2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Yasin Çoban Türkiye Ekonomisi kitabından aynen alıntıdır: " Bu dönemde, hükümetin tahvil-bono ihalelerine başlaması ve T.C. Merkez Bankasının açık piyasa işlemlerini yürütmesi piyasalarda ikinci el bono ve tahvil piyasasının oluşturulması için gerekli zemini hazırlamış ve 1986 yılında 'İstanbul Menkul Kıymetler Borsası' faaliyete geçmiştir." deniliyor.(5. baskı, 2015, sayfa 143)
-
@Emirkym dostum bende biliyorum geçtiğini hatta ictuzukte yazılı ve sözlü olarak ayrılır diye geçer ama işte paranoyaklik
-
@OseneBuSene ÖSYM zaten zannımca cevap anahtarında alternatif cevaplar da koyuyor, yayımladıkları örnek kitapçıkta vardı.
-
@vaner Sabahtan beri Kamu yatırım ortaklığı arıyorum, tek bir kaynakta dahi bulamadım... Google'ı baştan başa taradım, yok... Kaynak nedir?
-
Arkadaşlar soru kalıbı imkb cevabına yakın sorulmuş.Tarih olarak ise kamu ortaklığı idaresin tarihi verilmiş.Bence soru imkb ve kamu ortaklığı İdaresi cevaplarından birisi kabul edilecek.Eğer ösym cevabı açıklarsa iki tataftan birisi itiraz etmekte haklı olacak benim görüşüm bu yönde.Daha fazla tartışmaya gerek yok.
-
Ahmet nohutçu nun birb açıklaması var mı arkadaşlar
-
@conmaynard kardeşim bende bir iki makalede gördüm Kamu Ortaklığı İdaresi geçiyor aynen olabilir
-
@odaklan25 bende sınavda 1986 tarihini görünce aklıma ilk gelen kamu ortaklığı İdaresi oldu ama sorunun içeriğinde sanki imkbyi işaret ettiğini düşünerek imkb diye cevapladım.
-
Özelleştirme idaresi başkanlığı yazdım gerçekten kafam rahat.ne soruymuş arkadaş
-
@erdem doğrudur dostum alternatifi çok olan bir cvp.yukarda bi arkadaş dalgalı kur sistemini paylaşmış.özel bir ibare yok zaten soruda.kabul edilecektir cevaplar
-
İMKB ile İstanbul menkul kıymetler borsası aynı puanimi alacak sizce
-
@OseneBuSene cevap İstanbul Menkul Kıymetler Borsası değilse ikisi de 0 puan alacak
-
Ne açık ucluymus ufacık kelime hataları can yakicak.koy sandığına köy bütçesi alternatif olacakmı gorucez .çünkü bütçe köy sandığı kapsıyor .aklıma sınavda ikisinde geldi
Birde bu yTL sorusu osym kafa karıştırmak istediyse cevap ,2006,çıkabilir
Bklim ne olacak -
@conmaynard bilmiyorum kesin şudur diyemiyorum soruyu tam hatırlayamıyorum. İmkb Kamu İdaresi Ortaklığı olabilir
-
Bence eğer doğruysa kabul edilir her ikisi de 2015 yılında ösym kaymakamlık örnek sorularını yayınlamıştır oradan bakarsak bir çok sorunun tek bir cevabı yok alternatif cevapları var onun linkini de atıyorum. http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/Kaymakamlik/OrnekSorular30012015.pdf
-
@conmaynard Kamu ortaklığı idaresinin kuruluş tarihini araştırdım ancak net bir tarih bulamadım 1986 daki kararnamede geçiyor olması 1986 da kurulduğu anlamına gelmiyor . Çünkü 1984 teki kararnamede de aynı ifadeyi gördüm. kurumun kuruluşu daha eski 86 da yetki sadece verilmiş
-
arkadaşlar bu arada nedense insan hakları temel beyannamesi yazdım diye hatırlıyorum yanlış diye hesaplıyorum ama burdan puan gelebilirmi.
-
Bu YTL sorusu da hatırladığım kadarıyla tedavüle girdiği yılı soruyordu. Yasin Çoban'ın kitabına göre aynen alıntıdır: "Enflasyonun kalıcı bir biçimde tek haneli rakamlara düşürülmesi ve yerli paranın itibarının yükseltilmesi amacıyla TCMB tarafından 2004 yılında yapılan yasal bir düzenlemeyle 'Türk Lirasından altı sıfır atma' operasyonu gerçekleştirilmiştir. Türk lirasından altı sıfır atılmasıyla birlikte 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren uygulamaya konulmak üzere yeni para biriminin adı 'Yeni Türk Lirası(YTL)' ve alt birimi ise ' Yeni Kuruş' olmuştur." diyor.(2015, sayfa 183, Yasin Çoban)
-
@s.cihan
http://www.borsaistanbul.com/kurumsal/borsa-istanbul-hakkinda30 Aralık 2012 tarihinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun’un 138. maddesi uyarınca Borsa İstanbul A.Ş., borsacılık faaliyetleri yapmak üzere Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihte kurulmuştur.
-
borsa istanbul deyip parantez icinde eski ismini hatirlatiyim diye( istanbul menkul kiymetler borsasi) dedim cok mu konuşmuşum;/ kabul olmaz galiba