendirmeniz için sağolun ve dediğiniz gibi soruları söyleyince sıralar değişmeyecek ki zaten soruları isteyen kimse de olmadı. Sadece genel olarak mülakat hakkımda bilgi verilse yeterli olur. Tekrardan teşekkürler
-
@bluephantom hocam soruları söyleyerek sıranın değişmesi ne demek anlamadim
-
Sınır kapılarımızdan bildiklerini sayar mısın? Milli gelir hesaplama yöntemleri? Bakanlık politikaları? İthalat kısıtlamaları nedir? güncel ihracat rakamları? Wto? Ticaret hukukundan da peş peşe bir kaç soru geldi
-
@blavk Mülakata girenlerin soruları eğer paylaşırlarsa kendilerinden sonra gelenlerin daha rahat geçip kazananlar listesinin değişecebileceği 'Nobele Aday' varsayımdan bahsediyorum.
-
@bluephantom siz iktisattan girdiniz değil mi hocam ? Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim bu arada.
-
@bluephantom verdiginiz ozgecmisten hareketle staj veya is deneyimleriniz, ingilizce seviyeniz, bildiginiz bilgisayar programlari, sertifikalariniz, hobileriniz tarzi sorular geldi mi? Ingilizce konustugunuz bolum oldu mu?
-
@user45123 özgeçmiş önlerinde ordan bakıp soru soruyolar ingilizce konuşturan duymadık
-
@user45123 İlgi alanlarınızı dikkatli belirtmenizde fayda var. Zira oralardan sorular geliyor. İngilizce konuşma olmadı sadece ingilizce notumun ortalamanın ziyadesiyle yukarısında olduğunu söyleyip nerden öğrendin tarzında bir soru geldi.
-
@mergentengere Aynen. İktisat bölümü
-
Hocam kurul kaç kişi acaba? Bir de özgeçmiş kompozisyon şeklinde ve bir sayfa olarak istenmiş ama siz de o şekilde mi sundunuz?
-
@user1045 kurul 5 kişi. Bakanlığın sitesinde ozgecmis formu var onu doldurup götürüyorsunuz. Mulakat hakkında da bilgi verecek olursam en basta İngilizce dünya ticaret örgütünü anlatmam istendi. Sonrası alan soruları ve ithalat,ihracatla alakali sorular geldi. Herkese başarılar
-
@esss alanınız neydi acaba
-
@esss Teşekkür ederim hocam. Bazı bölümlerde İngilizce de soruluyor demek ki.
-
Bugün Kamu Yönetimi alanından giren arkadaşlar da bilgilendirme yaparsa çok memnun oluruz
-
@abbaskara06 girdim çıktım beni baya sıkıştırdılar anlamadim biri bitmeden biri başlıyordu. Urduca nerede konuşulur faiz enflasyon ilişkisi Afganistanda konuşulan diller bdt teorisyenlerr maliyeden geldi Türkiye ekonomisi idare
-
@blavk iktisat hocam
-
@blavk bayağı zorlamışlar hocam anladığım kadarıyla. Alandan sorular geldi mi veya bakanlıkla ilgili. Başka giren arkadaşlar var mı kamu yönetiminden
-
Hocam özgeçmiş bir nüsha olarak olarak teslim ediyoruz değil mi?
-
@abbaskara06 hukuk devleti kanun devleti geldi birde yerel yönetimler geldi. Ama art arda soruyolar.