TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. orkaraca
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 108
    • En İyi 40
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

orkaraca

@orkaraca

64
    İtibar
    1192
    Profil Görüntülemeleri
    108
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

orkaraca Takip etme Takip Et

orkaraca tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı

Arkadaşlar herkese merhaba.
      forumlarda gördüğüm tartışmaların ve yorumların tümü bazı soruların hocalara yanlış aksettirilmesiyle ve insanların kendi cevaplarını kabul ettirmeye çalışıyor olmasıyla alakalı. Forumların hepsinde iyi bir takipçi olarak şunu gördüm.

1. muallakta olan soruların hepsi aynı ve 5 tane soruyu geçmez
      2. hepimizin kafası bilgi kirliliğinden o kadar karıştı ki doğru yaptığımıza emin olduğumuz sorular da dahi "acaba" demeye başladık.
        3)iktisat sorularının 2 tanesine bu sorunun cevabı kesin şudur diyen olmadı.
        4)büyük bir çoğunluk paylaşılan cevaplara bakarak 25-26 doğrusu olduğunu söylüyor.
        5)geçen yıl bu kadar muallakta olan soru yokken bile 28 in altına düşmez diyenler sonuçlar açıklanınca 24-25 doğrusu olanın mülakata kaldığını şaşkınlıkla izlediler.
        yani bana göre yine geçen yıl ki sınav ile aynı puan aralığında kapatması yüksek ihtimal.
        Benim Türkçe hariç kesin emin olduğum 21 doğrum var ve 5 tane cevabımı üzerinde çok tartışma var diye(2005-hizmet yerinden yönetimler-özelleştirme idaresi-içişleri bakanlığı-aktif nüfus) doğru kabul etmiyorum.
        Umudun var mı derseniz evet umudum var.
        Ama olmaması da dünyanın sonu değil.
        Dip not: en seviyeli forum burası olduğu için burada yorum yapmak istedim.
        Allah herkesin hakkına hayırlısını versin ve bu makama gerçekten hakeden ve hakkıyla hizmet edecek kişilerin sahip olmasını nasip etsin
        Saygılarımla...
      KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@sehri-emin kardeşim neden öyle bir izlenime kapıldınız.burada zaten tüm arkadaşların dediği en fazla 25-26 bilemedin 27 bandında kapatır.ayrıca bizim kendi net beklentilerimiz ÖSYM den bağımsız ve salt çoğunluğun doğru cevap dediği doğrularla beklediğimiz netler.umudunuzu kaybetmeyin ve inanın bu süreç bu sınavın en kolay süreci.inşallah mülakat sürecini de yaşarız ve gerçekten o sürecin ne kadar zor bir süreç olduğunu görürüz.ve unutmayın burada bulunan arkadaşlarımızın hepsi gerçekten bu sınav için ciddi emek veren ve bunun için burada olan insanlar.toplasanız zaten 100 kişiyi geçmez buradaki sayımız.haa bu sınavda belki birçoğumuz sınırda kalacağız veya az bir farkla kaçıracağız.bu bizi demotive değil motive etmeli.ben kendimden örnek vereyim.33 yaşındayım,okul bittikten sonra 7yıl özel şirkette çalıştım ve kitap yüzü görmedim.birgün işten çıkarıldım ve oturup sıfırdan çalışmaya başladım.ilk sınavda 40 aldım,ikincisinde 67 aldım ve bu sınavda hayırlısı ise mülakat bekliyorum.yani önce inanç sonra azim ve en sonunda da umut etmek..
      Tedbir bizden takdir yüce Allah’tan....

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

Bunların suçu yok arkadaşlar.Karaktersiz insanlar her zaman vardır ve varolacaklar maalesef.suç 38-39 günde sınavı açıklayamayan ve bizi bu karaktersiz insanlarla muhatap olmak zorunda bırakan sistemde ne yazık ki.rabbim sabırlar ihsan eylesin bizlere ne diyeyim.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

2015 sınavı 50 soru 240 kişilik mülakat listesi kapattığı puan 78
      2016 sınavı 40 soru 400 kişilik mülakat listesi kapattığı puan 73 küsür
      Ve bu puanlara ortalama 8-10 puan sapma eklenmiş durumda. Hala buna rağmen 28-29 netten aşağı olmaz diyen arkadaşlar varsa helal olsun.geçen yıl 1.sinin 34 neti var yapmayın arkadaşlar.
      Aklıma bir film repliği geliyor,hani şu Münir Özkul un Şener Şen e söylediği ‘’Ziya Ziyaaaaa’’

