2017 Kaymakamlık Sınavı
-
KHK Kaymakamlık facebook gurubu Ahmet Nohutcu hocanın yeni iletisi;
2017 KAYMAKAMLIK SINAV TARİHİ
Arkadaşlarım,
Grubumuzda başa tutturulan 4 Haziran tarihli paylaşımımda önümüzdeki Ağustos-Ekim bandında 100 kişilik alımın olacağı bir kaymakamlık sınavının olacağını belirtmiştim.Bu kapsamda 9 Eylül Cumartesi günü 100 kişilik bir kaymakam adaylığı sınavının açıklanma olasılığı kuvvetle bir ihtimal olarak belirdi.
Bu çerçevede çalışmalarınızı planlamanızı, yoğunlaştırmanızı, sistematize etmenizi tavsiye ediyorum.
Şimdiden başarılar ve kolaylıklar dilerim...
NOT: Bu bağlamda en çok sorulan sorulardan birine açıklama getirmek istiyorum. Şu an kaymakamlık sınavlarına yönelik kaynaklarımın yeni baskısı için bir çalışmamız bulunmuyor. Sınava yönelik ilgili tüm kitap, set, soru bankası vb kaynaklarımın son baskıları OHAL KHK'larının getirdiği yenilikler dahil tüm güncel gelişmeleri kapsıyor.
KHK KAYMAKAMLIK grubumuzun başına tutturduğum 4 Haziran tarihli gönderimde de belirttiğim üzere sadece Anayasa Hukuku ile ilgili 16 Nisan 2017 referandumuyla aynı tarihte yürürlüğe giren anayasa değişikliklerini bilmeniz gerekmektedir. Bunları içeren dosyamı da bu grubumuzda dosyalar kısmında ekledim. Buradaki içeriği bilmeniz yeterli olacaktır. -
@aycan ben geçen sınavda kaymakamlık kampının ilgili bölümünü kullandım.sınavı kazandım ama en kötü bölümümdü o ders (vakit ayıramadım).yani çıkmış sorularda mevcut diye 4t alayım dedim de kitap güncel değil.bilemedim
-
Arkadaşlar merhaba. Kendime bir yol haritası çizmem gerekiyor. Kaymakamlık sınavı biraz yakın öngörülüyor. Hakimlik sınavı da yıl sonunda. Kamu Yönetimi ve idareden alt yapım biraz olsun var. Fakat yine de zamanın yetip yetmeyeceği konusunda tereddütüm var. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor sizde destek olursanız sevinirim. Teşekkürler.
-
@GARAM 2.5 ay var daha yetisir bence. iktisat eksigi varsa hemen tamamlayin
-
@taromisaki9 kardesim sinavi kazanmis biri olarak bana kaymakamlik dinavi ici kitao onerilerin ne olir?k,a,s yeterli midir?
-
@arzegrisi ben kasa göz ucuyla baktım.detaylı çalışan arkadaşlar pek memnun kalmadı gördüğüm kadarıyla.kanunname + insan hakları nohutçu + yasin çoban t.ekonomisi + herhangi bir tarih türkçe makro mikro kitaplar + kanunlar benim uygun bulduğum kaynaklardır.makro mikro yüksel bilgili ve tarihin pusulası benim kullandıklarım.bol konu tekrarı,özgün soru falan sana kalmış şeyler dostum.benim yararlandığım kaynaklar bunlar.insan hakları için 4t ve themisi kullanan arkadaşlarda var
-
@taromisaki9 adli idari hakimlik soru bankaları artı çözümleri ozumsenmeli kanunlardaki tüm süreler ezberlenmeli.1 süre kalmamalı.. ezberlenmemis.. tarih için videolar mutlaka izlenmeli kitapla olmaz...Mikro makro özellikle ceteris paribus ve Zeynel dinler çıkmış sorular mutlaka bitirilmeli. Sadece biri bitmemeli ikiside bitmeli..saygilar
-
Söylenenler doğruysa temmuzun 15 ine kadar ilan gelmesi lazım ben ihtimali düşük görüyorum.Daha yeni alındı 100 kişi.4001 kadrosu bile o kadar almıyor Maalesef bazı kendini bilirkişi olarak gösterenler kitleyi canlı tutmak için bunları yapıyorlar.En son Mayıstaydı sınav ne oldu Ondan önce de 105. dönem için 2016'nın başında çok kesin sınav iddaları vardı.Tarihler veriliyordu.Hazırlanın tamam ama kesin görmeyin Şahsi fikrim 2018 de olacağıdır.İnşallah yanılırım herkese hayırlı çalışmalar.
