2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kamikaze o zaman 24 dogru var hocam 60 ediyor herhalde
-
@taromisaki9 Hocam tam bilgim olmamakla Mahfi hoca ve bazı iktisatçıların dışsallık dediğini duydum
-
Türkçesiz 22 doğru var, 55 puan ediyor sanırım, listeye ekleyebilirsiniz
-
@taromisaki9 kardesim yapilacak sey kanundan calismak ve insan haklari icin kurum sitelerinden okumak arastirmak
-
@aliserdar-çetin farketmez gecen seneden benzer bi sonuc cikacaktir her sinav sonrasi boyle paylasimlar tartismalar olur ancak raconu osym keser 15 20 gun sonra belki olcaktir zaten
-
@mehmetsy Mahfi hoca dışsal ekonomiler/Dışsallık cevabını vermiş ama Nasıl soruldu hocaya bilemiyoruz.
-
Dün bir Yrd.Doç arkadaşimda soruya direk Dışsallık cevabini verdi. Ancak son söz Ösym'de. Cevap kanimca ya Dışsallik ya da Ahlaki Risk olacaktir.
Son iki sınavı baz alarak ve 65 arkadaşın yazdigi ham puanları baz alarak
Türkçesiz 23 net ve ustü yapanlar rahat rahat uyusun.(Türkceden en az 3 üstü yaptiğini farzederek)
Türkçesiz 22- 21 - 20 dogrusu olanlarda sabırla sonucu beklesinler. Bir kısmınin standart sapmaya ve Türkcesine bağli olarak listeye girme şanslari var.Ayrica bu forumda bu sınavda başarilı olabileceginı düşünenlerin yer aldigini duşünüyorum. Sinavdan bir beklentisi olmayanlarin bu forumda pek dolanmadigini biliyoruz.
Tabi sinavı iyi geçip te sessiz olan bir kitle de vardir.
Bu sinavin 25.5 - 26 Bandinda kapatacaginı duşünuyorum. Ama ösymnin verdigi cevaplara göre.
Örnegin ben gecen sene kendimden emin olarak Un-Şeker- Pamuk cevabinin ve Türkiye Sınai ve Kalkinma Bankasi cevabinin yüzde yüz dogru olduģunu dusunuyordum. Ama ösym yanliş kabul etmiş.
Türkçem Kötuydü. Sinavdan sonra 21.5 dogru bekliyordum. Ancak Kanimca Türkcesiz 17.5 veya 18.5 dogrum geldi. 64.4 puanla 1104. Oldum.
O yüzden hesaplamanızi cevapları kaziyabildigıniz kadar kaziyarak şu kadar dogrum var diye duşunun sinavdan sonra hüsran olmayin.
-
Yaptiginiz listede de sıralama da 36. Arkadaş ve ustunun yüzde 90nin mulakata kalacagini duşunuyorum. Eger hesaplamalarini dogru yaptilarsa
-
@Daywalkers inşallah hocam ağzınızdan bal damlıyor bu MÜBAREK CUMA GÜNÜ ALLAH DUALARIMIZI KABUL ETSİN HERKESİN CUMA GÜNÜ DUALARI KABUL OLSUN EMEK VEREN HERKES KAZANSIN UMUTLARIMIZ ARTIYOR İNŞALLAH BU GRUBUN İÇİNDE OLMAK GÜZEL BİR EY
-
@aliserdar-çetin Puanınız listede var mı?
-
Türkçe 3 doğru Diğer 22 doğru, net toplam 25 net
Türkçe 4 doğru Diğer 21 doğru, net toplam 25 net
Türkçe 5 doğru Diğer 20 doğru, net toplam 25 net alarak bu grupta olanlar kendini mülakata hazırlasın.
