2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@görünür-el ağzına sağlık
-
Değerli forum sakinleri herkese merhaba,
Açıkçası kazanma ihtimalimi oldukça düşük gördüğüm için şu ana dek üye olmadım, olamadım diyebilirim. Ancak herkesi geren bu bekleme süreci beni de fazlasıyla germeye başladı ve bu kadar donanımlı, paylaşımcı ve tecrübeli arkadaşı bir arada bulmuşken kafamdaki bazı soru işaretlerini gidermek istedim. Normalde üyelik tarihimi sınav sonuçlarının ardından bahsedilen soru paylaşımı sürecinde yapacaktım ve mahalli idareler mevzuatına dair hazırlamış olduğum soruları bu işin öncüsü kardeşlerimle paylaşarak size dahil olacaktım. Ama bahsettiğim gibi biraz öne aldım, sözüm bakidir ancak bilmenizi isterim. İzninizle sorularımı paylaşmak ve yorum ve tahminlerinizi almak isterim.- meşhur "soru" sorusuna ben "soru önergesi verme" yazdım:-) Gülümsediğinizi duyar gibiyim ama önüme boş göründü bir an için. Soru önergesi cevabının bile puan alamayacağı yorumları ağırlık kazanmışken yine de bu cevaba dair yorumlarınızı alabilir miyim acaba?
- "merkez teşkilatı" sorusuna "merkezi teşkilat" dedim. Kaş üstünde gözün arandığını bildiğim bu sınavda bir umut diyerek bu cevabıma da yorumlarınızı alabilir miyim?
- son olarak Türkçe sorularından birine verdiğim uzunca cevap hemen hemen hatırımda, resim sorusu. Cevap içimi kemiriyor 37 gündür. Ne derdiniz şu cevaba: "Resimlerin bir mesajı ya da bilgiyi aktarım gücü ve anlatım kapasitesi kelimelere nazaran çok daha güçlü ve yüksektir"
Diyebilirimki belki de bu cevaplar kaderimi belirleyecek, belki de bunlarla bile bir şey olmayacak ben kendi kendime hevesleniyorum. Bilmiyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum. Sonuç ne olursa olsun şu planlamakta olduğunuz soru paylaşım platformunuzda elimdeki sorularla mutlaka katılmak isterim. Onur duyarım.
Hepinize iyi akşamlar. -
@makif34 eyvallah Kardeşim. Normalde üslubum değil bilirsin ama bu kadar da olmaz yani..
-
@luthor evet sinirliyim. Yeni sınava girip yüksek kapatır diyen arkadaşlar baş tacım.benim kızdığım geçen sene sınava girenlerle.bir çoğu geçen sınavda yüksek kapatır yazanları linç ederdi.aciklandi haklıda çıktılar yüksek kapatmadi.mulakat başlığında da ,olmayınca . bu işle böyler hakkım yendi gibi aslı astarı olmayan şeyler yazanlar oldu.şimdi bakıyorum otorite olmuşlar kardeşim madem hakkin yendi ne diye sınava giriyorsun demek ki hakkın yenmiyor herkes eşit .
-
@yakupcemil Boşver dostum takma her sınavdan sonra itiraz edicem diyenler olur.Ama 1 ay sonra hatalarini anliyorlar.Heralde insan emek harcayinca kolay sindiremiyor.
-
@0532 kardeşim yardimci olmaya çalışayım ,
1-anayasa hükmüne göre Meclisi denetim yolları tahdidi olarak sayılmıştır ve bunlardan biri de "soru" dur , soru önergesi ise "soru" denetim yolunu işletmeye yarayan mekanizmadır. Eğer sorunun cevabı araba olacaksa soru önergesi burada sadece arabayi çalıştırmaya yarayan anahtari
2- merkez teşkilatı ile merkezi teşkilat arasında fark yok , kanunlarda ikiside kullanılıyor
3-türkçe soruna gelince de bunun kesin cevabını kimse veremez , çünkü tamamen kişisel cevap bu . Bence osym bu soruda doğru cevap cümlesi belirlemek yerine bazı anlamda kelimeler belirlemiştir ve kullananlara puan verecektir.Nacizane yardım etmeye çalıştım , umarım iletimi yazarken kafanda oluşan sorulara az buçuk yanıt olabilmistir .
