2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@politics06 Eğer kul hakkı varsa elbet bir gün çıkar aheste aheste.Daha da kelam etmek laf-ı güzaf olur.
-
@forceful İnşallah sadece sınav kolay olduğu ve adaylar çok iyi hazırlandığı için böyledir.
-
@politics06 Sırf bu forumda o kader kalender insan var ki...Bakıyorum çoğu mülâkatta yok!
-
Arkadaşlar merhaba puanım 86,5 cevaplarımı ben de yazayım itiraz edecek arkadaşlar için fikir oluştursun:
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru Önergesi
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- Kamu hizmetlerinin sürekliliği ilkesi
3- 30 iş günü(x)
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- kalkınma bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- Başbakanlık Merkez Teşkilatı (x)
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy bütçesi (x)
2- hizmetsel Kuruluş
3- plan ve bütçe komisyounu
imar ve bayındırlık(x)
4- (x)
İNSAN HAKLARI
1- Temel haklar şartı
2- BM Genel Kurulu
3- kamu yararı
4- insan hakları evrensel bildirgesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt-lotus
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- Hazine müsteşarlığı
3- 2007
4- Dalgalı yönetimli esnek kur
İKTİSAT
1- 450
2- Ahlaki risk
3- 5
4- tam dışlama etkisi
5- 0,80
6- Kurumsal Olmayan Sivil Nüfus
Türkçeyi iyi bekliyorumdum. -
@shirekaymakamı kardeşim tebrik ederim öncelikle. Senin bu cevaplara göre ham puan olarak beklediğin puanın üzerine standart sapma olarak ne kadar geldiğini düşünüyorsun
-
@ayran teşekkür ederim. Ben ham puan hesaplamadım hocam. En düşük 26 olur en yüksek 32 diyordum. Soru önergesi, hizmetsel kuruluş, ahlaki risk ve dalgalı yönetimli esnek kur cevaplarımı bir doğru kabul edip hesapladım bir de yanlış. Türkçeyi tam puana yakın hesapladım.
-
@shirekaymakamı teşekkürler başarı sıranız kaç?
-
@ümithak 119 hocam
-
@shirekaymakamı tebrikler inşallah mülakattada ilk 100 içinde olursunuz
-
Arkadaşlar ösym ye itirazda sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi diye bir kısım var 5 tl olarak belirtilmiş,sadece sınav kağıdımızı inceleyip bize dönüş mü yapıyorlar bilgisi olan var mı?
-
@dolaylı-tümleç Anladığım kadarıyla öyle. Sınav kağıdını bizzat incelemek için 50 TL yatırmak gerekiyormuş.
-
@ümithak yani onlar incelerse 5,sen incelersen 50 tl, teşekkür ederim.
-
@dolaylı-tümleç evet. Ama bizim için 50 TL ile bitmiyor iş İzmir'den Ankara'ya gidip kağıdımı görmem için 200 TL civarıda yol parası vermem lazım. Zaten bu sınav için bir çok masraf yaptık. ÖSYM ya da bakanlıkla yaptıkları bu protokol bizlere sırf zulüm.
-
@dolaylı-tümleç, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar ösym ye itirazda sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi diye bir kısım var 5 tl olarak belirtilmiş,sadece sınav kağıdımızı inceleyip bize dönüş mü yapıyorlar bilgisi olan var mı?
http://forum.tercihiniyap.net/topic/2934/kaymakamlik-2017-sinav-sonucuna-i̇ti̇raz-grubu
itiraz grubumuz var arkadaşlar. buyurun sizde -
@ümithak çok sağolun inş
-
Arkadaslar bu inceleme Osym nin kitapçığı yeniden inceleyip puanlama si durumu oluyor değilmi. Ayrıca itiraz konusunda tecrübeli olan arkadaşlar acaba bu itiraz sonucunu 1 hafta içerisinde alabilirsiniz.
-
@ayran, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaslar bu inceleme Osym nin kitapçığı yeniden inceleyip puanlama si durumu oluyor değilmi. Ayrıca itiraz konusunda tecrübeli olan arkadaşlar acaba bu itiraz sonucunu 1 hafta içerisinde alabilirmiyiz?
-
Soru başına değil de test başına standart sapma uygulamasının olduğu sınavlarda olur bu durum , sıra aynı olur ancak sonraki veya önceki sıra boş kalır , mülakat sayısının 400 den çok fazla olacağını sanmıyorum , son adayın puanı ile ayni olan kişiler en fazla 3 veya 4 kişidir . İlla bu son kişi 400. Olmasına gerek yok , 398. Kişiyle birlikte 4 kişi aynı puanı almış olabilir sayı 402 olur , ya da 395. Kişiyle 4 kişi aynı puanı alabilir bu sefer bu 5 kişinin sırası 395 olarak gözükür ve sonrasındaki kişi 400. Olur . Hem soru sayısının az olması hem de standart sapmaların test bazında uygulanması ve de hemen hemen her sorunun cevabını aynı puan olmasi bu şekilde bir durum yarattı , bir problem yok yani
Ayrıca arkadaşlar , herkesin üzüntüsünü anliyabiliyorum kimsenin şüphesi olmasın , ancak bazı arkadaşlar lafları söylerken lafın nereye gideceğine dikkat etmeli , sonuç açıklanana kadar aynı heyecanı paylaştık , birbirimize yardimci olmaya çalıştık , lakin görüyorum ki bazı kişilerin bazı lafları kazananları da zan altında bırakacak cinsten olduğunu gördüm , yakistiramadim , harfi harfini beklediğim sonuç geldi , eğer ki tahmin ettiğinden farklı sonuç gelen itiraz etsin ve cevap kağıdını burada paylaşsın, eğer ki hakkı yenmisse sırf hakkı yenen arkadaşların hakkını aramak için kazandığım halde ben bile itiraz edeceğim kağıdını tekrar okunması için .. ama arkadaşlar çoğu kişi çok farklı alternatifler yarattı kendilerince ve de kesin ben böyle yazmıştım mantığıyla hareket etti , benim de 3 4 sene evvel yasadigim gibi çoğu kişi ilk senesinde veya ikinci senesinde bu hataya maalesef düşüyor
-
@can-mavi mesela imkb iptal olur dedik herkes itiraz etti , soru önergesi kabul olmaz dedik çoğu kişi itiraz etti , Türkçeden herkes en az netim kein gelir dedi , ama bunaların hiçbiri olmadı , böyle düşünüp 25 26 doğru bekleyenler maalesef 21 lerde kaldı, bir de işin içine olmayan alternatifler ve ben bunu kesin böyle yapmışımdır düşüncesi ile maalesef böyle sonuçlar doğdu , böyle olacağını sonuç açıklanmadan 1 hafta önce anlatmaya çalıştım ama kimse anlamadı , hepimiz için hayırlısı olur inşallah ...
-
@can-mavi Yalniz, yukarida 86 puan aldim diyen arkadas da soru onergesi yazmis. Dikkatinizi cekerim. Diger sorularda zaten cevaplarimizin % 90'i ayni. Arada 24 puanlik fark var hocam. Abbas Guclu de diyor "OSYM'nin tum sinavlari artik tartismali hale geldi. Bu boyle gitmez" ifadelerini kullandi. Kaldiki 86 puan alan arkadas da soru onergesi yazmis. Biz de. Otekilerin % 90'i ayni. Ama arada 24 puanlik fark var. Normal degil.