2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar biz ösymnin kabul ettiği cevap üzerinden gitmeliyiz öğretiye bakarsak bir çok konuda ihtilafa düşülür zira akademisyenlerden her biri farklı görüşü savunuyor bu nedenle vali ataması işlemini karma işlem, bakanlar kurulu kararlarını da kollektif işlem olarak kabul etmekte fayda var
-
@basol477 http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/06/20160601.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/06/20160601.htm vali 3 lü kararname ile atanmaz kardeşim açıkça 1 haziran valiler kararnamesinde görülüyor... bir ikincisi kaymakam ile vali aynı usulle atanmaz yani kaymakam karma işlem dersek valinin atanmasına ne deriz bence osym böyle dedi doğru demek yanlış olur ama takdir elbette sizin..
-
@Ömermuhtar kesinlikle katılıyorum ösymnin dediği doğru demiyorum ben de zaten ama soruyu doğru cevaplayabilmek adına ösymnin doğrularını kabul etmek zorundayız köprüyü geçene kadar aksi taktirde yine banka adında ekstra bulunan "ve" ibaresi nedeniyle puanlarımızın kırılması işten bile olmaz
-
@böğürtlen arkadaş gayet güzel açıklamış.Olaya gerçekçi yaklaşmış.Niye bu kadar eksilenmiş anlamadım.Mavi boncuk dağıtmak yalan yere "inşallah efenim","hayırlısı efenim"falan gibi kıypıttırık mizaç yapsa iyiydi.Nerde romantik var hepsi burada heralde.Yok idealmişte denemek için girilmezmiş.Bırakın bu eski romantik kafaları.Bunlar size kaybettirir. Biz de çok istedik. Lakin,Orta Vadede Planlanan Yeni Türkiye'de geleceği olmayan bir meslek..Bunu ben değil,bizatihi kaymakam söylüyor.İçinde bulunduğumuz durumlara bakılırsa da galiba haklı..
-
@Kutyler Konuşmalarına dikkat et !
-
@mg_ Tabi tabi biz kaymakam aday adaylarına yakışmaz hiç.Hepimiz pokerface,biatçi,kaymakam olunca millete istediğimiz gibi hizmet yapabileceğimizi zanneden romantik bir Victor Hugo edasıyla çıktık yola.Kusura bakma !
-
@mg_ kardeş sen ne ayaksın anlayabilmiş değilim neden olayı saptırıyorsun. yukarıda ben sakın denemeyin diye bir ifade kullanmış mıyım? deneyin demişim ama sadece kaymakam olacam dersen o zaman hata edersiniz. hayatınızı garantileyin sonrasında elbetteki zorlayın bu mesleği de. ama illa kaymakam olacaksın veya olamıyacaksın diye bişey yok. Biz de Allaha güveniyoruz Elhamdüllilah. neden o ayeti kopyalayıp yapıştırdın anlayabilmişte değilim. son olarak sen benim anlatmak istediklerimi anlayamamışsın bir de Mülki İdare Amiri olacaksın bu kafayla... işin zor Allah kolaylık versin kardeş...
-
@Kutyler Zanda bulunma biatçı olanlarında sonunu görüyoruZ ! Herkes biliyo mülakatını vs bi akıllı sizmisini insanlar burda emek harcıyor bi umutla ders çalışmaya çalışıyorlar. Burda öle süslü cümleler kimsenin umudunu kırmaya hakkın bunuda bilesin.
-
@böğürtlen Ben senin ne yapmak istediğinide çok iyi anladımda... Eyvallah Allah razı olsun.
-
@mg_ siz önümüzdeki kaymakamlık sınavını kazanamazsanız ne yapmayı planlıyorsunuz ?
-
@Ömermuhtar ic isleri bakanlar kurulu ve c.b oldugu her yer 3 li kararnamedir ki senin attigin resmi gazetedeki atamada zaten bakanlar kurrulunun hepsinin imzasi olmak zorunda ve oyle de olmus..eger valinin atanmasini kimin onerisi kimin kararini iyice araştırırsan doğru yolu bulacaksin ve vali atamasinda da osym yi kaale almaktan baska bir sey yapamazsin girdigin kaymakamlik sinavini da hazirlayan osym cunku
-
@basol477 Ben atmadım zaten
-
@basol477 Ortak (müşterek) kararname veya üçlü kararnameler , ilgili bakanın, Başbakanın ve Cumhurbaşkanının imzalarının bulunduğu kararnamelerdir. Yani kararname de imzası bulunanlar baz alınır önerenler dahill edilmez kardeşim.. bu ikincisi resmigazetede bakanlar kurulu kararı başlığı altında valiler kararnamesi kaymakamlara ise ıçişleri kararı altında bak daha bu 3 ki karaname örneği adayım bi ben istersen kardeşim
-
-
@Ömermuhtar SOYLEDIKLERINDE yanıldıgın nokta 3 lu kararnamenın tanımıdır kardesım..herhangı 3 erkın bır arada olması seklınde olusan karar 3 lu kararname olarak adlandırılıyor.. musterek kararname ıle de 3 lu kararname ayrı zaten aynı kavramlar degıl..osym de 3 lu kararnameyı karma ıslem olarak almıs sebebı de bellı sıra takıp etmesıunden oturu.. osym boyle almısken bızım kollektıf ıslem dememız gereksız dıye dusunuyorum tabı dıleyen dıledıgı gıbı yanıtlayabılır
-
@basol477 kardeşim o tanım kemal gözlerin benim değil osym noktasına gelince elbette osym neyi kabul ederse onu yapmalıyız ama ben siz degerli dostlarla tartışarak doğruyu bulmaya çalışarak bilgimizi pekiştirelim zamanı daha verimli ğeçirelim diye paylaştım soruyu... olsa osym nin ne dediğini de valinin kaymakamin nasıl arandığında biliyorum... doğruyu bulma adına verdiğin katkılardan dolayı tüm samimiyetimle tesekkur ederim kardesim
-
@Ömermuhtar ben de tesekkur ederım ama bır mulakatta osym den farklı dusunen baska komısyonla karsılasırsak bızden de bunu ısterseler pek tabı kı bunu da dıgerını de bılmemız ve bunu da guzel bır sekılde acıklamamız yararımıza olcaktır tesekkurler tekrardan
-
arkadaşlar 103. dönem atanıyor yarın 105. döneminde mülakatları başlıyor inşallah 106. dönem alımlarıda ilana kısa zamanda çıkarda bizlerde bu güzel süreçleri yaşarız..
-
@basol477 nohutcu hoca 3lu kararaneme ile musterek kararnamenin ayni sey oldugunu soylemisti.
-
@evy06 aynı degıl bunu aslında tum hukuk hocaları bılır sayın nohutcu hukuk okumadıgı ıcın bu ayrıntıyı bılmemesı gayet dogal