bunun üzerinden yapan zaten ilk 150 içindedir. DEMEDİ DEMEYİN HA -
Acı konuşmak istemiyorum da dayanamadım. Kaymakamlık kariyer meslekler içinde 1.sıradadır. Ne hakimlik savcılık ne başbakanlık uzmanlığı ne de sayıştay denetçiliği. Hiçbiri Kaymakamlık derecesinde olamaz. Ama gel gör ki sınava girenler sanki TEOG sınavı var gibi 18.000 kişi. Nasıl bir mantık var güzel ülkemde. KPSS de puan alamadığı için gelir uzman yrd. giremeyen, sınavda hangi alandan soru çıktığını dahi bilmeyen herkes bu sınava koşturmuş. Çoğunun masum anne babası da benim çocuk kaymakam olacak inşallah diye umut ediyordur. Bu bağımsız milletvekili olmak için yüzbin oyun gerekli olduğu yerde bağımsız milletvekili adayı olan birinin milletvekili olma hayalinden farksız. Seçim sonucun 100 oy aldığını görünce seviye ortaya çıkar. Bu sınavda ilk 3000 e giren arkadaşlarıma lafım yok. Mücadelenizi takdir ederim. Yalnız geri kalan 15.000 kişi nedir Allah aşkına. Hor görmek değil bu. Tam aksine bu 15000 kişi bizi ve bir bakıma bu mesleği hor görmüşler ki ellerini kollarına sallaya sallaya sınava gelmişler. El insaf. Sına günü okulun bahçesinde Muhsebedeb soru var mı diyen kişileri görünce ülkem adına üzüldüm. Böyle olmamalıydı. Foruma katılan herkes seviyeli kişilerdir. Hepsinin verdiği bilgiler fikir verir. 18000 sayısını ben ölçü olarak almam. Sizler de almayın.
-
..........
-
@Snotz HOCAM EKLERSENİZ İYİ OLUR BİR UMUT
-
@Mehmed-Kemal dediklerinize kesinlikle katıliyorum.
Kaymakamlik icin bir an once Kpss Şarti getirilmesini, Sınavın Test ve Klasik Olmak üzere iki aşamadan oluşması gerektiğinı duşunuyorum.
-
............
-
Türkçe soruları hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Biraz da Türkçe'yi tartışalım
Mesela kalın çizgilerle ifadesi yerine yazdınız?
İlk sorudaki yazarın özellikleri?
Yazın yanlışı sorusu daha önce konuşulmuş.
Cümle sıralama sorusunu herkes doğru yapmıştır zaten.
Bin sözcük bir resime bedeldir yerine ne yazıldı? (Sürekli aynı imkb/esnekkur/hizmetsel tartışmalarından türkçeye geçmek lazım 6 soru var 3ünü ortalama herkes dogru yapacak, 4-6 arası yapanlar baya iyi puan kazanacaklar) -
@umitcoskun0644 kalın çizgilerle sorusuna "üstünkörü" dedim. yazım yanlışı sorusu yoktu, cümle sıralama ve boşluk doldurma sorularını hatırlamak kolay değil, bir resim bin sözcüğe bedeldir sorusuna "bir resimle anlatılabilecek bir duyguyu çoğu zaman yüzlerce sayfa yazarak anlatamayız" gibi bir şey yazdım ama sınavda daha süslü bir ifade kullanmıştım, yazarın iki özelliğine ise "yaratıcılık" ve "gözlemcilik" dedim. bilgi ve gereğini taktirlerinize arz ederim
-
@umitcoskun0644 kalın çizgilerle cümle ile uyumlu olarak detaya girmeme anlamında kullanılmış kütük gibi mesela o yüzden ben üstünkörü yazdım. yazarın özelliklerine yaratıcı ve özgün yazdım. resim sorusuna ne yazdım bilmiyorum ama @sınavzedee arkadaşın yazdığı şeye çok benziyordu.
-
@umitcoskun0644
Hocam benim cevaplarım:
kalın çizgi: detaysız (bu soru 3 puan miydi?)
yazarın özellikleri : yaratıcı ve izleyici( metinde izlenim geçiyordu metinde yer alanın aynısı olmasın açıklaması vardı insallah izleyici puan alır)
Resim sorusu bence çok subjektifti herkes kendine göre cevap vermiştir direkt yanlış sayiyorum ben yine de bir seyi uzun uzun konusarak anlatmaktansa cizerek anlatmak cok daha kolaydir gibisinden bir sey yazdim.
Bir de sinema bosluklara uygun kelime yazılacaktı galiba 4 ü dogrudur da bir bosluga en uygun oldugundan daha önceden yazdim ilk sinavdaki hatami yaptim 0.5 oradan gider