2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Mülakata kalmam köy bütçesine bağlı
Köyde yaşadığım halde genel cevap diye sandık yeri r bütçe yazdım
Bı konu gidip muhtara mi sorsam bence o bile bilmez .burda köy muhtarı başbakan gibi her düğünde on sırada . mikrofon la konuşma yapar çok onemsenir;)))))))) artık köy hayatından kurtulmak istiyorum köy işi çok zor gerçekten kaymakamlığa razıyım bı kız olarak ;)))) -
@forumders Hocam ben toplam işgücü yazdım ve anladığım kadarıyla toplam işgücü kesinlikle yanlış cevap, öyle mi?
-
@kombassankoma 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@Priss hocam tırnak içi cümle olduğundan ''x cümlesi.'' olması gerek. tırnak işaretli örneklerde de aynı şekilde mesela;
Genç, esmer kız, yeni neslin son Türk kadınlarının o asla tatmin edilemeyecek olan ebedî kederiyle bulutlanan siyah gözlerini kitabından ayırmayarak,
"Okuyorum büyükanneciğim." dedi.Ama hocam cümleye nokta konulacak bitiş cümlesi değildi .diyerek demişti bende vurgulu mantıklı bulanlardanim.alinti yüklemeli bir cümle olsa derim nokta mantıklı ama öyle bir cümle değildi
-
@mehmetsy 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@forumders Hocam ben toplam işgücü yazdım ve anladığım kadarıyla toplam işgücü kesinlikle yanlış cevap, öyle mi?
Onun cevabı aktif nüfus yada kurumsal olmayan nüfus ikiside aynı .tufan sametten mikro çalıştığım ve bizzat dersinde gördüğüm kadarıyla .aktif nüfusun hepsine dahil etmiş
İşgücü olması için iş aramaya karı dahil etmemesi gerekti -
@siyasetbilimci Sen diyince hatırlamaya başladım galiba dostum. O cümle bitiş cümlesi değildi aynen. Şuan kim ne derse haklı gibi biran önce açıklasalar
-
Makro olacak ;)))
-
@siyasetbilimci
Kanunda yazilan ifade cok net. Cevap koy sandigi bunun alternatif bir cevabi ne yazik ki olamaz. Koy butcesini kabul eden ozel butceyi de kabul etmeli hatta bir anlamda genel butce bile kabul edilebilir bu mantikla.. -
@siyasetbilimci elde var bir yanlış daha
-
Cümle tamamlamayı hatırlayan arkadas var mi
-
@fablo Onu yanlış yapan sayısı çok azdır dostum bence takılma ona çünkü bariz kolay bir soruydu
-
@siyasetbilimci aslında hepsi aynı kapıya çıkıyor yazdığım gibi. TÜİK sitesine girip işgücüne katılım oranına bakın mesela toplayın issiz +çalısan+iş aramayanları;
2017 verileri https://hizliresim.com/ROE5oRpeki 15 veüzeri yaş nedir internete yazdığımıza "çalışma çağındaki nüfus" karşımıza çıkıyor. Mahfi Hoca da böyle almış
-
@mehmetsy çok araştırdım ama sizin dediğinize rastlayamadım malesef
-
@Priss Tüm sorulardan şüphe eder hale geldim sınava girdiğimden bile şüpheliyim
-
@forumders Hocam bir belirsiz soru daha yanlış oldu
-
@D.Drogba meslektaşım Drogba'ya katılıyorum hocam bu kadar kolay olmaz yorumları yapılıyorya hani.asıl köy bütçesi olsa bu kadar kolay olmaz cvp köy sandığı ve sınavın en zor sorularından.
-
@forumders arkadaşlar tufan samet hocada çok açık bi şekilde aktif nüfus olduğu görülüyor.alternatifleride kurumsal olmayan nüfus gibi bişey
-
@taromisaki9 tekmiymiş alternatif hocam ?
-
@forumders onu bilmiyorum kardeşim.tufan hocam makro kitabı aktif nüfus diyor.ama alternatifli gibio cevap.arkadaşların dediği kurumsal olmayan fln da aynıymış anladığım kadarıyla.ama tufan hocadaki cvp birebir sınavdaki soruyu anlatıp aktif nüfus diyor
-
@siyasetbilimci gecen sene puanlama farkli miydi acaba bilginiz var mi? Her cesit kombinasyonu deniyorum bu netleri 65.5 a ulastiramiyorum
-
@sbf12345 vurgu olduğu kesin