2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@popescu dahil hocam
-
@kymkm hocam türkçe puanlarımızda eklendiğinde bu tablo değişecek mi en sondaki adayın durumu kazanmak için farklı olacak mı benim 52 puanım var 92 inci sıradayım türkçeler belli olsa en az üç ve yukarı bir doğru olsa o zaman hocam durum farklı oluyor mu bayağı umudumuzu o zaman kaybetmemeliyiz doğru mudur hocam
-
@can-mavi Dostum Dişsallik sorusunda baya fikir alişverişi yapmistik ben Dişsallik demistim. Ama yaptigim arastirmalar sonucu sanırim cevap kesin olmamakla beraber Ahlaki Risk!
-
@daywalkers valla kardeşim soru üzerinde artık pek fazla tartışmak istemiyorum, tepki geliyor sonra seni ahlaki riske iten şey nedir, benim dediklerimden başka bir argüman varsa bilmek isterim
-
bugünde açıklanmayacak galiba.
link durumları nasıl:) -
@can-mavi Yüksel Bilgi. 4T Maliye kitabı. 2014 baski Sayfa 59.
Ahlaki Riske verdigi ornek.
Kaskolu aracinizi ehliyetsiz kullanan kardesinizin maddi hasarlı kaza yapması halinde, ehliyetli birinin kazayı üstlenmesi Ahlaki Risktir.
(Yani yapilan gizli faaliyet karsi tarafin odentilerini etkiliyor ve karsi tarafin yapilan bu gizli faaliyetten haberi yok.)
-
@daywalkers örnek icon Sağol kardeşim , ne olur ne olmaz diye yanlış hesapliyordum ama büyük ihtimal doğru gelecek
-
53,75 (alan 17,5 doğru, gkgy 4 doğru) Net demek pek dığru değil sanki. Gizli eylem ödenti sorusu yolsuzluk olabilir mi?
-
@can-mavi Yine kesin olmamakla beraber doger tartisilan soruda Istanbul Menkul Kıymetler Borsası olacak gibi.
Kaynakca; Korkut Boratav
Kit, IMKB, 1986 tarihi, hisse satişlari kelimelerini bir paragrafta kullanmiş.
Ama Ahlaki Riskin dogru olma ihtimali IMKBnin dogru olma ihtimalinden cok daha fazla. IMKB degilsede cevap Toplu Konut ve Kamu Ortakligı Idaresidir.
-
Tabloyu hazırlayan arkadasa birşey danışmak istiyorm. Ağırlıklı puan toplamını neden iki ile çarptı.
-
@can-mavi HOCAM DIŞSALLIK DİYENLERİN ORANI DA FAZLA
-
@daywalkers SORUYU BİLİYORDUM AMA SINAV ESNASINDA İSTANBUL TİCARET BORSASI DEDİM...
-
@daywalkers kardeşim benim çelişkili olan diğer 3 soru (1-işgücü, 2-öib, 3-tam etkinsizlik yaptım) zaten yanlış, o yüzden bu 3 soru için hiçbir beklentim yok, zaten bunlar hariç hesaplıyorum doğrularımı. 19,5 + ahlaki risk alan ; türkçesiz 5 gygk
-
@can-mavi kardeşim yirmi net artı türkçe yapan sizce kazanır mı olasılık yüksek mi bu arada tartışmalı soruların en yoğun yaşandığı bu günlerde
-
@aliserdar-çetin türkçeden kaç yaptığına bağlı kardeşim, alan ağırlıklı 24 ü, gygk ağırlıklı 25 i yakalıyabilirsen olur, daha aşağısı için tahminde bulunmak yanlış olabilir.
-
@aliserdar-çetin türkçeyi batırmazsa geçer kardeşim bence
-
@can-mavi tamamen bnle aynısn şuan
-
@sessessc o zaman yaptığım cevaplarıda yazayım da karşılaştıralım cevapların karşılarına yanlışları yazdım
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik
3- 15 gün
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- kalkınma bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy tüzel kişiliği (yanlış- cvp köy sandığı olacak)
2- hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları
3- plan ve bütçe komisyounu
imar ve bayındırlık komisyonu (ikinci şık yanlış cvp imar komisyonu olacak)
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- ek protokol 4 (yanlış- cvp 14 olacak galiba)
2- insan hakları kurulu (yanlış-cvp bm genel kurulu olacak)
3- kamu yararı
4- insan hakları evrensel beyannamesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt-lotus
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- özelleştirme idaresi (yanlış)
3- 2006 (yanlış-cvp 2005 olacak)
4- örtük enflasyon hedeflemesi (yanlış-cvp dalgalı/esnek döviz kuru olacak)
İKTİSAT
1- 450
2- ahlaki risk (çoğu kişi dışsallık dese de ben cevabın ahlaki risk olduğuna eminim)
3- ikame mal sorusu: 5
4- tam etkinsizlik (yanlış-cvp büyük ihtimal tam dışlama/tam engelleme olacak, benim tereddütlerim var ama benim cevap her halükarda yanlış)
5- 0,80
6- işgücü (yanlış)
Türkçe (hatırladıklarım)
1- üstünkörü
2-özgünlük-öznellik
3-binlerce kelimeyle anlatılmak istenen duygu ve düşünceler tek bir resimle veya görselle anlatılabilir.
noktalama işaret sorumu hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle: ''.'';... olması lazım -
@daywalkers
hocam soru üstüne daha öncede konuşmuştuk. benim savunduğum bi cevap yok ve araştırmanada saygı duyuyorum. yalnız bu ve benzeri örnekleri daha öncede okumuştuk( sadece forumu kastedmiyorum) ama hepsinde OLUMSUZ etkilenme söz konusu. eğer gizli faaliyetten OLUMLU etkilenen bi örnekte bulabilirsek o zaman cevap için daha rahat konuşulabilir. -
@can-mavi
kardeşim türkçedeki yorum sorusuna hemen hemen aynı cümleyi yazmışız. bana sınavdan sonra çok basit geldi ama sana da öyle geliomu