2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Ben yaptırımına yokluk dedim yani hukuken hiç doğmamış sayılır. Böyle bir işleme de iptal davası açılamaz. Artık her cevaptan şüphe eder olduk. Allah herkese yardımcı olsun zor bir süreçteyiz.
-
Sıkmayın canınızı artık her zaman şunu düşünün sorulari okuyan adamlar gaddar nemrut suratli huysuz ihtiyarlar değiller bu çocuk sorunun doğru cevabını biliyormu bilmiyormu buna bakarlar gidip te "içinde" yazmamış, hem rakamla hem harfle yazmamiş diye üzerini çizmezler.Nerden mi biliyorum? Bilmiyorum arkadaşlar sadece sorulari okuyan insanların gaddar olmadıklarina inaniyorum arkanıza yaslanın neyle meşgul oluyorsanız ona devam edin.Evet sınavdan beri bende sürekli arastiriyorum yazdiklarinizi takip ediyorum ama yoruyor bu durum insani sonucta cevaplarim değismeyecek hepiniz artık hazirsız hemen hemen bilmediginiz konu kalmadi sadece sansizlik ve dikkat hatasi.Unutmayın her zaman bir sonraki sinava daha hazır hale gelmis oluyoruz bu olmazsa bir sonraki olur.Kafanızı sisirdiysem hakkınizı helal edin ama arkaniza yaslanin rahatlayın haydi sağlıcakla kalın
-
cevap olarak yoklukla malül yazdım sıkıntı olurmu ?
-
Arkadaşlar birkaç soruda size danışmak istiyorum. Soru yerine soru önergesi,merkez teşkilat yerine merkezi teşkilat yazdım bu ikisi kabul edilir mi yoksa puan kırarlar mı ? Kişisel verileri koruma kurumu yerine kişisel verilerin korunması kurumu yazdım( tek sebebi a kadro dan çalışmam kitapta defalarca kişisel verilerin korunması kurumu diye geçiyor) buna puan verilmez heralde demi?
-
@bsra keenlem yekün yazdık
-
@s.cihan kanunda kurum adı koruma kurumu a kadro üstünkörü yazmış bizide yaktı
-
@Ömermuhtar Cevap olarak doğru bi ifade "malul" şeklinde yazdıysanız kabul edilir muhakkak. Verilen cevaplardaki yazım kuralları da önem arz ediyor diye biliyorum..
-
@s.cihan merkezi teşkilat anlamı karşılıyor lakin kanunda bakanlık merkez teşkilat
-
@ihsan.turedi soruşturdum ypk büyük Yatırım kararı alma özelliğine sahip imkb ise hisse senetleri satışı
-
Hizmetsel kamu kurumu yazdım. Sanmıyorum doğru kabul edileceğini ama umarım ederler. Çok beklerim.
-
@realist Keenlem yekûn de aynı anlamda o da kabul edilir
-
@hahamas Ben de hizmetsel yerinden yönetim kurumları yazdım kabul edilmeyecek diye düşünüyorum.
-
Arkadaslar emin oldgum bir soruya da ben aciklik getirmek istiyorum. Ama yanlis yaptim sinavda o ayri toplam refahi sormustu soruda. ben 225 ile 450 arasinda kaldim 225 yaptim. ancak cevap kesinlikle 450. cunku tam rekabette bir pozitif egimli arz ve negatif egimli talep fonksiyonu vardir. Toplam refahi burdan hesaplayacaktik. o zaman 450 cikiyor. Arkadaslarin sonsuz esnek olan ve fiyata esit olan talep fonksiyonu firmanin talep fonksiyonudur. Ordan toplam refaha ulasilamaz. Ancak piyasanin arz egrisi negatif talep ve pozitif arz egrisidir. Yani tam rekabet de olsa fiyati belirleyen bir pozitif arz negatif talep fonksiyonu vardir. yatay eksene paralel olan ve fiyata ayni zamanda mr ye esit olan talep egrisi firma talep egrisidir. cevap net 450.
-
Nüfusu 10 binden fazla olan belediyelerde kurulması zorunlu
2 komisyon ayrı ayrı mı puanlanıyordu hatırlayan var mı arkadaşlar? -
@bsra tek puanlamaydı diye hatırlıyorum
-
@realist eyvallah hocam. hayırlı olsun inşallah:)
-
@bsra 1,25,1,25 şeklinde ayrı ayrıydı hocam tek puan değildi
-
ais'te cevapları açarlar mı acaba. son adli hakimlik sınavında açmıştılar.
-
Sınava ilk defa girdim Türkçe dahil 25 bekliyorum. 3 soru var ki bildiğim halde yanlış yaptım. birincisi Soru yazıp 20 dakika sonra Gensoru yaptım. İkincisi 20c=16 yapıp cevaba 5/4 yazdım. Üçüncüsü de 7 gün olan soruyu sınavdan 1 gün önce arkadaşa anlatırken 7 gün demiştim ama milletvekilliğinin düşürülmesine itiraz süresi 10 gün diye buda aynıydı galiba diyip 10 gün yazdım. Tamamen nasip bu işler. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
Arkadaşlar şu standart sapma işini bi halledelim kim neler biliyorsa ortaya bir döksün. Benim bildiğim 15 puan civarı eklenebiliyor. Bu meseleyi aydınlatalım.