-
@0532 soru önergesi ve merkezi teşkilat olmaz diyen geçen sınavda yönetsel vesayet olmaz diyordu
Sonuç?
Keza dm kanunundaki mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı dışındaki de olmaz diyordu
Sonuç?
-
@yakupcemil bence soru önergesi kabul edilmez ancak merkez teşkilatı ile merkezi teşkilat aynı sey
-
@yakupcemil kardesimi kim kizdirdi yine? Arkadaslar lutfen yakupcemil kardesimize kulak verin
-
@yakupcemil, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@0532 soru önergesi ve merkezi teşkilat olmaz diyen geçen sınavda yönetsel vesayet olmaz diyordu
Sonuç?
Keza dm kanunundaki mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı dışındaki de olmaz diyordu
Sonuç?
Kim Ki bunları diyen ?
-
@can-mavi Hocam kanunlarda merkezi teşkilat diye de geçiyor mu? Ben de merkezi teşkilat yazdım da hep yanlış saymıştım.
-
@s-cihan sen böyle deyince bi şüpheye düştüm ama ya kitaplarda ya da kanunda çok defa okuduğumu hatırlıyorum
-
@popescu hocam o kaynağı ben atmıştım sana,burada sor tabi danış arkadaşlara ama bence kendinde biraz araştır internetten çok fazla kaynakta hizmetsel kuruluşlar yazdığını görürsün,ayrıca çoğu üniversitenin idare hukuku ders planında da örneğin 11.hafta-hizmetsel kuruluşlar(kamu kurumları) diye geçiyor.Pegem in idare hukuku kitabında da içindekiler bölümünde hizmetsel kuruluşlar diye geçiyor.Bu kadar yerde yazıyorsa vardır heralde bir bildikleri...
-
@can-mavi çok keskin yazıyorsun dostum. Seni yazılarından takip ediyorum güzel bir kardesimizsin ama kanunda bakanlık merkez teşkilatı yazar. soru önergesi yazına da katılmıyorum bu konuyu uzatmayacagim sınav aciklanmasina günler kalmişken.
-
@can-mavi kanunda merkez teşkilat diye geçiyor bir de themis idare hukukunda başkent teşkilatı ifadesini gördüm.İnş doğru hatırlıyorsunuzdur hocam da kabul edilir:)
-
@yakupcemil cevap merkez teşkilat yanı başkent tümümü yoksa sadece bakanlığın başkentteki yapılanması mı? idi
-
@yakupcemil merkezi teskilat / merkez teşkilatı aynıdır diye ısrar edemem evet kanunda kesin olarak merkez teşkilatı yazıyor , ya kitapta ya da maliye'nin yazışma modülünde görmüş olabilirim, merkezi teskilat yazanlar için yanıltıcı olmak istemem , eğer merkezi teskilat yazmış olsaydım kesin doğru olarak saymazdım , soru / soru önergesi konusunda da tartışmaya gerek olmadığı konusuna katılıyorum
-
@görünür-el hislerime tercüman oldun okuyunca aynısını hissettik sanırım
-
Bende neticeyi heyecanla bekliyorum burayı takip ediyorum.zaten umudum yok . Birde adalet bitirdiğim için f klavye çalışıyorum Katip lik .bu icin arayı böyle değerlendiriyorum .salt beklemek bişey kazandırmıyor sürecin en zor yanı bu .bekleyiş .inşallah hakeden herkes kazanır .bir kız olarak kazananlar arasında olmayı istiyorum .her ne kadar kız mesleği değil bu diyenler olsada cevrende.
-
@can-mavi cevabi soru olan soru bir cok cikmis sinav sorusunda yok muydu zaten? ben hic cevabin soru onergesi oldugunu gormedim