2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@osenebusene aynen Hocam
-
Hala tartisilan sorularin sayisi azimsanmayacak kadar peki nasil 27 ile kapatiyor
-
@larendeli özür dileme büyüklüğünü gösterdiğin için teşekkürlerinşallah kazananlardan oluruz kardeşim...
-
@bf24 facebook grubunda ahmet hocanın gonderisinde ve altinda yaptigi yorumlarda kabul edilecegini söylemiş kaldı ki zaten soru kokunde kurum ifadesi yer aliyordu bence kabul etmeme ihtimalleri yok
-
Arkadaşlar bi soru hakkında fikir beyan etmek istiyorum. Anayasada merkezden yönetim ve yerinden yönetim ifadeleri geçiyor. Anayasa kanun vb. bi yerde direkt ifade olarak yer almamasına rağmen Yerinden yönetimler
Yerel yerinden yönetim
Hizmetsel Yerinden yönetimler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu ayrım öğreti tarafından yapılmıştır. Sınavda sorulan ifade de belediye köy il özel idaresi -ki bunlar yerel yerinden yönetimler -yer almadığı için büyük ihtimalle Hizmetsel-Hizmet Yönünden Yerinden Yönetimler cevabı istenmekteydi. Ben Hizmetsel Yerinden Yönetim Kurumları yaptım. Artık kuruluş mu kurum mu cevap olarak kabul edilir bilmiyorum. Birçok kaynak da kuruluş olarak geçmektedir. -
@d-drogba hocam süreklilik ve düzenlilik ilkesi kabul edilmez diyorsunuz yani.
-
Yahu Türkçe önemsizce ne oldu kabul olur mu:))
-
Yazin bir yere bu sinav 22 23 ile kapaticak neden derseniz 26 dogrusu olanlarin en az 2 3 sorusu yanlis
-
Süreklilik
Süreklilik ve düzenlilik
Kamu hizmetlerinin sürekliliği
Kamu hizmetlerinin sürekliliği ve düzenliliği
Bu cevapların hepsi kabul edilir arkadaşlar -
Bu sorunun cevabi tarafsizlik olamazmi peki?
-
Tedavül sorusunda yılı istiyordu yani sadece 2005 yazan da tam puan alacaktir
-
@fetih1453 bunun cevabi 2006 olamazmi ?
-
@d-drogba kur sorusu hariç diğerlerine bende imza atarım ancak dışlama etkisinden de umudum yok değil geçen yıl bp eğrisi sorusunda para politikası sabit kurda tam etkinsizdicevap. kitapçığını inceleyenlerden edinilen bilgiye göre etkin değil, etkinsiz cevapları da kabul edilmiş. Bekleyip göreceğiz ancak esnek kur dalgalı kur serbest kır hepsi aynı ben kalem esnek yazdı diye öyle bıraktım parantez içinde dalgalı yazayım mı diye düşünmedim değil gerek duymadım hepsi aynı olduğunu Yasin çoban kitabında geçtiğini net hatırladım sınav anında...
-
Imkb tartismali tl tartismali dislama tartismali toplam refah sorusu tartismali turkcede 2 soru tartismali 2016 da kurulan kurum tartismali kur sorusu tartismali ..... bu kadar tartismali soru icerisinde en az 2 3 soruyu kendi yaptigi dogruyla hesaplayanlara gore 26 27 ile kapaticak ama emin olun osym bu sorulari cizmek icin elinden geleni yapicak ve 22 23 yapan mulakata girecektir.. sahsen benim 22 netim var bu tartismalar disinda ve hala umudum var
-
@bfroki bakanlik teskilati kabul gormeyecektir demi?
-
@bykarizma kardesim o soruda kalin cizgilerle gecistirilirde istenilen ustunkoru,detaysiz,ayrintisiz gibi yakin anlamdaki kelimelerdi (birkac alternatif cevap daha olabilir) yazdigin cevabin bunlara yakin anlamda oldugunu dusunuyorsan kabul edilebilme ihtimali de var ( tamamen subjektif yorumumu da belirteyim sanki onemsiz soruya istinaden daha farkli bir cevap oluyor) ama kimse sorulari okuyanlarin ne cevap belirledigini, nasil puanlayacaklarini bilemez insallah kabul edilir, cok beklenti icinde olmadan beklemek en iyisi.
-
@kenan65 keşke görse bende bakanlık teşkilatı yazdım yurtdışı örgütleri de var gibi taşra da var gibi genel olarak hepsini alıp dikkatsizlikten yazdım gitti öyle..
-
@kenan65 hocam daha önce de yazmıştım. tarafsızlık kamu hizmeti ilkesi değil. tarafsızlık memurun ödevleri arasında sayılıyor dmk'da.
-
arkadaşlar iki soru hakkında fikir edinmek istiyorum sizden cevap verirseniz sevinirim.
ben tam dışlama sorusunu cevabı tam dışlama bilmekle beraber genel adını soruyor diye "crowding-out( dışlama)" yaptım. sizce ne olur ?
bir de 2001 krizinden sonraki soruyu emin olarak "kirli döviz kuru" yaptım.
sizce ikisi de yanlış mı ?
-
Yine keskin hükümlerle şu kesin kabul edilir, bu edilmez diyenler başlamış.. O arkadaslar kendi doğrularının tamamını yazsın, onları baz alıp kendi doğrularımızı sayalım.