2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Kutluay Kararli da bu yılki kaymakamlik sınavı için 4T yayınlarinin yeni kaynak hazırlığı içinde olduğunu yazdı twitterdan. Güncellenmemiş kaynaklara para vermeyelim arkadaşlar önümüzdeki günlerde yayınlar sıralanacaktır.
-
@aycan evet 2017 basım kapağını gördüm tabiki değişiklik derdi yok bu derste ama bir iki hafta beklemekte fayda var
-
Her iki kas da dersleri konulara ve bolumlere ayirmis. Peki cozerken örnegin mikroda piyasa dengesi konu calismayi bitirdikten sonra ilgili bolumun sorularini cozmek mi daha faydali olur yoksa mikroyu tamamen bitirip dersin sorularini birden cozmek mi?
-
@aycan bence tamamen bitir mikroyu sonrada tamamen açık uçludaki mikrolara geç ne kadar verimli olmuş anlarsın.tekrar atıcaksın zaten mecburen bir daha bu sınavda herşeyin tamamen oturması şart
-
@FreeBoY teşekkür ederim sağolun hocam
-
@Semihylc Ahmet nohutçu'nun kitapları iyidir. dönüşüm alma.
önce en zayıf olduğun yerden başlaman lazım zaten. iktisattan çok detaya girme ama çoğu konu hakkında fikir sahibi olabilecek kapasiteye ulaşmalısın.yüksek bilgili ve zeynel dinler iktisat için iyi olur.
kutluay kararlı'nın kitabının yeni basımı çıkacakmış. onu bekle.
hazır ilan yok ve yeni basımlar çıkmamışken türkçe tarih iktisat insan hakları ve demokratikleşme türkiye ekonomisi gibi güncellenmeyen deslere başlamanı öneririm.
3 sınav kazanmış birisi olarak bunları yazıyorum. sınava derslere çok önem ver. ama her şey kitaplarda yoktur. bunu da unutma. benim gibi mevzuatlardan da çalışabilirsin ama çok zamanını alır ve detaylarda boğulursun. ilk sınavın ise mevzuatlardan çalışman seni yorar ve şevkini kırar.
Allah yardımcınız olsun.
Kadir geceniz mübarek olsun -
@aycan bir bölümü bitirdikten sonra kesinlikle soru çöz. kitabı/dersi bitirdikten sonra soru çözeyim dersen muhtemelen çoğu şeyi unutmuş olursun. soru çözmeden konuları iyi kavrayamazsın. benim şahsi fikrim bu. hafızan çok iyiyse sıkıntı yok tabi tüm kitabı bitir öyle soru çöz
-
@FC-Real-GDP Dersler bazında çözmeye karar verdim hocam. İlk konu calismam bittikten sonra cikardigim notlardan tekrarimi yapip dersin sorularini cozmeyi düşünüyorum. Bölüm bölüm olursa da sanki kendimi ölçemezmişim gibi hissediyorum ve tabiki hafızam ile ezberimin kuvvetine güveniyorum tavsiye için teşekkür ederim
-
arkadaşlar bugğn facebookta gördüm dediğim gibi özgür özcan hocanın 2017 kas iktisat 4.baskı açık uçlu soru bankası yazıyordu çekilişle dağıtıyorlardı kısa sürede internete düşer 2016 baskısını alacak arkadaşlar bekleyebilir bence
-
Arkadaşlar Özgür Özcanın iktisat soru bankasını ben aldım ve hiç beğenmedim hiç tavsiye etmem, kas ın hukuk ve insan hakları için olan kitabı ne kadar kaliteli ise kas ın iktisat soru bankası o kadar çöp
-
Selamunaleyküm arkadaşlar, ben adliyede Zabıt Katibi olarak çalışmaktayım. 21 Yaşındayım.Ve sizlerin tecrübelerinden, bilgilerinden istifade etmek istiyorum.Aöf Adalet okuyorum.Adalet bölümünden DGS ile Hukuk'a geçmeyi düşünüyordum, lakin işlerden dolayı hatta mazeret bulmayayım, pek önemsemediğimden ortalamam 1.80 şu anda.2.sınıfım alttan derslerim var seneye uzadı,okul.Ancak bir şeyler yapmak isteği kabardığından dolayı yaşım da genç olduğundan daha iyi şeyler yapmak istiyorum,inşaallah hayırlısıyla.İdari Hakimlik, Kaymakamlık vs. için ne yapmam nasıl bir yol izlemem lazım? Aöf den Kamu Yönetimine geçip, kamu yönetimini okurken 2 sene bir yandan bu sınavlara mı çalışmaya başlayayım.Dgs ile Hukuk işte olsa ne güzel olacak inşaallah ama bu ortalamayla Hukuk'a geçmem özelde bile çok zor.Aslında DGS bana YGS-LYS'den daha kolay ancak aöf ortalaması haddinden fazla düşük olduğu için, sınavı full yapmam lazım, nerdeyse.Kısacası daha iyi yerlere gelip, vatanım milletim için daha iyi hizmet etmek istiyorum, inşaallah.Ama durumlar biraz karışık gördüğünüz gibi beni yönlendirirseniz sevinirim.Özelden de yazabilirsiniz.Hayırlı Günler.
-
Hayırlı Bayramlar..
-
En çokta kaybettiğin mülakatı sormaları koyuyor adama.Hayallerin gerçekleşmediğini hangi kelimeyle ifade edeceğimi bilemiyorum.bir şey düğümleniyor boğazımda cevap verirken.Sabah sabah tadımız kaçtı Ali Rıza Bey..iyi bayramlar,mutlu yarınlar dostlar..tabi böyle bir şey mümkünse
-
Hayırlı bayramlar değerli aday adayları
-
Arkadaşlar benim tek bir sorum var ve net bir cevaba ihtiyacım var. Daha önce de sorulmuş olabilir ama bana net bir cevap gerekiyor. Bu sınavı kazanıp mülakatı "torpilsiz" hakkıyla geçen bir tanıdığınız var mı?
Eğer 100 puan bile alsam ve atanamayacaksam bu sınava boşuna zaman ve emek harcamak istemem. Zaman değerli bir şeydir. -
Bu arada ben ciddiyim arkadaşlar. Ayrıca asla kimsenin çalışma şevkini kırmak gibi bir niyetim yok çünkü en başta benimki kırılır. Bunu cidden merak ediyorum. Çünkü binlerce sayfa ezberleyip bir hiç olacaksa beynime yazık. Gidip başka alternatifler ararım zaman katbedeceğime.. Hazırlanan herkesin gönlüne göre versin Allah..
-
@proteusay kardeşim onu nerden biliceksin kazananda tepkiden korktuğu için torpilsiz girdim der:)sen düşünme torpil olayı maalesef heryerde dolanıyor sen çalış nasibinde varsa olur.böyle düşünürse guyda bile ekmek çıkmaz o zaman bize:)
-
@proteusay Öncelikle referansın en çok etkili olduğunu makamın kaymakamlık olduğunu duymama rağmen, yazılı tamamen bize bağlı. Ve en azından vicdanımız rahat bir şekilde ben elimden geleni yaptım yazılıyı geçtim demek de çok önemli
-
Hayırlı bayramlar inşallah arkadaşlar hukuklara el atıyorum yarın bayramdan sonra siparişler gelecek
-
temmuzun ilk haftası başlıyorum temelim var 2015 sınavında 65 almıştım daha iyi çalışıp geçebileceğimi inanıyorum herkese başarılar bu yolda emek verenlere mücadele edenlere