2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Ne yazmış Nohutçu? Göremedim ben bir şey.gerçi o sayfalarda pek sarmıyor.geçen sınav millete akıl hocalığı yapıp kendisi deneme bile hazırlayan,ama kazanamamış,birkaç arkadaş yine şimdi de Murat Kaymakçılık oynamaya başlamış vallahi ramazan etkisinden ders moduna geçen arkadaşlar taktik maktik yok mu benim uykum geliyor açken
-
@taromisaki9 taktik maktik yok BAM BAM BAM!..
-
Not paylaşımı yapılacak elit bir grup oluşturacagım yakında artık sınav yaklaştı belli ki söylentiler arttı
-
@Ömermuhtar dostum dedim şimdi birisi bam bam yazar diye şaşırmadım
-
İnsan hakları için nerden nasıl çalıştınız arkadaşlar ? Benim en kötü alan orasıydı sınavda ( zamanım kalmamıştı çalışırken birazda) yüksek çıkaran arkadaşlar varsa yeşillendirsin mümkünse
-
Yazarak çalışmayı düşünüyorum umarım pişman olmam
-
@taromisaki9 deneme falan mı hazırlyorlar orda
-
Anayasa ve İdare Hukuku için hangi kaynağı almalıyım? Ahmet nohutçunun anayasa ve idare hukuku kitaplarını mı bitirmeliyim yoksa kaymakamlık kampındaki ilgili kitapları içerik bakımından yeterli midir?
-
@sbf12345 öğrenciler kendi hazırlıyor
-
@taromisaki9 parayla satmıyorlardır umarım
-
@sbf12345 hayır,ben 90 alırım hiç bakmasam 80 çıkar falan diyorlar sonra piyasadaki bütün kitapları taradım yedim yuttum diyorlar tabi bu adamların olmadı ama hala devam ettiklerine şahit oldum biraz gezinince
-
@taromisaki9 Aynen! Insan hakları dersine de Ahmet Nohutcu'dan çalışmış ama pek vakit ayıramamıştım ve doğal olarak da yapamamıştım, tavsiyeniz varsa çok güzel olur.
-
sınavı kazanan arkadaşlar nasıl çalıştınız hangi kaynakları takip ettiniz yardımcı olabilir misiniz.(ben önceki sayfalarda gördüğüm kanunların çıktısını almayı düşünüyorum kitap gerekli mi?)
teşekkürler... -
Selam arkadaşlar hepinize.Bu platformu çok takip ettim dolayısıyla benim de bir katkım olsun istiyorum buraya ve siz degerli arkadaşlara,17 aralık 2016 kaymakamlık sınavını kazandıktan sonra mülakatı geçemeyerek üzülenlerden biri de benim.Nasıl hazırlandıgımdan bahsetmek istiyorum belki faydası olur.
Sınava hazırlanmaya karar verdigimde tam 49 gün vardı sınava tecrubem olmadıgi icin cok detaylı seyler yapamadim ama yine de faydalı oldu.Kanunnameyi aldım (anayasa ve idare hukuku ıceriyor), KAS acık uclu sorular ve birde kpss ye hazırlanırken detayli olusturdugum mikro ve makro ders defterlerim vardı.Burada şunu sorabilirsiniz insan hakları dersini nasıl hallettin? İnanın daha once hic görmedigim bir dersti cok sıkıcı ve bunaltıcı geldi bana bende açik uçlu sorularda ne var ne yok ezberledim bu kısımda çok ciddiyim insan hakları bölümünün tamamini tek tek ilkokul ögrencisi gibi defalarca deftere yazdım sanirım bu şekilde halletmis oldum.anayasa ve idare hukukunu da sindire sindire kanunnameden calistim ama sanirim bana sınavı kazandıran iktisat bölümü oldu.İktisat mezunu olduģum icin hep severek çalıstım aynı konulari defalarca defalarca ordan bana ciddi puan geldigine inaniyorum.Son olarak eklemek istiyorum kaymakamlık kampı diye bir set almistim gercekten çöp! Yani bakınız burada kaymakamlık seti yaptık diyebilmek icin baştan savma hazırlanmış olduguna inandigim bir set bu, aldigim gibi duruyor.Kendinize inanin çok zeki olmak gerekmiyor hatta çokunu gectim zeki olmaya bile gerek yok çalısın konularin tamamini eksiksiz bitirin bu sınav sizindir arkadaslar.Allah yada her neye inaniyorsaniz hepinizin yardimcisi olsun -
Bu arada unutmadan söyliyim bazi yerlerde okudugum kadariyla mevzuatlar o kanunlar bu kanunlar ic tüzükler falan filan calisin demisler lütfen yanlis anlamayin sıkılmazsanız elbette calisin elbette faydali olacaktir ama işi cok dallanıp budaklandirirsaniz sıkılabilirsiniz.dersler belli konular belli güzel bir kaynak kitap alın tüm konuları calisin
-
@heroo Cok teşekkür ederiz hocam elinize saglık
-
@taromisaki9 Kutluay Kararlı'nın kitabı fazlasıyla yetiyor hocam.
-
@karakalpaklı ben Nohutçu'dan bakmıştım ama dediğim gibi vakit çok ayıramadım.karşılaştırabildiniz mi siz peki iki kitabı
-
@taromisaki9 Nohutçu'nun sadece soru kısmı var, konu bölümü yok hocam bende. Ama çok fark olduğunu sanmıyorum. Eğer bu dersten sıkıntınız varsa buradan başlamanızı tavsiye ederim. Sona bırakmayın. Ben öyle yapacam.
-
ya başIanmamaIı, ya da bitirmeIi...