-
@Kutyler adam haklı...mayısta kesin gözüyle bakildi.bizzat bende sormuştum Şubat ayinda.
-
@Kutyler açıkçası bende öyle düşünüyorum ama bizlerin böyle motivelere de ihtiyacı var KPSS toplumunu nasıl canlı tutacaklarını çok iyi biliyorlar ne diyelim biz yine çalışalım gelirse ne alaa:)
-
@Kutyler duyumunu kesin birşeylere dayandırmasa Ahmet Nohutçunun facebookta net tarih verme topunun altına gireceğini düsünmuyorum.
Hoca da trol çıkarsa yuh artık -
Arkadaşlar 4t nin yeni basımı gelicek bilginiz olsun kendim mesaj attım Kutluay kararlıya
-
Ben geçen iki sınava girdim kıl payı mülakata kalkamadım hayalimdi çok çalışmıştım .KPSS girdim geçen yıldan düşük aldım 70lerde .çok enteresan oldu aslında iktisat fln eksiğim de yok KPSS düşük gelince moralim altüst oldu sizce KPSS böyle gelen biri kaymakamlık kazanabilurmi ??bayanım bu arada
-
@siyasetbilimci hiç takılma bence KPSS ye sonucu unut ve buna odaklan 3.sınavda içerde olursun kim bilir..
-
Geçen guyda puan im iydi istedigim ile giremedim özel sektörde birçok defa mülakatlar da elendim iskurdan iş aradım dönmuyorlar geri döneriz diyorlar kızkardeşi Matematik ogretmeni sürekli dersmi çalışır diye yargılıyor 28 e geldim .artık hayata geçirilen kalıyorum diye dusunmeye başladım
Ne yaptık ki biz bu devlete ders çalışmaktan başka .hırsızlık mı hiçbir mülakatta alınmıyorum
İki ünv mezunuyum .sebep. Ne .bazen dayanacak gücüm olmuyor.insanin özgüveni düşüyor çevre baskısı çabası . -
@FreeBoY keşke gelse ilan 100 değil 200 olsa
-
@siyasetbilimci kpss ile kaymakamlık sınavı çok farklı.Kpss den yüksek almak için hemen hemen her konudan üst düzey bilgi donanımına ihtiyaç varken Kaymakamlık sınavında sadece 7 Ders var ama son sınav gösterdi ki,sınav zor bir sınav ve ayrıntıya inmeyi gerektiriyor.Türkçeden tutun İktisata kadar.Elime imla kılavuzunu aldım okuyorum
-
Araştırdımda soru sayısı hakkında farklı bilgiler var .Zahmet olmazsa soru sayısı ve derslere göre dağılımını söyler misiniz?
-
@niskanenn toplam 40 soru.
Anayasa 4
Idare 14
Iktisat 6
Tr. Ekonomisi 4
Insan hakarı 4
Ink. Tarihi 2
Türkçe 6 -
@öktem_ilteriş 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@niskanenn toplam 40 soru.
Anayasa 4
Idare 14
Iktisat 6
Tr. Ekonomisi 4
Insan hakarı 4
Ink. Tarihi 2
Türkçe 6Soru sayısı sabit değildir, kurumun insiyatifine bağlı olmakla beraber oranlama yine bu şekilde olacaktır