Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@abcde Hiç dikkat etmemişim o koda o kadar çok şey yazıyor ki Çok teşekkür ederim hocam çok sağolun. Bir de bu formun 3. kısmında kendinizi tanıtınız bölümüne yazı yazabiliyor musunuz Word'te? Ben yazamıyorum gözükmüyor yazdıklarım. Kusura bakmayın fazla soru soruyorum ama tecrübesizim biraz.
-
@kaidenalenko onunda yazi rengini beyaz yapmışlar rengi düzeltin hallolur sorununuz.:)
-
@abcde Çok büyük zaman kaybından kurtardınız beni çok teşekkür ederim:)
-
soracağım soru çok saçma gelebilir ancak kutucukların içini çarpı işareti, tick işareti ya da renk ile nasıl dolduracağız formda?
-
@ksfno1 hocam o kutuya seri tıklayınca semboller kutucugu cikiyor oradan ici carpilanmis sekli secebilirsiniz
-
@abcde ben asi karti pdf sini cv ye ek mail atmayi dusunuyordum sadece o kodu yazmamiz yeterli mi?
-
@economisturkmen, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
Arkadaşlar hatırladığım kadarıyla 2.aşama sınav konularından bazılarını yazayım.
- 3 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi
- 14 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi
- Basın ilan kurumu teşkiline dair kanun
- Basın kanunu
- Basın kartı yönetmeliği
- İletişim uzmanlığı yönetmeliği
- Türkiye radyo ve televizyon kanunu
- 2018/2 cumhurbaşkanlığı genelgesi
- 2018/154 cumhurbaşkanı kararı
Siz geçen yıl 2. aşamaya katılmış mıydınız? Benim merak ettiğim şu: Bu seneki alımda 2. aşama pas geçildiği için bu konuların mülakat sorusu olarak karşımıza çıkma olasılığı nedir?
@justaa, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@ksfno1 hocam o kutuya seri tıklayınca semboller kutucugu cikiyor oradan ici carpilanmis sekli secebilirsiniz
teşekkür ediyorum
-
@justaa ben öyle yaptım başka türlü oraya sığmazdı. Ama isterseniz mail ile gönderin siz.
-
@ksfno1 ilk sene de 2. aşama olmadı. Ben 3.kez mülakata gireceğim ama tam olarak ne istediklerini hala çözemedim. İktisat mezunuyum iki seferde de ekonomik verilerden kesin sordular. İletişim başkanlığı faaliyetleri ile ilgili neler bildiğimi sordular. İlk sene daha ucu açık sorular sormuşlardı. Mesela son 16 yılın ekonomik gelişmeleri ve siyasi gelişmeleri hakkında ne düşündüğüm gibi iki soru gelmişti. Sadece 2.de İngilizce sordular. Benim kanaatim gelecek soruyu kestirmek mümkün değil. Bazen kişisel görüş ile ilgiliyken bazen okuduğunuz alanla ilgili net bilgi sorusu geliyor.
-
@ksfno1 şunu da belirteyim ki eğer belirli bir departman seçtiyseniz neden o ve ne katkınız olur gibi sorular da geliyor. Listedeki mevzuatlardan hiç soru gelmedi daha çok iletişim başkanlığı ile ilgili temel şeyler gelebilir.(vizyon, misyon gibi)
-
@economisturkmen hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim. İngilizcede ne sormuşlardı hatırlıyor musunuz? İlginç geldi İngilizce soru sormaları İkinci yabancı dilim Almanca orada görüp de bana da bakalım gerçekten biliyor mu diye Almanca sorarlarsa şaşırmam bu saatten sonra bi' an için durup düşününce sorsalar hiç fena olmaz diye düşünmedim değil hani Mülakat için ayrılan 15 dakikanın sonuna kadar tutuyorlar mı adayları peki?
-
@economisturkmen cv formunda hangi birimde calismak istersiniz kisminda secim yapmamak mumkun mu?
-
Kamu mülakatlarında gerçekten bilgi ve kendini ifade etme düzeyinin ölçüldüğü bir kurum var mı bir şeyler soruluyorsa da formalite yerine gelsin diye soruluyormuş gibi geliyo bana.
-
@ksfno1 Almanca bilen bir adaya İngilizce sorduklarını hatırlıyorum Benden dünya ekonomik buhranini İngilizce anlatmamı istemişlerdi. Amaç konuşmanı duymak falan dediğini hatırlıyorum komisyon üyesinin. 15 dk tamamen kullanılıyor. Ben hiçbir mülakatımda referans yazmam ve bunun çok büyük bir handikap olduğunu düşünüyorum. Kimsenin günahını almak istemem ama referansın en çok katkı sağlayan şey olduğunu düşünüyorum.
-
@justaa Bence bu sizin tercihinize kalmış. Daha önce birkaç tane yazmıştım. Ama bu sene seçmeyi düşünmüyorum. Sorarlarsa kurumun takdirine bıraktığımı söyleyeceğim.
-
@economisturkmen sonuca müessir bir şey olduğunu düşünmüyorum onun ik formalitesi işte
-
Peki çalışmak istediğiniz daire kısmında sadece bir tane mi işaretlememiz gerekiyor siz nasıl yaptınız arkadaşlar?
-
@ayaküstü bir soru sorabilir miyim acaba mülakatınız 6 Kasım tarihinde mi mülakat günlerini puana göre mi sıraladılar onu merak ettim
-
@gürkann1 benim 6 Kasım puanım 70
-
@gürkann1 puana göre sıralanmıştır diye tahmin ediyorum ben de sınırdan geçtiğim ve son mulakat günü olduğu için