2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@mehmetsy iktisat temelim zayıf geniş bir konu içeriği olduğunu düşünüyorum sınavın acaba dershaneye giden verimli olduguna kanaat getiren var mı ? Nasıl bir içerik sunuyorlar. Teşekür ederim.
-
Tek başına her kaynak yetersiz olabilir tüm kaynakları bir bütün olarak çalışmak gerekecek öyle görünüyor hocam demek
-
@mehmetsy Tek başına her kaynak yetersiz olabilir saydığımız tüm kaynakları bir bütün olarak çalışmak gerekecek öyle görünüyor hocam demek
-
@John-Rawls Haklısınız hocam
-
@kadir_karasu 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@hadibakalim kanunname de yeterli olabilir. Evet bu sinavdaki bütün sorular orada vardı.
Amma bence risk almamak gerekir.
Idare hukukunda orada olmayan bilgiler de var. Ve çokça.
Oralardan gelirse soru kaçar. Bence idare hukuku tercih edilmelidir.
Saygılar.Tabi doğal olarak daha kapsamlı çalışmakta fayda var. Benim çok vaktim olmadığından kanunnameden çalıştım ki daha çok vaktim olsaydı direkt idare hukuku kitabını alırdım.
-
Arkadaşlar mülki idare amirliğinde hiçbir şeye tölerans yok, bilhassa mülakattaki arkadaşlar dikkat
http://www.star.com.tr/guncel/3-gun-once-goreve-basladi-aciga-alindi-haber-1180315/
-
@faizkoridoru 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
arkadaşlar ilk 100 de kazandım. Ancak nohutçuyu kesinlikle önermiyorum. Piyasa'da filler yarışcak diye biz adaylar mağdur oluyoruz. Bildiğim 2 soruyu yanlış yaptırdı ona rağmen içerdeyim. Kaymakamlık sınav süreci ayrı. Çok şey öğrendim yaşayarak. Bu sınav sisteminin de uzun vadede sürdürülemeyeceği kanısındayım. Zira, Türkiye ekonomisinde ve iktisatta seçicilik ortadan kalkıyor. 280 olan sorunun cevabını hiç bilmeyen bir aday dahi cevabın 2 seçenekten biri olabileceğini düşünüyor ve %50 ihtimalle doğru cevabı veriyor. Maalesef ezbere dayalı bir sistem ve iş böyle olunca herhangi bir kaynağa bağlı kalmak yerine şunları öneriyorum:
-
Anayasa için elinize bir Anayasa alın ve her bir maddeyi bilhassa kaymakamlıkta sorulabilecek (örneğin 127. madde) maddeleri teker teker anayasadan yazarak çalışın, akabinde çok ayrıntı içermeyen bir kaynaktan okuyarak özümseyin
-
İdare Hukuku için öncelikle basit çok ayrıntı içermeyen kitaptan hızlı bir şekilde okuyun ve yukarıda bir arkadaşın değindiği gibi kanunlardan çalışın. Bu gözünüzü korkutmasın zira kanun maddelerinde ilerledikçe neyin çıkıp neyin çıkmayacağını tahmin edebiliyorsunuz. Yani bir kanunun %20 si işinize yarıyor ve onu aşağı yukarı tutturuyorsunuz,
-
İnsan Hakları için Themis in kitabını önerebilirim veya açıköğretim kaynağı daha mantıklı.
