2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin Tamam hocam. Görüldüğü gibi, soruyu sözlü de sorsanız önerge olarak sorabilirsiniz... "Tek başına soru sadece başlıktan ibaret." Bu ifade bana değil TBMM Kanunlar ve kararlar bölümüne ait. Hafta başında arayıp bilgi alınabilir... TBMM böyle diyorsa karar ÖSYM'nin yani...
-
@Emirkym İlk önce ben de soru önergesi yazdım. Sonra silip soru yaptım fazla olur düşüncesiyle. Kabul ederlerse diğer sorular açısından da rahat ederiz. Bakalım son söz artık ÖSYM'nin
-
soru onergesi yanlissa.osym tbmm baskanlik divanini uyarsin dogru kullansin şu ifadeyi.bakanliklara gelen dilekcelerde soru onergesi yazmasin.soru onergeleri birimleri soru birimi olsun.
-
@ultras06 İşte bunlar hep belirsizlikten
-
@onuktekin aynen dostum.hizmet yerinden yonetim seklinde eksik yazanla o soruyu bos birakan bir tutulmamali.yarim puan seklinde alternatif cevaplar olusturulsa daha iyi olur
-
@ultras06 sınav kitapçığını inceleyenler dışında kimse bilmeyecek bunu. Birde 90 üstü alanlar dışında
-
@onuktekin Ben soruyu değerlendirme dışı tuttum. Ancak sayılmama durumunda elbette itiraz hakkımı TBMM'nin görüşünü de öne sürerek yapacağım. Yazılı olarak da TBMM'den bilgi istedim... Zaten 98. madde haricinde 99. ve 100. maddelere de bakarsanız bu iki maddede de "önergesi" ifadesinin kullanıldığını göreceksiniz... Mesela 99. madde:
"Gensoru
MADDE 99. – Gensoru önergesi, bir siyasî parti grubu adına veya en az yirmi milletvekilinin imzasıyla verilir."
Bir önceki 98. maddeye tekrar geri dönelim:
"MADDE 98. - "... Soru, Meclis araştırması ve genel görüşme ile ilgili önergelerin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile cevaplandırılma, görüşme ve araştırma yöntemleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir."
Dikkatinizi çekerim; madde başlıklarına takılıyoruz, başlığın altında zaten detaylar bulunuyor...
-
@onuktekin + Madde kenar başlıkları Anayasa'dan sayılmıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu açıdan bakarsanız 99. maddenin üstündeki "B. Gensoru" ifadesi bir madde kenar başlığıdır. Yani "B. Gensoru" ifadesi Anayasa metninden sayılmaz. Aynı mantıkla "Soru Önergesi" için de yürütülebilir... Bazı anayasa kitapçıklarında "A. Soru" yazıyor. Bu madde kenar başlığı oluyor bu durumda. İçerik, 98. maddenin kendi içinde...
-
@Emirkym hocam denetim yollarını sayarken ... önergesi şeklinde saymıyor. İtiraz hakkınızı kullanın elbette. Ben sayılmamalıdır demiyorum. Sayılmayabilir diyorum. Sayılırsa ne âlâ
-
@Emirkym Sadece kenar başlığı değil. Any. 98.maddenin başında da soru diye saymış. Anayasada soru diye başlık zaten yok.
"A.Genel Olarak" başlığı altında incelenmiş.
Hatta o da kalkacak ilk seçimlerden sonra. TBMM'nin sitesindeki anayasaya bakabilirsiniz hocam. Yürürlüğe giren değişiklikleri işlemiş girmeyenleri ayri göstermiş. -
@onuktekin Ortak çarpan parantezi olarak düşünün
Önerge X (Soru + Meclis Araştırması + Genel Görüşme)
"Soru, Meclis araştırması ve genel görüşme ile ilgili önergelerin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile cevaplandırılma, görüşme ve araştırma yöntemleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir."
-
@Emirkym Benim bu maddeden anladığım bu denetim yollarının önergeyle kullanılacağı. Buna göre cevap verdim. Kabul ederlerse de benim için sorun yok.
-
Arkadaşlar soru onergesine buyuk ihtimal puan vermezler gayet ince eleyip sik dokuyan bir ösym var gecen yıldan biliyorum
-
@vaner geçen yıl kağıdımı gidip ankarada kontrol ettim .
Burdakilerin çoğu sallıyor . sende buna dahil .Soru onergesi şahsi görüşüm olarak cok açık ve net şekılde kabul edilecektir . soru onergesı yazanların içi rahat olsun. osym nin bazı yerlerde taviz vermediği gercek .
Ama burda gunlerdir saçmalıyorsunuz . Bunu gecen yıl cevvap anahtarını ve altern atıf cevapları incelemıs bırı olarak soyluyorm .
Nerdeyse butun sorularda alternatıf olarak kabul edeceklerı seylerı alt alta sıralamıslardı .
Mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı cevabının 6 alternatif cevabını alt alta sıralamıslardı . o alternatıflerı buraya yazsak millet bizi linç ederdi -
@Emirkym hocam soru tam olarak nasildi.bir milletvekilinin kulanabilecegi denetim yolu seklindemiydi.yoksa 1982 anayasasina gore sozlu ya da yazili olarak cevaplandirilmak uzere...denetim yolu nedir seklinde mi.cunku soru onergesinin tanimi bir milletvekili diye basliyo
-
@OFLU61 galiba yanlış yaptın sen de .
-
@OFLU61 adam imkb , esnek serbest kur sayılır önerge sayilmaz diyor.ki önergenin gene temeli var. Esnek serbest kur nerde geçiyor yazarlar söylüyormuş .e güçlü ekonomiye geçişte direkt dalgalı diyor
Keza İMKB de öyle adama göre İMKB yazan ile İstanbul menkul kıymetler borsası yazan aynı puanı alır(((: birisi 98 .Md örnek veriyor halbuki maddenin altında direkt soru önergesi tırnak içinde veriliyor. Ha sayılmazsa, hakkaniyet adına dışlama da dahil diğerlerinde sayilmaz. Türkçede de 25 tane alternatif cevap olmaz. Bir resim sorusunda, bir cümle ve kesinlik istiyor en yakın ifade; bir görsel bin kelimeden etkilidir. Şimdi ben 1 cümle ve sade yazdim 3 puan adam yorum yazacak alternatif cevap görecek buda puanlamalarda hesap edilmeli. -
@OFLU61 Mülki idare amirligi hizmet sinifinin alternatif cevaplarını sirala bakalım kac taneymis 15 tane filan vardir
-
@vaner ben "soru" yaptım . ama soru önergesi yapmadıgıma pişman oldum . keşke soru onergesi yapsaydım .
-
@vaner alt alta 5-6 farklı cevabı vardı . yan tarafınada not olarak içinde amirliği kelimesi mutlaka gecmelidir diye yazmıslardı .
seni inandırmak zorunda degılım