2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@orkaraca kardeşim bizler kaymakam adaylarıyız. RTÜK veya Guy veya baska bir yerlerde şöyle dedileri inanacağız yoksa TCMB VERİLERİNE mi? Doğru cevabın ne olduğunu tartışmıyorum dikkatinizi çekerim. Geçen de aynı mevzu olmuştu. Bir hocama sordum köy bütçesi de olur diyenler vardı halbuki kanunda yazan çok açık ve net. Bence resmî verilere güvenmek daha rasyonel bir yaklaşım olur.
-
Herkese hayirli cumalar arkadaşlar. Hepimiz icin sürpriz olur açıklanırsa ama iyi olur kurtuluruz çelişkiden, muallakta kalmaktan. Uyku uyuyamıyorum arkadas. Hayalime idealime bu kadar yaklaşmışken her gün kac netle kapatir kaygısı yaşıyor ve uyuyamıyorum. Yazdiklarinizi son derece dikkatle okuyor ve ciddiye alıyorum. Eksik olmayın.
-
@görünür-el kardeş yorumların cok oturaklı. Akli basinda. Sonucunu merak ediyorum. Paylasirsan sevinirim.
-
@görünür-el kardeşim yorumlarına katılıyorum ve inan dikkate değer bulduğum birkaç kişiden birisin.ben zaten dikkat ettiysen cevabımın ne olduğunu söylemedim
yalnız tartışılması konusun da kimseye kızmamak lazım.saygılar.. -
Evet gençler, yavaş yavaş abdestleri almak için kolları sivayalim...Beyhude uğraşları bırakalım....imkb ye yakın bir yerde cuma namazını kilalim....
-
Ne hocalarmıi ya..Daha TLnin 2005 yılında olduğunu bilmeyen veya sınava girseler dahi bu sınavı kazanamayacak hocalara inanmayın. 5-6 tane sorunun cevabı bile daha belli değil nasıl hoca bunlar. İnan'ın sizler daha bilgilisiniz. 77le kapatır demek biraz ütopik. Biz sabah akşam hesap kitap yapıp soruların doğru cevaplarını bulmaya çalışırken bu kadar kafamızı bu işe vermişken, adam çıkıp 77 üzeri kapatır diyor..Kardeşim bu konuda sen daha çok vakit ayırdın sen o inandığın hocadan daha bilgilisin.
-
@c-ronaldo7 cok iyi ya. Bencede en iyisi bu olacak Dualarımızda birbirimizi unutmayalım. Hakedenimiz; herşeyiyle hakedenimiz, ülkeye faydalı olacak olanimiz, edebî ile ahlakı ve adaleti ile görevi hakkıyla ifa edecek olanimiz kazansin.
-
@c-ronaldo7 hazır yakınsın cuma namazından sonra gir içeri soruyu sor bakalım yetkili birine imkb 'de
-
@bolulu hocam kemal gözler ve aöf idare hukuku kitaplarında Hizmet Yerinden Yönetim Kuruluşları baslığının yanında parentez içinde kamu kurumları yazıyor. o yüzden alternatif olur mu diye düşünmüştüm. Metin günday - idare hukuku kitabında da durum aynı mı bilmiyorum ama, kamu kurumları genel ifade olabilir belki ama soruda da ortak adı diye soruyordu?
-
@yörük20 "EN GENEL ADI" nı soruyordu. eminim.
-
@butimar İnsallah kardeşim.
-
@görünür-el görüşlerine katılıyorum kardeşim bende ondan yanayım fakat söz konusu olan ösym olduğu için zaten kafamız karışık az bir bulandıran olursa daha da karışıyor. Kendi adıma resmi verilere bakıp ona göre düşüncemi desteklerim. Onun haricinde tecrübeli ve bu işe gerçekten emek sarf eden arkadaşların görüşlerini dikkate değer alırım.
-
Anayasa: 4/4
İdare: 11/14
İktisat: 1/6 (Sadece cevabı 0.8 olan soru doğru)
İns. Hakları: 4/4
Tr. Eko: 2/4 (Cevaplarım:2005, 1946, esnek döviz kuru, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası. Tarihli cevapları doğru saydım)
Tarih: 1/2
Türkçe cevaplarıma güveniyorum ama belli olmaz:)
Sonuç olarak Türkçe olmadan 16 alan, 7 gk-gy doğrusu ile 23net. Türkçesiz 57 puan(yanlışlarımdan birisi 3 puandı).
Türkçeden 5 doğru gelse bile 28 doğrunun yetmeyeceği kanaatindeyim. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Bu sınava iktisat bilmeyerek girmiştim ama ikinci sınavımda bu böyle olmayacak:) İnşallah mesleğin hakkını verebilecek olanlar kazansın.
-
@althusser hakaret sebebiyle içerik kaldırılmıştır.
-
@numerus hocam en genel adı olarak soruyorsa kamu kurumları altanatif cevap olabilir mi?
-
@althusser bilmeden bir soru daha mı kaçırmışım.. Gençlik esnek döviz kurunu yanlış mı sayıyoruz..
-
@yörük20 ösym metin gundayi esasalir kemal gözlere pek bakmiyor. Bazi konulardada şeref gözünüyük esas alinir. Ama insallah alternatif cevaplar icinde kamu kurumlari da vardir
-
@safitürk69 önceki sayfalarda öyle bir tartışma gördüm o yüzden hiç polemiğe girmeden yanlış saydım:)
-
@mehmetsy seninde hakkında hayırlısı olsun saygıdeğer dostum
-
@safitürk69 inanmak değil de sadece görüşlerine değer vermek gerekir. Sonradan yapacağımız ise resmi verileri baz almak. Yoksa ösym'nin yararlandığı farklı bir kanun yok bizim baktığımız kanunlardan yararlanıyor.