-
İktisat bu sınav tarzında tamamen saçmalık önereceğim bir kaynak yok maalesef, ama bilhassa Türkiye ekonomisi için salak saçma ne varsa ezberleyin (bu konuda ciddiyim zira asıl önemli konular açık uçlu tarzda asla sorulamayacak). Yasin Çoban'ın kitabını hem diğer her türlü sınav hem kaymakamlık için öneririm. Türkçe için özel bir çalışma yapmadım ama dilbigisi sıkıntısı olanlar tabi ki biraz tanımlara neyin ne olduğuna baksınlar. Vakti kalanlar piyasadaki olayı çözememiş ve kar amacı güden şahısların kaynakları yerine kendileri soru hazırlasınlar ve tekrar etsinler emin olun daha faydalı olacaktır. Kimsenin tuzağına düşmeyin emeğinizin karşılığını alın. Anayasa ve İdare için de tekrardan diyorum ayrıntıya boğulmak yerine kanunların ilgili yerlerini özümsedikten sonra kpss tarzı genel hatırlatıcı bilgi veren kitaplardan BAŞLIKLARI iyi tarayacak şekilde tekrar edin. Emin olun nohutçu ve o tarz kitaplarda boğularak konunun özünü kaçırıyorsunuz ve 1-2 zor soruyu kaçırmayayım derken çok daha basit şeylerden oluyorsunuz. Son olarak, herhangi bir dersen çalışma yaparken aklınıza şunlar gelsin: 'bu cümlede nereyi isteyebilir veya ne sorabilir bunla ilgili' ; bu başlıklardan 3 tanesini veya 5 tanesini yazın diyebilir.'
Mülakata kalan diğer arkadaşlara başarılar diliyorum ve bir sonraki sınava çalışacak arkadaşlara da sabırlı, kararlı ve iyi çalışmalar diliyorum. Hepimizin yolu açık olsun.
Öncelikle tebrikler. Bende bu sınavda mülakata kalanlardanım Ahmet Nohutçu'nun kitabıyla ilgili yorumunuza cevap yazmak istedim. Yaşanan yanlışlıkları bende duydum ancak kanunname kitabından çalışan biri olarak bana sınavda çok şey kazandırdı ve hata da yaptırmadı sadece hakkını vermek istedim. Diğer kitap -kaymakamlık kampıydı sanırım ismi ben okumadım - hem içerik olarak yavan hem de aceleyle hazırlanmış bir kitaptı belli ki kanunname ise gayet faydalıydı. Saygılar.
-
-
LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA!.. https://www.youtube.com/watch?v=JmwZxjLyDzo
-
@Ömermuhtar Severiz kardeşim
-
@mehmetsy eyvallah azizim eyvallah..
-
Arkadaşlar sizler sadece kaymakamlık sınavının açılmasını mı bekliyorsunuz kpss veya hakimlik için bir hazırlık yapmıyor musunuz ?
-
@paretowilfredo bu duruma ne dersin kardeşim ?
-
-
@Ömermuhtar Kardeşim hakikaten bunun meali nedir? 100 alım mı olacak? Daha fazla mı olacak mülakatla mı yüz kişi, yoksa yeni sınavla mı yüz daha alınacak, Allahım sen aklıma mukayyet ol
-
Daha da kötüsü, bu 100+ kişi Aralık sınavından yapılacak alımı mı kapsıyor?
@paretowilfredo -
@mehmetsy kardeşim benim çıkardığım sonuç orada ki 100 kişinin mülakat sonucu alınacak Kişiler olduğudur.. ama bir Bilen olarak @paretowilfredo nun da bilgisini duyumunu alsak iyi olu..
-
@Ömermuhtar Haklı olabilirsin kardeşim, bakanlıkta çalışan kişiler daha iyi bilir durumu zira ben daha memuriyet hayatına atılamadığım için kendimi yetersiz görüyorum ve yorum yapamıyorum
-
@Tugay Hocam o durum oldukça sıkıntılı aslında zira bölününce verim inanılmaz düşüyor, bölünmeyip sınav beklesen o da çpk riskli
-
Arkadaşlar biraz düşününce alımın sınav yapıldığı döneme ait olduğu düşüncesi daha mantıklı geliyor, yani ilk önce alım sayısı hesaplanıp sonra sınav açılır ve aynı yıla girmez mi? Bilem arkadaşların bu konudaki yorumları nelerdir?
-
@Ömermuhtar 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@mehmetsy kardeşim benim çıkardığım sonuç orada ki 100 kişinin mülakat sonucu alınacak Kişiler olduğudur.. ama bir Bilen olarak @paretowilfredo nun da bilgisini duyumunu alsak iyi olu..
Hocam ben Ümit Kaymak'a sordum önümüzdeki sınav için dedi