2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@öktem_ilteriş calismiyoruz referanduma kadar bekleyip degisim olursa oyle baslayacagim.
-
Arkadaslar hangi kanunlari cikarmamiz lazim
-
@öktem_ilteriş ÖSYM ye bilgi edinmeden bu durumu sorduğumda şöyle cevapladılar: Adaylar sınav tarihinde yürürlükte olan mevzuattan sorumludur. Başkaca bir tarih belirtilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla anayasa değişikliği kanunu incelediğiniz zaman yürürlüğe girme tarihi 2019 seçimlerinde. ( bir maddesi hariç )
-
@Kaimi-Makam Teşekkürler. O zaman aynen eski kaynaklardan anayasa idare devam
-
@Kaimi-Makam bu bilgi önemliydi kardeşim, referandum çoğu kişinin aklını karıştırmıştı. Paylaşım için teşekkür ederim.
-
@ceronimo @öktem_ilteriş rica ederim . Kolay gelsin.
-
@paretowilfredo gözümüz senden gelecek guzel haberde kardeşim ya
-
Hepinize selamlar dostlar uzaktan takibi bırakıp aktif olarak foruma katılmanın zamanı geldi diye düşündüm.Ben de bu maratonda sizlerle birlikteyim.Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun...@paretowilfredo meslektaşız sanırım
-
@Kaimi-Makam 6771TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN'un 17. maddesinin c fıkrasına bakmanı tavsiye ederim ayrıca bu KANUN olduğu için 6771 ile gelen yeniliklerin sorulmama olasılığı yok diyemeyiz sonuçta kanun(raslak veye teklif değil). https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6771.html
-
@Ömermuhtar tabikide kardeşim sorulacak. Ancak yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sorulacak. 18. Maddede ne zaman yürürlüğe gireceği yazıyor. ÖSYM De şu an yürürlükte olan mevzuattan sorumlu olduğumuzu söylüyor.
-
@Kaimi-Makam kesinlikle haklısın TBMM üye sayısı kaçtır derse elbette 550 diyecez ama 6771 sayılı kanuna göre derse de 600 demeliyiz bence yürürlüğe girmese dahi kanunlaştığı için sorulabilir diyorum kardeşim.. sonuçta mevzuata dahil ve yürürlülük tarihi belli..
-
@Kaimi-Makam zaten önümüzde ki sınavın yorucu tarafıda bu olacak kardeşim hem yeni hem eski mevzuatları iyi bilmemiz lazım şansa bırakılmayacak kadar önemli olduğundan emeğimizi esirgememeliyiz...
-
@Ömermuhtar ancak ÖSYM öyle demiyor. Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sorumlusunuz diyor. Bilgi edinmeden ÖSYM ye sordum şu şekilde cevap yazdılar: Adaylar sınav tarihinde yürürlükte olan mevzuattan sorumludur. Başkaca bir tarih belirtilmesi mümkün değildir.
-
@Kaimi-Makam inşallah osym nin dediği gibi olur kardeşim çünkü hepimiz için iyisi bu
-
@Kaimi-Makam ama ben şerhimi yinede koyayım kardeşim
-
Anayasa değişikliği referandumla onaylanırsa sorulmaması için bir engel yok bana göre de. Kanun usulüne uygun geçmiş olacak sonuçta. Yürürlülük tarihine kadar da yeni sisteme uygun belki onlarca kanunların hızla çıkacağı bir dönem olacak ve bu kanunların hemen hepsi yeni idari sistemle alakalı olacak. Sınav geciktikçe daha da zor bir süreç olacağını düşünüyorum.
-
@nizamulmlk aynı kanaatteyim çünkü madde 17 fıkra B) Bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren en geç altı ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu Kanunla yapılan değişikliklerin gerektirdiği Meclis İçtüzüğü değişikliği ile diğer kanuni düzenlemeleri yapar. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenleneceği belirtilen değişiklikler ise Cumhurbaşkanının göreve başlama tarihinden itibaren en geç altı ay içinde Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir.
-
arkadaşlar 2017 yılı içerisinde tekrar kaymakamlık sınavı yapılabilme ihtimali var mı ? ben 2016 yılı sınavını kaçırdım.
-
@esma04 olacak insallah dostum.
-
teşekkürederim@paretowilfredo peki yaş sınırını 35 ten yukarı çekme ihtimalleri olabilirmi acaba