2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Dolaylı-tümleç Sadece geçmişe etkilidir kardeşim
-
Arkadaşlar bu yola giren elbette emeğini esirgemez umudunu tüketmez gayretle Çalışır lakin muğlaklıkta illeti de yer bitirir içimizi... Yen'i sınav bahar da açılır mı açılırsa KPSS şartı gibi yada başka şekil girişi kısıtlayacak şart gelir mi???? Mantıklı düşünürsek olmaz neden derseniz en son sınavda toplanan Mebla 2550000 tl civarı bunla kazanan kaymakamların staj giderlerinin büyük kısmı karşılanır gibi yani sistem kendi döngüsünü sağlıyor...ÖSYM içinse okumada problem yok ve açık uçlu sistemi tüm sınavlara yamaya çalışıyor ve okumada sıkıntı çekmiyor vs vs ama mantıkta bir yere kadar olmaz denen oluyor onun için siz nefersiniz arkadaşlar??
-
Sizce nasıl olu? Duyum alan var mı?
-
@Ömermuhtar Benim bi duyumum yok hocam lakin yarın bi bakanlığı arayıp soralım derim, gerçekten düşünülüyorsa söyleyebilirler. Şahsi fikrim ise bu sene alım olur ama ne zaman olur bilinmez, çünkü 2 ekimde yapılması düşünülen sınv birden 17 aralık tarihine kaydı: yani her an her şey olabilir
-
Geçen sene gittiğim dersanemdeki Anayasa hukukçusu hocam da aynı duyumu biryerlerden almış ama sınav tarihini belirleyenlerden başka bilen çıkmaz şuan mülakatlardan sonra netlik kazanacaktır işler.
-
TARİH : Evelliyat konu anlatımı ( 2 de 2 yaptım)
ANAYASA : Nohutçudan anayasal tarih , anayasa direk mevzuat, tbmm içtüzüğü, AYM içtüzüğü
Not : ara seçimle ilgili soruda eksik cevap verdim ( 90 gün sonra ) , 3 doğrum var.İDARE : Nohutçu idare hukuku kitabı kalın ama kesinlikle çalışılmalı, hayati derecede önemli kanunlar ;
1- belediye kanunu
2-büyükşehir belediye kanunu
3-bilgi edinme hakkı kanunu
4-657 dmk
5-devlet ihale kanunu
6-kamu denetçiliği kurumu kanunu
7-kamu mali yönetim kanunu
8-kamu ihale kanunu
9-kamulaştırma kanunu
10-köy kanunu
11-kişisel verilerin korunması kanunu
12-mahalli idareler kanunu(2972)
13-(3628) mal bildirimi,rüşvet,yolsuzluk k.
14-(4483) memurların yargılanması kanunu
15-(2945)mgk kanunu
16-(2559)polis vazife ve salahiyet kanunu
17-iyuk(2577)
18-il özel idaresi kanunu
19-il idaresi kanunu
20-imar kanunu
NOT: ddk ve köylere hizmet götürme b.( %10) dışında yanlışım yoktu.İKTİSAT : Mikro-Makro zeynel dinler , themis çözümlü soru bankası , zeynel dinler çıkmış soru bankası, iktisat okulları.( KAS iktisat pek bir işe yaramıyor , ayrıca iktisattan emin olduğum iki doğrum var)
TR EKONOMİ : Yasin çoban konu+soru, tufan samet , tr çıkmış sorular ( aslında ne bulduysam çalıştım ama bu sene çııkmış sorulardan soruldu her kaynakta cevaplara ulaşmak mümkün sanırım , 4 te 4 yaptım )
İNSAN HAKLARI : murat yayınları, themis ve nohutçunun açık uçlusundan çalıştım 2 doğrum var emin olduğum.Aslında hazırlanırken sınavın en süpriz alanı bu ders bence.çünkü hukuk-hak ile ilgili her şey ders kapsamına giriyor.
...bir sonraki sınavda umarım işinize yarar ( mülakat için dualarınızı eksik etmeyin )
-
Arkadaşlar yeni khk da ihraç edilenler arasında kaymakamlar ve kaymakam adayları da var bence olağanüstü bir durum olmazsa yakın zamanda yapılır sınav.
-
@kamikaze Allah razı olsun hocam sizin de mülakatlarda Allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle, hepinizi nihai listede görmek nasip olur inşallah
-
yeni khk ile birçok kaymakam ile kaymakam adayı atılmış baya bir hukuk muşaviride var
-
@paretowilfredo Biraz önce kaymakam a. Şube müdürlüğünü aradım 2017 de bir sınav için çalışmamız yok ve ayrıca böyle bir gündemimizde bulunmamakta dedi ..
-
@Ömermuhtar bakalim kardesim sorustururuz biz de bi
-
@paretowilfredo eyvallah kardeşim inşallah birşeyler öğrenebilirsin..
-
Bakalim sular bulandi biraz bakanlikta ki artik zamanidir. Cok sukur Tam manasiyla ilk kez dugmeye basildi ilk temizlik icin. Biraz es verilebilir diye dusunuyorum. Ama.sonrasinda muhakkak her unvanda alimlar olacak. Izleyelim netlestikce paylasacagim dostlar.
-
Herkese selamlar arkadaşlar umarım sınav duyurusu en kısa zamanda açıklanır ve yolumuza kafamızda soru işaretleri olmadan devam edebiliriz. Forumu biraz inceleme fırsatı buldum gerçekten çok bilgilendirici ve özellikle @paretowilfredo verdiği bilgiler muazzam. Aranıza yeni katılmakla birlikte verdiğiniz, vereceğiniz bilgiler insanların hayatlarını yönlendirmesi adına olumlu etkiler yaratiyor. Şimdiden çok teşekkür ederim kendi adıma.
-
Arkadaşlar sizler çalışmayı Nasıl yapıyorsunuz,ben günde yaklaşık 7-8 saat çalışıyorum ve günde bol tekrar ederek en fazla 40 sayfa çalışabiliyorum bazen 30 sayfayı geçemiyorum.Bu şekilde üstünde dura dura iyice çalışmak mı daha iyi yoksa sadece okuyup geçerek 5- 6 defa kitabı bitirmek mi hangisi daha kalıcı olur ?
-
@kamikaze kaç puan aldın ?
-
@Dolaylı-tümleç 75 küsür aldım.
-
@iusbf kaç girişlisin hocam ? hangi bölüm ?
-
@Dolaylı-tümleç Herkesin çalışma şekli farklı olmakla beraber bence bir konunun üzerinde çok durup en sona tekrar bakmaya vaktiniz kalmayacak şeklinde kendinizi ayarlamayın. Zamanınızı tüm konulara en az 2 kez dönebilecek şekilde ayarlarsanız daha verimli olur düşünüyorum.
-
@kamikaze 2010 yılında dgs ile geçtim hocam işletme bölümü