2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Ayni sorun herkeste var. Kesin kpss oncesi olacaksa kaymakamlik calisalim tamam da kesin mi iste
-
arkadaşlar mart 28-29 gibi ilan gelse mayıs 27 sınav olur duyumlar tahminler bizi bu neticeye ulaştırıyor, burdanda çıkarımım şu: duyumların netleşmesi 2-2.5 hafta içinde ayyuka çıkar ve kesine yakın bir durum söz konusu olur. bence biraz daha sabırr..
-
sadece bu sınav önceliğiniz olmasın bence .Bu seneki kpss puanları 1 yıllık geçerlilik muhabbeti yüzünden çöpe gitmek üzere zaten.Kurumlar bu sene hiç sınav açmadılar.kaymakmalık güzel meslek sınavı kolay değil en sıkıntısıda mülakat aşaması dolayısıyla kpss yide bırakmayın arkadaşlar ortada kalırsınız bu sene artık kurumlar sınav açmaya başlar
-
pardon önceliğiniz olsunda tek hedefiniz olmasın
-
İlan gelinceye kadar iktisat dahil kpss müfradatına ağırlık verilebilir, ilan geldikten sonra kaymakamlık müfradatını öne alamak sağlıklı olur.
-
Tahminim 28 mart ilan 13 mayıs'ta sınav olacağını düşünüyorum
-
@mg_ hocam somut olarak neye dayandırıyorsun bu düşünceni.
-
@öktem_ilteriş somut bişey yok temenni sadece bide kpss sonuç olarak geniş bir kesimin girdiği sınav arasında Zaman olacağını düşünüyorum 3 haziranda hakimlik var 24 haziran bayram haftası 10 -17 haZiran olabilir ama ben eğer sınav olacaksa mayısta olur gibi
-
şu kamu düzeni güvenliği müsteşarlığı sınav açmadı 2 senedir en çokta ona üzülüyorum.giriş puanını 1 puanla kaybetmiştim sonraki sene onların istediği alana çalıştım 2015 2016 dahil yok abi açmıyolarlar sınav.yarın onlarıda arıcam
-
göç idaresiyle kdgm sınavlarını ösymeye yaptırmıyor her sene ankaradaki değişik üniversitelerle protokol imzalayıp onlara yaptırıyorlar.
-
SINAV KESİN AÇILACAK ALLAHIN İZNİYLE..O YÜZDEN İLAN VERİLSE DE VERİLMESE DE VERİLMİŞ GİBİ ŞİMDİDEN SAĞLAM ÇALIŞALIM Kİ FARKIMIZ OLSUN... EVET İLAN GELSE MOTİVASYON DAHA DA YÜKSELİR AMA ZAMANI SIKIŞTIRMADAN ŞU ARA EKSİKLERİMİZİ GİDERELİM Kİ İLAN VERİLDİKTEN SONRA İŞİMİZ SADECE TEKRARA VE SORUYA KALSIN... RABBİM KADER ARKADAŞLARIMIN YARDIMCISI OLSUN...
-
arkadaşlar aldığım duyum. 2017 de kaymakam alınma ihtimali yüksek. yalnız sayısı bu defa ki gibi 100 olmayabilir. en az 60-80 arası alımdan bahsediliyor. ilan eylül 2017'nin ortasında gelmesi planlanıyor. bence kpss ye ağırlık verilmeli. kaymakamlık zor bir alan sınavı çok zor. kandınız diyelim yine garanti değil mülakat için bir Bakan bulmanız lazım ya da hatırı sayılır Müsteşar. yakınen tanıdığım 2 kaymakam var birinin işini Bakan (kaymakamlık sınavı birincisi) diğerinin işini ise Müsteşar yapmıştı. yani referansınız yoksa en iyisi A kadrodan bir yerlere yerleşmek sonrası olsa çok iyi olur olmasa da canım sağolsun denmeli... kısacası önce kendinizi kurtaracak bir yere girdikten sonra gerisi artık denemeye değer olmalı diye düşünüyorum.
-
@böğürtlen Kaymakamlık denemeye değer değil bir idealdir. Referans konosundada şunu söyleyeyim "Allah'a güvenip dayan vekil olarak Allah yeter." Ahzab 3.