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

Arkadaşlar bugün rüya günü galiba.akşam 401.olan arkadaş kim olursa Allah yardımcısı olsun demiştiniz yemin ederim gece rüyamda 401.ben olmuştum.aman Allahım böyle bir yıkılma olamaz.Rüyası bile çok kötü.şimdiden o arkadaşa yüce rabbim sabır versin

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca
    • RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

@amirim Kutluay hoca “hiçbirşey olamazsanız rektör olun”diyerek ironi yapmış en son

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

arkadaşlar öncelikle hepinize bu kadar kaliteli bir ortam yarattığınız için teşekkür ederim(diğer forum vb yerlerde seviye bayağı düşük çünkü)
      Diğer forumları ve bu forumu dikkatle takip eden birisi olarak görüşlerimi yazmak istedim.
      öncelikle bu ve diğer forum vb yerde yorum yapan kişi sayısı bence 1000-1500 kişiyi geçmez.bu sayı da zaten her sınavda gerçekten sınava iyi hazırlanan kişi sayısı kadardır.(+500 takip etmeyen vardır herhalde)
      her forumda tartışılan soru ve muhabbetlerin aynı olması da bu tezimi destekliyor diye düşünüyorum.
      sınavın kaçla kapatacağını kimse bilemez.ama elimizde diğer sınavların istatistikleri var ve buna göre yorum yapabiliriz.
      diğer iki sınavda(2015-50 soru-ilk 240-77puan-,2016-40soru-ilk 400-73puan)yani ortalama soruların %60-65 ini doğru cevaplayan arkadaşların mülakata hak kazandıkları görülmekte.
      2.husus bu son sınavda muallakta olan(hocalar dahi farklı cevaplar veriyor)soru sayısı fazla.
      imkb-özelleştirme idaresi başkanlığı,
      aktif nüfus,kurumsal olmayan nüfus,işgücü,
      toplam refah 450,yok miktarı soruyordu cevap 30,
      2005-2006 tedavüle çıkış
      tam dışlama,dışlama,klasik durum
      içişleri bakanı,bakanlığı,
      hizmetsel yerinden yönetim,kamu tüzel kişiliği
      manipülasyon,ahlaki risk,dışlama
      sadece bu soruların cevapları tartışılıyor her forumda,dikkat ederseniz başka tartışılan soru yok.ama bu kadar fazla olması inanın kendi adıma çok şaşırtıcı.
      benim düşünceme göre(katılmayabilirsiniz saygı duyarım) yine &60-65 doğru cevap aralığında kapatacaktır.soru ve cevaplarına yorum yapmadım çünkü yukarı da bahsettiğim sorulardan 4 tanesine ben de farklı cevaplar verdim.
      inşallah hak edenin ve hakkıyla gmrev yapacak olan kişilerin kazandığı bir sınav olur.
      saygılar..

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

Rabbim hepimiz hakkında hayırlısını versin.güzel heyecanlar bunlar.düşünsenize bir de mülakata kalmışız ve mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz.Allah içim bir hoş oluyor düşündükçe...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@mehmed-kemal resimli olan soru

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@kaimoğlan kardeşim bence film yazılacaktı diye düşünüyorum.yanılabilirim ama “sinemaya film izlemek için gidilir”gibi bir düşünce ile sinema yer imi olarakta kullanılabilir.tabi ki yanılma payımız da var.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

orkaraca tarafından gönderilen son iletiler

@epikür umarım sizin doğrudur ve bu doğru sizi mülakata atar.saygılar.

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@epikür ben yanlış kabul edip kapattım konuyu kendi adıma🤔 ama gerçekten çok zor bir soruydu benim için.

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@avukatbey aynı durum Tanin gazetesi için de sözkonusu.2.meşrutiyet zamanında çıkıyor sonra basımı durup sonra tekrar çıkarılıyor ve en sonunda 1925 te kapatılıyor.gerçekten cevabı zor bir soru.

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@murky, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani

olsa

Sesli güldüm

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@kaymakamadaylıgı kralsın,adamsın,parti kur oy verelim👏👏👏

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@okan26 teşekkür ederim 🙏

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@okan26 haber neymiş bulamadım acaba burada paylaşabilir misiniz?

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@amirim Kutluay hoca “hiçbirşey olamazsanız rektör olun”diyerek ironi yapmış en son

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@ayran verilebilecek en güzel cevap bu olmuş kardeşim.👏👏👏

DİĞER içinde yayımlandı
      O
      orkaraca

@cengizkan2 kardeşim hakkını helal et.bizler geçen yılların sonuçlarına göre yorum yapıyorduk.ama bu yıl 80.36 ile kapatması gerçekten bizlerin yorumlarını boşa çıkardı.birçok arkadaşa kızmıştık ama haklı olanlar sizin gibi düşünen arkadaşlarmış.
      tekrar hakkınız helal edin.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      orkaraca