2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@paretowilfredo üstad çok sağolasın... biz çalışmalarımıza başladık Allahın izniyle devam da ediyoruz.. ama bu tip bilgiler de bizi ayrıca motive edip sıkı sarılmamızı sağlıyor...
-
@paretowilfredo sinavmi haziranda olacak hocam yoksa haziranda ilanmi gelecek ?
-
Arkadaşlar şu soru güzel;
Merkez bankasi enflasyon hedeflemesinde para politikasi araci olarak neyi kullanir?
-
@username7 kesinlikle hocam bende o kısmı okurken ben olsam sınavda kesin bunu sorarım demiştim
-
@mehmetsy Bu soru çıkarsa kitap yazalım birlikte
-
@username7 Hocam enflasyon hedeflemesi için gerekli ön koşullardan ikisini/üçünü yazın da güzel soru olur bence
-
Arkadaslar anayasa nasil yapicaksiniz. Yavastan basliyayim diyorum ama malum referandum degisiklik falan bizi etkiler mi.
-
@username7 kısa vadeli faiz oranı mı ?
-
@username7 açık piyasa işlemleri ve faiz politikasi olabilir.
-
Türkiye'de faiz oranı %15 ABD de enflasyon %10 iken kapsanmış ve kapsanmamış faiz paritesi formülüne göre kapsanmamış faiz paritesi ? Kapsanmamış faiz paritesini bulunuz? Sınavdan beri tüm kitabı defteri tırım tırış ettim yok abi bulamadım . Formülleri buldum ama soruyla ilgisini bulamadım bunları bulmak için cari dönemde ve gelecek dönemde tahmin edilen döviz kurunun verilmesi gerek. Formüle göre tabi. Ingilizcesi covered and uncovered interest rate parity Youtube yazınca bu konuyu anlatan çok videoda buldum gene çözemedim. Sonuçlar 15 10 ya da 0,15 0,10 Muş
-
Mahfi eğilmezede sordum ama sınav sorularına cevap vermediğini söyledi bulan ya da bilem varda çözümü buraya yazabilir mi acaba ?
-
Bu pariteyi para ticareti yapan finans kuruluşları çok kullanıyormuş faiz ve döviz lobisi
-
Arkadaşlar tarihte çagdas turk ve dunya tarihi kapsama dahil mi
-
@enea hayır inkılap tarihi sadece
-
@sbf12345 bu cok iyi iste teskkur ederim cevap verdigin için
-
Rica ederim ama kaymakamlık tarih soruları biraz değişik oluyor
-
Yani ayrıntılı çalışmanı öneririm
-
................