2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Ayrıca ÖSYM yetkilisi "Sınav ile ilgili sorunlar varsa, BİMER ve CİMER'e yazabilirsiniz" dedi...
-
Ben de noktalama işareti sorusunu " " , , ... şeklinde yaptım ama birkaç kişi " . " , ... şeklinde yapmış.
-
@FC-Real-GDP Kamu hizmetlerinin sürekliliği ilkesi yazdım.
-
@Priss bende " !" ,... yaptım neden ünlem koydum bilmiyorum yanlış olma olasılığı yüksek.
-
@siyasetbilimci eminmisin herbirinin 0.5 puan olduğuna sanki puan yazmıyordu gibi hatırlıyorum.
-
@Priss 4 tane miydi 5 tane mi boşluk olan yer
-
@taromisaki9 5 dostum her biri de 0,5 diye hatırlıyorum
-
@Priss ben de öyle hatırlıyorumda birisi 4 tane yazdı ben mi yanlışım dedim
-
@Priss hocam tırnak içi cümle olduğundan ''x cümlesi.'' olması gerek. tırnak işaretli örneklerde de aynı şekilde mesela;
Genç, esmer kız, yeni neslin son Türk kadınlarının o asla tatmin edilemeyecek olan ebedî kederiyle bulutlanan siyah gözlerini kitabından ayırmayarak,
"Okuyorum büyükanneciğim." dedi. -
@ugur1144 bende oyle yaptim. Bizimkisi dogru gibi genelde metinlerde bu sekilde kullanilmis. Örnerk: “İzmir üzerine dünyada bir şehir daha yoktur!” diyorlar. (Yahya Kemal Beyatlı)
-
-
@taromisaki9 bende nokta yaptım, ünlemlik olayı yoktu bence.
-
Bu sınav 2 aya anca acıklanır soru iptal basvuruları davalar zor.
-
@kombassankoma aynen kardeşimde bazı arkadaşlar ! Koymuş.olabilir benimki yanlış olabilir yani.. '' . '' , ... olduğunu düşünüyorum
-
@taromisaki9 Haklı olabilirsin aslında. Tırnak içindeki cümle bir şekilde kapanmalı. Benim yaptığım işaretleme ile kapanmıyor
-
@ugur1144 kamu hizmetlerinin sürekliliği yazdım.hepsi kabul olur.o kadar da değil.kurum adı ya da kanun ifadesi olursa sıkıntı olur yazımlarda.bunlar farklı ders kitabında farklı farklı ifade edilebilir.hizmet yerinden yönetim gibi
-
Arkadaşlar bir iki tartışmalı soru hariç soruların net cevapları belli, her soru üzerinde ayrıntılı tartışmalar yapmak süreci çekilmez hale getirir, net cevapları bile tartışmaya açmaya gerek yok.
-
dünkü konu hakkında mahfi hocaya mail attım bakalım yazacak mı
Hocam merhaba Kaymakam Adaylığı sınavında söyle bir soru ile karşılaştık:
çalışanlar+işsizler+iş aramayanların oluşturduğu gruba ne denir? verilen farklı cevaplar:
1-kurumsal olmayan sivil nüfus
2-aktif nüfus
3-çalışma çağındaki nüfus
4-yetişkin nüfusYüksel Bilgili Makro İktisat kitabında "yetişkin nüfus" olarak geçiyor ve yetişkin nüfusun da "çalışma çağındaki nüfus" ve"kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus" ile aynı anlama geldiği belirtilmiş ve İşgücü hesaplamasında aynen gösterilmiştir. TÜİK İşgücü hesaplamasına baktığımızda ; işgücü/kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus olarak geçmekte. Kaymakamlık için farklı kaynaklarda ise; İşgücü/kurumsal olmayan sivil nüfus olarak ifade edilmektedir. Sizin TÜİK'den aldığınız verilere ve tanımlara baktığımızda "15 ve Üstü Yaştaki Nüfus = Çalışma Çağındaki Nüfus" ve "İşgücüne Katılma Oranı = İşgücü / 15 Yaş ve Üstü Nüfus" ifade edildiğini görmekteyiz. Kaldı ki TÜİK istatistiklerinde "Çalışma çağındaki nüfusu" baz alarak yaptığımız işlem sağlaması doğru çıkmaktadır. Bu hususları dikkate alarak verilen cevapların hangilerinin kabul edilmesi gerektiğini söyler misiniz, aksi durumda vereceğiniz cevap neticesinde kabul edilmesi gereken cevaplar için ÖSYM'ye gönül rahatlığı ile itiraz edebilir miyiz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.
-
@taromisaki9 tamam teşekkürler.
-
@username7 ilk 100 e rahat girersiniz diye düşünüyorum