2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin Faturalardaki kayıp kaçak bedellerine yansıma veya yansıtma gibi birşey deniliyor.
-
@onuktekin olayda adam gizliyor ve gizli faaliyetler yürütüyor ve bunun sonucunda diğerinin ödemeleri etkileniyor bu durumda iş pratiğe dökülmüş ters seçim olsa karar verme olurdu ama soruda karar yok direk faaliyeti etkileniyor şahsın
-
@odaklan25 ben de göremedim. Sıkıntılı olan şey şu ; soruda 1986 yılında kurulan diyordu. toplu konut ve kamu ortaklığı kurulu 1984-imkb 1985 te kuruldu. Araştırdım baya 1986 da alakalı bir kurum bulamadım. toplu konut ve kamu ortaklığı kurulu 86 da yetki almış, imkb 86 da faaliye başlamış. İMKB dedim fakat yanlış sayacağım net bir cevap bulamadım.
-
Birinin gizli eylemlerinin diğerinin maliyetini etkilemesi sonucunu soruyordu hatırladığım kadarıyla
-
@hakperest46 Hocam piyasa başarısızlıklarından biri bu.Karar verme demesine gerek yok.Buradaki anahtar "bilgi" kelimesi.Bir tarafın bildiğini diğer taraf bilmediği için bilmeyen tarafa ödenti şeklinde yansıyor.
-
@forumders kurulan değil kardeşim faaliyete başlayan diyordu.
-
Arkadasla sorunun cevabi Ahlaki tehlike imis.
-
@realist Eylemse ahlaki risk hocam.
-
@onuktekin olabilir hocam ne yapalım bizimki de umut dnyası:)
-
@ugur1144 Yalnız orada ödemeden bahsetmiyor, o gizli faaliyet soruluyor. Yansıtmada işlemin sonucunu ya da faaliyetin maaliyetini yansıtma var...
-
En iyisi beklemek.Böyle bir yere varamıyoruz.
-
@Emirkym soruda ödetilmesi demiyordu gizli faaliyetin diğerine ödenti olarak dönmesi gibi birşey vardı.
-
@mulkiamir bi yere mi sordunuz hocam
-
@hakperest46 ahlaki tehlikede bilgi asimetrisi var gizli bir eylem yok .
-
geçen sınav kazanan biri olarak sınava girmedim ,sorulardan anladığım kadarıyla, sanki geçen sınava göre daha zormuş
-
@mulkiamir insan gibi sorsaydi da biz de yapsaydık ödentiymiş daha düzgün soraydılar şu soruyu.
-
@ugur1144 Bilgi asimetrisinde 2 tane şey var.Ters seçim ve ahlaki risk.Bu ikisi birbirinden ayrı şeyler.
-
@ugur1144 tamam asimetrik bilgi iste hocam sizin bildiğinizi ben bilmiyorum buda benim zararıma bir durum oluyor siz benden saklıyorsunuz o yüzden ben dogru karar veremeyebilirm bu ter secim ama zarar görmeye başlarsam ve iş pratiğe dökülürse buda ahlaki tehlike
-
https://i.hizliresim.com/mJqDm4.png
işsiz+çalışan+iş aramayanı ne yaptınız. Seçenek çok herhalde. Ben çalışma çağındaki nüfus dedim
-
@FC-Real-GDP KPSS sorularını hazırlayan hınzırlar nereden hazırlıyorlarsa bu soruları dili biraz farklı.Elimdeki kitaplara baktım bu şekilde bir anlatım görmedim.Gogılladım yine yok.