2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Geri alma işlemi, A Kadroda hem geçmişe hem geleceğe etkilidir yazıyor, Nohutçuda sadece geçmişe yöneliktir yazıyor.
Siz bu konuda ne düsünuyorsunuz? -
@öktem_ilteriş Bence bir yanlıştan çok yorumlama şekli olabilir. Geri Alma işlemi esas olarak işlemin geçmiş tüm izlerini silecek şekilde ortadan kaldıran bir işlemdir. Ama aslında evleviyetle gelecekten de silmek demektir bu.
İleriye yönelik işlemler ise ayırıcı özellik olarak geçmişe dokunmama niteliğindedir.
Ahmet Nohutçu sanırım bu ayrımı vurgulamak adına ilk yorumu tercih etmemiş olabilir. A Kadro ise bahsettiğim yorumla konuya yaklaşmış olabilir. Bana sorarsan iki fikir de doğru düşünülebilir.
-
@öktem_ilteriş ösym sınavlarda "...hangisi hem geçmişe hem geleceğe etkilidir?" diye sormuş hocam. Bu yüzden bu şekilse belirtiyor kitaplar. Yoksa geçmişe etkiliyse geleceğe haydi haydi etkilidir.
-
@paretowilfredo @onuktekin değerli yorumlarınız için teşekkur ederim.
faydalı oldu.. -
Kutluay kararlı 2015 baskı insan hakları yeterli midir ?
-
@öktem_ilteriş Rica ederim. Ben de teşekkür ederim sayenizde açıp kitaba ve notlarıma tekrar baktım. Kolay gelsin.
-
ahmet nohutcu hoca' nin kitabında avrupa konseyi insan hakları komiserinin görev süresi ne kadardır? Sorusunun cevabına 6 ay denilmiş. Ancak ben 6 yıl olarak biliyorum. Burda bir yanlışlık olması gerek miyor mu?
-
@böğürtlen ben sorduğunuz konuyu bilmiyordum ama sitesine baktım şimdiki 5 yılı doldurmuş öncekilerde 6 yıl yapmış görünüyor.şöyle bir link bırakayım.
http://www. coe. int/en/web/commissioner/previous-commissioners -
İçişleri bakanliginin insifiyetine bağlı olarak kaymakam adayları 1 yıl sureli veya daha az yurtdisinda yabancı dil eğitimine tabi tutuluyor mu değerli arkadaşlar ?
-
@Suigeneris 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
İçişleri bakanliginin insifiyetine bağlı olarak kaymakam adayları 1 yıl sureli veya daha az yurtdisinda yabancı dil eğitimine tabi tutuluyor mu değerli arkadaşlar ?
Genelde gönderiliyorlar.Genelde dememin sebebi de son alımları gönderdiler mi gönderecekler mi bilmiyorum.
-
@onuktekin Teyit ettiğin icin teşekkür ederim .
-
@Suigeneris Rica ederim.
-
@demoklesinkılıcı hocam sanırım basım hatası o zaman. 6 yıl olacak. bakarsın çıkar İnsan Hakları Komiseri çünkü OHAL'in kaldırılması ile ilgili bir rapor hazırlamıştı ve Cumhurbaşkanımız çok sert tepki göstermişti İçişlerimize karışmasın diye bir söylemi vardı.
-
@böğürtlen evet öyleymiş bende sizin vesilenizle öğrenmiş oldum.
-
MERHABALAR.BURADA YENIYIM BIRAZ YORUMLARA BAKTIM INCELEDIM FAKAT BENIM OGRENMEK ISTEDIGIM DAHA GENEL.
BEN KAYAMAKAMLIK SINAVINA CALISMAYA YENI BAŞLAYACAGIM HANGI KAYNAKLARA CALIŞMALIYIM SINAV 2018 DE YAPILACAK MI?
NE YAPMAM GEREK LUTFEN YARDIMCI OLUN.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERIM -
Arkadaslar vali il genel meclsi kararlarina karai idari yargida 60 il encumeni kararlarina karsi 10 icinde dava acar. Bu bilgi dogru mudur
-
@muzlusut yanlış. doğrusu 60 gün ve 10 gün
-
arkadaşlar ahmet nohutçunun geçen seneki denemelerinde tam yarım 25 30 arası yapabiliyorum ama sizce zorluk derecesi nasıl bana biraz basit gibi geldi de kitaplarındaki soruların tekrarı gibi
-
@aadigetuba Sınav bir aksilik olmassa her yıl yapılır önceki yıllarda 60 son yıllarda 100 kaymakam alınıyor. sanırım bu sene sınava başvurmadınız sınava 18 gün var. buradaki yorumları okuyup nelere hangi kitaplardan çalışsacagınız hakkında fikir edinebilirsiniz.
-
İktisadi Devlet Teşekküllerini denetlemek görevi ve yetkisi kime aittir?
Kasta bu sorunun cevabı sayıştay diyor ama bu gorev TBMM ye ait değil mi ?