İL GÖÇ MÜLAKAT
-
71 yedek Ayrılmış olmasi kurumda açık olduğunda alımların bu yedeklerin arasından yapılacağı anlamına gelmez. Yedeklik hakkı mevcut alımı bağlar ve asil olarak kazananlardan gelmeyen olursa yedeklere hak doğar. Yani alımın yapılıp yapılmamasi ayrılmış olan Yedeklerle alakali bir durum değildir zira sgk denetmen yrd alımında en somut örneğini yaşadık bunun.. İnşallah başka kurumlar açıklanır kazananlar hakkından feragat eder ve yedeklere sıra gelir ama unutmayalım ki emek vermis olup hala tek bir sınava girememis arkadaşlar var onlar için ve mulakatta elenmiş olan benim gibi arkadaşlar için 500 kişilik duyum gerçektir ve ilan gelir biran önce. .
-
hocam sizi anlıyorum ben fazla duygusal yaklaşmamaya çalışıyorum mantıken çalışma uzman yrd sgk uzman yrd ve sgk müfettiş yrd dan il göç asil listede arkadaşlar var sıra bende kaldı kurum apar topar ilana çıkmazsa-ki bence göç idaresinde böyle bi hız yok- bana zaten gelecektir.Bu puanlarla sınav yüzü görememenin tek sorumlusu maliye bakanlığıdır. Her bakanlık alım yaparken kendisi de ihraçlar yapmışken o veya bunu bahane etmeyerek en azından 1500 2000 alım yapmalıydı bunu yapmadığı sürece suçlu 2.alıma çıkmayan göç idaresi değil maliyedir.
-
@Sipsilimarpuc bende aleyhinize bişey söylemiyorum hocam ilan gelse bike sizin yedeklik hakkınız sona ermez kendi devrenizden asıl olup gitmeyen olursa cagrilirsiniz ve inşallahta sıra size gelmekle kalmaz daha fazla yedeğe sıra gelir.. Herkes hakkında hayirlisi olsun bu süreçte duygusal davranmamak elde değil malesef sizi de anlıyorum. .
-
@hayalimsgk Hocam yeni ilan geldiği anda önceki alımdaki yedeklik hakkı sona eriyo diye biliyorum.Sizi anlayabiliyorum bu sene Kpss puanlarının geçerlilik süresinin 1 yıl olması, ülkemizde gerçekleşen olaylar, alımların kısır olması vs. birçok İİbf'liyi olumsuz etkiledi maalesef.2016 Ocak ve Haziranda gelen iki ilan sizi yine yeni bir ilan gelmesi konusunda umutlandırmış olabilir lakin 2016 Ocaktaki alımda kurum 71 kişilik kontenjanını dolduramadığı için Haziranda tekrar yeni bir ilana çıkmıştı.Ben de il göçte yedeklerdeyim ama tamamen olayı objektif değerlendirmeye çalışıyorum.500 kişilik yeni bir alım olabileceği duyumu var ama 2017 Ekim'den önce gelmez diye tahmin ediyorum.Umarım sizin beklediğiniz gibi olur...
-
@Ragnar-Lothbrok yeni ilan geldiğinde yedeklik hakkı sona ermez. Yedekliğin belli bir süresi var. Genelde süre 6 ay oluyor. Bu 6 ay içinde ilan gelmesi yedekleri etkilemez