-
arkadaşlar kutluay kararlı twitten bir soru paylaşmış vali ataması nasıl bir işlem diye şıklar basit işlem kollektif işlem karma işlem.. cevap ise karma işlem demiş... ama idare hukukçular 2 ye bölünmüş kimi karma kimi kollektif diyor.. osym de sınavda 5 yıl önce sormuş ama şıklara kollektifi koymadığı için cevap olarak karmayı kabul etmiş... ahmet nohutçunun kitabında ise karma işlemi anlatırken vali yardımcısı kaymakam vs örnegi vermiş... bence o işlem kollektif çünkü bakanlar kurulunun her işlemi cumhurbaşkanı tarafından onaylanır o yüzden cumhurbaşkanının onaylaması kollektif işlemi karma işlem yapmaz... siz ne dersiniz?
-
Kollektif işlemde tek bir makamdan söz edilirken karma işlemde birden fazla makamdan söz ediliyor. Cb nin de bir makam olarak sürece dahil olması bence karma işleme dönüştürür. Şahsi fikrim.
-
@Ömermuhtar Kardeşim orada işlem belli bir sıra ile takip edilmesi gerekiyor bu nedenle karma işlemdir. Belli bir sıra takip edilmesi şart olmayan işlemler kollektif işlemdir sadece BK kararları gibi
-
@mehmetsy KEMAL GÖZLER : 5. Bakanlar Kurulu Kararnamesi Çıkarmak
Bakanlar Kurulu kanunların kendisine verdiği görevleri kararname ile yerine getirir. Burada ilk önce “kararname”den ne anlaşılması gerektiğini kısaca belirtelim. Kanun hükmünde “kararnameleri” bir yana bırakırsak iki çeşit kararname vardır. Bunların birinci çeşidine “ortak (müşterek) kararname veya üçlü kararname”, ikincisine ise, “Bakanlar Kurulu kararnamesi” denir.
Ortak (müşterek) kararname veya üçlü kararnameler , ilgili bakanın, Başbakanın ve Cumhurbaşkanının imzalarının bulunduğu kararnamelerdir[38]. Bu kararnamelerin Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması hususunu, Cumhurbaşkanını incelediğimiz bölümde gördük. Bu kararnamelerin bakan ve Başbakan tarafından imzalanması kısmını ise burada Bakanlar Kurulu başlığı altında değil, aşağıda Başbakan ve bakanları inceleyeceğimiz başlıklar altında görmek uygun olacaktır.
Bakanlar Kurulu kararnamesi ise, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılır, yani Başbakan ve bütün bakanların imzasını taşır. Bakanlar Kurulu kolektif bir karar organıdır. Bakanlar Kurulunu oluşturan Başbakan ve bakanlar arasında dayanışma ve kolektif sorumluluk esası vardır. Bu nedenle, Bakanlar Kurulu kararnameleri, bir kolektif işlem olarak, Başbakan ve istisnasız bütün bakanlar tarafından imzalanmalıdır. Bakanlar Kurulu kararnameleri oy birliğiyle alınır. Bakanlar Kurulu kararnamesini beğenmeyen ve imzalamak istemeyen bakanın istifa etmesi gerekir. İstifa etmemekte direnen bakan aşağıda göreceğimiz gibi Başbakan tarafından görevinden alınabilir. Yukarıda Cumhurbaşkanının yetkilerini incelediğimiz bölümde gördüğümüz gibi, Bakanlar Kurulu kararnamelerinin tekemmül etmesi için Cumhurbaşkanı tarafından da imzalanması gerekir. Keza, adı “kararname” veya “karar” olsun, tüm Bakanlar Kurulu işlemlerinin tekemmül etmesi için, yukarıda gördüğümüz gibi, Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmaları gerekir.
-
@mehmetsy Kardeşim kollektif işlem kurul kararlarını kapsar bir bakan imza atmasa işlem gerçekleşmez bir ikincisi bakanlar kurulunun tüm kararları Cumhurbaşkanı tarafından imzalanır ben bu yüzden kollektif diyorum.. ama bunu ben diyorum kesin doğru diyemem..
-
@Ömermuhtar kardeşim buradaki farka Kemal hoca yer vermemiş. Yukarıda da bahsettiğim gibi arada belli bir sıra takip edilmesi farkı vardır ve müşterek kararnameler karma işleme tabidir
-
arkadasla bu konu hususnda osym sorusu vardır ve kemal gozler hocanın da dedıgı gıbı valı ataması karma ıslemdır dıye cevap verılmıstır.. bazı hukukcular valı bakanlar kurulu klararı ıle atanır bu yuzden kollektıftır dese de valının 3 lu kararname ıle atandıgı acıkca gorulmekte ve bunu osym de sordugu soruda cevabı karma seklın de vererek netlık kazandırmıs olmakta.. lakın bazı hukukcular hala kendı bıldıgınıu okumakta ne yazık kı