2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Imkb cevabi kesinlikle yanlis arkadasin biri kanunu da paylasmisti cevap kamu yatirim ortakligi idaresi herkes 1986 ya dusmus bravo osym
-
Peki dostlar sizin dediğiniz olsun. Zaman bizi haklı çıkaracaktır tıpkı geçmişte o kadar detaya gerek yok asım us takma adına yok bankı dersaadete bunları dediğimiz de linç yedik ben ne okuduysam onu yazarim isime geleni yazmam .tıpkı boşluk alanı tasmayacak yazdığım gibi.
-
Su mantiga bak kit hisse senedi satisini ozel sirket olan imkb yapar .
-
@taromisaki9 kardesim haklisindir iktisatim cok iyi degildir benim ama zeynel hoca kitabinda serbest kur rejimi demis bir de bu kamp kitabinda serbest diye geciyor bende ondan sordum
-
@vaner soruda kim satar mi diyordu nerede satılır mi ?
-
@enea yasin çoban pegem gibi kitaplardada dalgalı kur dostum
-
@fetih Ben nerede satılır diye hatırlıyorum.
-
@fetih satisini hangi kurum yapar diyordu yani Bildiginiz ozellestirme bu sadece 1986 tarihi icin millet imkb yapti mantigina bakmadi
-
@vaner eğer senin dediğin gibiyse soruda imkb yanlış ben nerede satılır diye hatırlıyorum diğer kurum hiç aklıma gelmezdi
-
@username7 bende aynı şekilde hatırlıyorum ama sonuçlar açıklanınca kimin dedigi doğru çıkacak görülecek gibi bekleyelim gorelim
-
@taromisaki9 ben yasin çoban'dan çalışmıştım tr ekonomisine 2001'krizinden sonra bi yerde dalgalı kur demiş bi yerde esnek kur demiş. onun da ne dediği belli değil yani.
-
''Dalgalı kur sistemi içinde enflasyonla mücadeleyi kesintisiz ve
kararlı biri biçimde sürdürmeyi...''bundan daha iyi kaynak olamaz herhalde, tcmb TÜRKİYE’NİN
GÜÇLÜ EKONOMİYE GEÇİŞ PROGRAMI -
Soru "Kamu iktisadi teşebbüslerinin hisse senetlerinin satılması ve özelleştirilmesi amacıyla 1986 yılında kurulan mercii yazınız." bu şekilde miydi? @vaner @OseneBuSene @FC-Real-GDP @kombassankoma
-
@vaner kitlerin hisse senetlerinin alım ve satımının yapılması amacıyla kurulan kurum diyordu soruda?
-
@onuktekin ozellestirmesi ifadesi yoktu kit hisse satisini kim yapar soru buydu? Haberlerde hic mi duymadiniz ozellestirme idaresi baskanligi telekomun %51 hisse satisini gerceklestirmistir diye ama soru nerde yapilir demiyordu kesin eminim
-
@onuktekin ben özelleştirilen kit'lerin hisse senetlerini satmak için kurulan diye hatırlıyorum. özelleştirme geçmiyordu soruda belki, zor soru gelmemişti bana o kadar üstünde durmadım.
-
bilmiyorum yasin çoban baz alinir mi ama.feysbukdan bu imkb sorusunu kendisine ilettim. cevabi aynen aktariyorum." Estağfurullah. 1985 yılında devlet, bütçe açıklarını kapatmak Hazine ihalelerine (devlet tahvilleri ve hisse senetlerinin satımı) başlıyor. Bunun için 1986 yılında İMKB kurulmuştur."
-
@ultras06 bence biraz kanun okuyun
-
@kombassankoma kardeşim dalgalı kur yazdığı dogru fakat esnek kur eş anlamlı olduğu için esnek kurunda kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum
-
Geçen sınavda da tcmb mi kambiyo murakibesi mi diye tartışılıp ısrarla kambiyo murakabesi savunuluyordu. Sonuç olarak tcmb çıkmıştı sonuç. Bunda da sonucun imkb olacağını düşünüyorum