2017 Kaymakamlık Sınavı
-
-
@sofuoglu Var kardeşim. İnsan Hakları yapamadım ve iktisattan sadece 2 soru yaptım ama mülakata kaldım. Tabi yine de çalış derim, 1 soruyla sınav kazanılıp kaybedilebiliyor.
-
Teşekkürler kardeşim. İnşallah beklentilerini karşılar...
-
http://m.n11.com/kaymakamlik-konu-anlatim-kitabi-P197899629?cid=604001&gclid=CLvYjZW8_9QCFfEK0wodYXwAuQ&gclsrc=aw.ds
Bu kitabı almayı düşünüyorum arkadaşlar kullanan var mı yeterli bir kitap mı? -
@Unutan hocam takribi kaç doğrunuz vardı hatırlıyor musunuz?
-
@vlkrt a kadronun resmi sitesinden alırsan 5 6 lira daha ucuz kardeşim bugün elime ulaştı başlicam çalışmaya
-
@FreeBoY iyi mi yorumları biliyor musun hem konu anlatımı hemde soru bankası galiba
-
@sofuoglu O kadar zaman geçti ki hatırlamak için tüm sorulara bakmam gerekiyor.
-
@sofuoglu hocam nohutcunun kitabini bilmiyorum ama ben inmsan haklarini kutluay kararlinin kitabindan calisiyorum. Konular derli toplu ve konu butunlugu var. Sadece kitap biraz kucuk ve yazi puntosu kucuk oldugu icin "gel beni calis" demiyor o kadar onun haricinde begendim ben. Calisirken de ilk defa bu derse maruz kaldigim icin ufak notlar alarak calisiyorum.
-
@aycan sırf o fontu okumamak için reşit gurbuzu okudum ama o font bu sefer Türkiye ekonomisinde karşıma çıktı mecbur okudum
-
@vlkrt evet konu soru.ben beğeniyorum a kadronun kaynaklarını sevdimde bu kitabı ama tek olarak yeterli olmaz başka kaynaklarla destekliceksin.geçen senenin kitabını beğenenleri duymuştum bu sene iki katına çıkmış sayfa sayısı
-
@aycan hocam 2015 basımı'mı çalıştığınız, Kutluay Kararlı'nın 2015 basımı bende de var;fakat sınavı iyi bir derece ile kazanmış bir arkadaşıma sordum kitabı pek önermedi diye ben de ahmet nohutçu aldım acaba ben de ona mı baksam bilemedim.
-
@sofuoglu evet hocam 2015 basim. Tabi bu iki yilda degisen birkac sey olmus onlari da isledim kitaba. Ben simdilik memnunum bakalim sinavda gorcez ne kadar ise yaradigini
-
@vlkrt bugün bu a kadronun kitabını bende sipariş verdim inş beklentilerimi karşılar
-
k.a.s. ve 4t nin 2017 basımları çıkacak mı bir bilgisi olan var mı yoksa beklemeden almalı mıyım ne dersiniz
-
Herkes A kadro demiş bende almayı düşünüyorum kısa sürede konuların bitmesi için. Acaba ordan hızlıca okuyup Kas tan soru çözsek yeterli olur mu
-
@gonzaloluca ben yasin çoban ve Reşat gürbüzu okudum üstüne kampında sonra a kadroya dönünce 2 gunumu alıyor tekrar etmek
-
Bende hazirlnacagim hangi kaynak daha iyi sizce
-
arkadaşlar bu a kadro yaynınlarının kitabını alan arkdaşlar bahsedebilir mi kitap yeterli mi kaç soru var
-
Cümleten merhabalar,
Foruma uzun süredir okur olarak iştirak ediyorum. Son sınavda 69 da kalmış bir kardeşiniz olarak ben de soru ve cevaplarımla güzel sohbetinizin içinde bulunmaya çalışacağım. Allah bu görevi layıkıyla yapabilecek, emek veren kardeşlerimize nasip etsin.
sorularımla başlayayım,
2017 anayasa değişikliklerinin bu sınava etkisi ne olacak ? ben nohutçunun kaymakamlık kampiyla sınava hazırlanmıştım. ama şimdi o kitaptan çalışmak istediğimde kitap güncel olmadığı için son Anayasa değişiklikleri kafamı bulandırıyor.
Örneğin ; AY 73 sorulmak istendiğinde "vergi de aşağı ve yukarı sınırlar içinde değişiklik yapma yetkisi kimdedir? " sorusunun cevabı Cumhurbaşkanı mı olmalı yoksa bakanlar kurulu mu?
ya da yasamanın devredilemezliği ilkesi sorulduğunda Olağan KHK lar kalktığı için nasıl cevap vermek gerekir.
yürütme yetkisi kimdedir? şeklindeki soruda da aynı çelişkide kalıyorum.
idari yapıya mevcut sistem olan Bakanlar kurulu artı cumhurbaşkanlığına mı çalışmalı yoksa sadece yeni yetkileriyle cumhurbaşkanına mı odaklanmalı?Meramımı anlatabildiğimi düşünüyorum. teşekkür ederim