2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@mehmetsy kardesim bilgi yanlis mi tecrubene istinaden nohutcudan calismiyayim mi dusuncen nedir?
-
@galaksi Hocam hukuk alanında Nohutçu en iyisi ama mutlaka mevzuattan da okuyun derim kanunları,önceki sayfalarda gerekli kanunlar var. Play store veya apple store da Başbakanlık mevzuat diye bi uygulama var, orada hepsini bulabilirsin
-
@galaksi Nohutçu'nun tüm bilgileri yanlış değil ama eksiklikler var kanunlarla tamamlamaya çalışacağız inşallah
-
mehmet bey tesekkur ediyorum bilgilendirmenizden dolayi.
-
@galaksi rica ediyorum, kolay gelsin
-
arkadaşlar duyum falan yok sadece iyimser tahminler var... @paretowilfredo bekleyelim sabırla, bi duyum aldığında paylaşır bizimle.
-
@paretowilfredo umarım fazla bekletmezsin bizi kardeşim
-
Insan haklarina nerden calisalim yani arkadaslar ? Nohutçu nun kitabindam cikmadi diyosunuz themis den de cikmadi
-
@Mimar Hocam geriye zaten bi tek Kutluay kararlı kalıyor ama şu var ki bi kaynağa bağlı kalmamamız gerekiyor zira geçen sene Nohutçu hepsini tutturdu bu sene tutturamadı, yani OSYM nin belli bir tarzı yok, her an her yerden bir taş düşebilir gibi düşünün
-
@mehmetsy evet hocam ilan
-
Arkadaşlar tek bir kaynaktan çalışmayın. Ösym sürekli tarz değiştiriyor soru komisyonları yenileniyor.
-
@sbf12345 Hocam 1 aya söylentiler de duyumlar da netleşir diye düşünüyorum, tabi sizin mülakatlarda... inşallah nihai listede göreceğiz kardeşim sizleri
-
@mehmetsy inşallah be kardeşim inşallah, bıktım yemin ederim. Mülakata girmek bi başarı ama nihai başarı değil.bu meslek çok güzel ve herkes istiyor doğal olarak.onun için çok rekabet var.sınava çalışmaya başladığımda 71 kiloydum şu an 59 kiloyum. Çok bedel ödeniyor zaman , para , psikoloji sağlık vb . Bu yola başkoyan kAzanan kazanamayan herkese çok büyük saygı duyuyorum hepimiz için hayırlı olsun .
-
Sınav sonucu hüsranını üzerimden attım ve yeni bir umutla bu başlıkta ki ilk paylaşımımı yapacağım. 2015 Mart ayından sonra ilk defa sınava 3 ay kala ders çalışmaya başladım. Anayasa idare bölümünde 5 yanlış, insan haklarından 4 yanlış, tarihten 1 yanlış, iktisattan 1,5 yanlış, türkiye ekonomisinden ise 2 yanlış bekliyordum ve sınav sonucunda 850li bir sıralamaya sahip oldum. Bugünden itibaren bismillah diyerek yeni sınava hazırlanmaya başlayacağım naçizane tavsiyem ilan gelene kadar bilhassa tarih,ekonomi,iktisat ve insan hakları derslerine daha fazla yoğunlaşmanız olacak. Kendi sınav puanıma baktığımda 2 veya 3 soru ile sıralamada olabilirdim. Yanlış anlaşılmasın sınavı sınırdan kaçırdım gibi saçma bir şey söylemeyeceğim zaten bu sınavda mülakata kalan ekseriyet 2-3 soru ile kazanıp 2-3 soru ile kaybediyor. Anayasa ve idare bu sınavın 18 soruluk kısmını oluştururken türkçe hariç diğer kısmı toplamda 16 sorudan oluşmaktadır. Özellikle başka bir sınava hazırlanmayan kardeşlerime tavsiyem ilan gelene kadar eforlarını diğer kısım üzerinde yoğunlaştırmalarıdır. Bu alanda yapılacak doğrular anayasa ve idare bölümünde elinizi güçlendirecektir. Tüm kardeşlerime bu yolda canı gönülden başarılar dilerim. Sınav ile ilgili herhangi bir gelişme olduğunda @paretowilfredo kardeşim bizi bilgilendirecektir.
-
ilan bekleyenler olarak İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı 2017 hizmet içi eğitim planını beklemek lazım onunda eli kulağındadır..( 2016 da 105. dönem göreve yeni atanacak kaymakam adaykarı ilk orda yazmıştı..)...http://egitim.icisleri.gov.tr/egitim-planlari
-
@Ömermuhtar Sonuç açıklanma zamanı link işi şimdi bu, az daha uğraşırsak yazılımcı olacağız kardeşim :))
-
@sbf12345 Kesinlikle haklısın kardeşim, ödenen bedeller çok ağır ama inşallah mükafatı çok güzel olacak
-
@galaksi 3. Baskı kitapta sayfa 152 de 121. Soru. Bu soruyu nohutçu yüzünden yanlış yaptım.Başka hatalı sorular var mı bilmiyorum bilgisi olan varsa buraya yazsında tekrar böyle hataya düşmeyelim.
-
@D.Drogba Dediğin çok mantıklı boyle calısmak gerekiyor. Hukukları hallettik ilk sınavda, tecrübemizi de oluşturduk geriye bunlar kaldı.
-