2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@vaner dalgalı kur ikiye ayrılıyor müdahaleli dalgalı kur ve müdahalesiz dalgalı kur türkiyede 2001 krizinden sonra kullanılan daha doğrusu uygulanan yönetimli dalgalı kur ben yanlış saydım ama belki kabul edilebilir
-
@Mehmed-Kemal süreklilik yazmadım ben sureklilik ve düzenlilik yazdım
-
@Daywalkers iptallik sorular mi?
-
.........
-
@vaner (bence) ösym o soruya imkb cevabini istedi ama soruyu tam soramadı. O yüzden iptal edileceğini dusunuyorum.
Dişsallik sorusuna tam hakim değilim ama iptal edilebilir diyorum(Iktisat Hocası olan arkadaşlarima) sordugum kadariyla
Iki Iktisat Yrd.Doç arkadaşima sorduğumda birisi tereddütsüz Dişsallik dedi. Bir digeri Dışsallik asla olamaz dedi. -
Iptaller bu soruyu yapamayanlara yarar
-
@Mehmed-Kemal şu / ayrıdıklarınız alternatif cevaplarsa dışlama ile tam dışlama nasıl birbirine alternatif oluyor hocam. Birbirinden farklı anlamları yokmu.
-
@Daywalkers bence gayet net sordu. tarih ezbercileri yapamadi.
-
@OseneBuSene sence ne olmalı sorunun cevabi.
-
.........
-
•Hizmet yerinden yönetim kuruluşları
•kurumsal olmayan sivil nüfus
•dışlama
•esnek(dalgalı) kur
•imkbCevaplarını yanlış kabul ederek türkçesiz 24 doğru ( 60 puan ) listeye ekleyebilirmisiniz
-
@suigeneris88 yonetimli dalgali kur cevabi ayrinti ve fazla bi cevap.yanlis sayilamaz.yanlis sayarlarsa soruyorum madem tam esnek neden merkez bankasi 2001 den sonraki yillarda buyuk oynamalarda kura mudahale etti.
-
@deulu bence sen 27 doğru say hizmet esnek kur sivil nufus
-
@kaymakamadayı yoklukla malul olma yok hükmünde sayılma anlamında kullanılıyor. kaldıki birçok kaynak yokluk konusunu karıştırıyor ve yanlış yazıyor Kemal Gözler idare hukukunda böyle yazmış ve ikisi arasındaki ayrımı yazmış.
-
@turgi cevap için bağlantıya tıklayınız.
http://www.kvkk.gov.tr -
@odaklan25 Kaynağım Kemal Gözler İdare Hukuku https://books.google.com.sg/books?id=A7SKCwAAQBAJ&pg=PA897&lpg=PA897&dq=yokluk+ve+yok+hükmünde+farkı&source=bl&ots=r3PrQ-Glh7&sig=N9Wx13bDfp8Y7op-TLzh7UPXr8I&hl=tr&sa=X&ved=0ahUKEwjF8Z2o37LWAhWqApoKHYZGBKEQ6AEIXTAJ#v=onepage&q=yokluk ve yok hükmünde farkı&f=false Burada Kemal gözler Türkiyede yokluk kavramıyla ( maddi anlamda yokluk) yani işlemin hiç doğmadığı varsayılarak idareye karşı davanın reddedildiği durum ve ikincisi yok hükmündedir sayma ağır sakatlıkların olduğu durumda idari yargının yok hükmündedir nedeniyle iptal kararı verdiği davalar. Kitapta birçok idare hukuku yazarının bu kavramları aynı anlamda kullanarak hata yaptığı yazıyor. Bunun yanında Türk idari yargısında bu ayrımın tam olarak anlaşılmadığı söyleniyor ancak sonyıllardaki kararlara özellikle baktım ve bazı yok hükmündedir nedeniyle iptal ve yokluk nedeniyle davanın reddedildiği davalar gördüm.
-
@ultras06 yorumun için teşekkür ederim kardeşim
-
@taromisaki9 benimde tereddütte olduğum bir konu bu süreklilik ilkesi hemen hemen bütün kaynaklarda süreklilik ve düzenlilik ilkesi olarak geçiyor 1-2 yer dışında yalnızca süreklilik ifadesinin kullanıldığı kaynak bulamadım.
-
@Dolaylı-tümleç İkisinin farklı olduğuna eminim ancak hangisinin doğru olduğu konusunda birşey söyleyemeceğim çünkü kendimi bu alanda yeterli görmüyorum. Arkadaşlar doğru dürüst araştırmadan aynı şey diye kestirip atmışlar.
-
@fetih1453 hocam ucmussunuz gibi geliyo ilk 10 gibi duruyor netler