2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@olursaeki Ahmet nohutçuya göre Aralık'ta olacaktı güya. Bayrama 60 günden az kaldı. Bayramdan sonra sınav olsa şimdiye duyumlar yağardı. Levent ersin de Mart sonu Nisan başı kesin dedi. Ortada bir şey yok. Fazla itibar etmeyin.
-
Bu sene sınav var mı yok mu o kesinleşse yeterdi
-
@cevatcobanli444 planda 100 kişilik alım var o kesin
-
@ilçebeyi o açıklanan plandan bahsediyorsanız yüzde 100 olacak diye bir kaide yok. geçen sene de 100 yazıyordu 110 alındı.
-
Bu sene sınav olmayacağı yahut da sonbahara kalacağı düşüncelerini atın kafanızdan. En geç yaz aylarında o sınav yapılır. Duyumum yok tabi, tecrübeyle söylüyorum bunu. Protokol için girişimler derhal başlasa da en erken tarih mayıs ortası gibi görünüyor ki benim aklım önceki mülakat bittiğinden beridir mayısta. Siz mayıs için kendinizi hazırlayın da daha ileri bir tarih olsa da en azından hazır olursunuz. Sınav tecrübesi olmayan biri çalışmak için ilan beklerse sınav falan kazanamaz. Birikimi olan için 2 ay yeter bir süre iken birikimi olmayan için asla yeterli değildir.
-
Sınav kuvvetle muhtemel yeni mezunların da durumu gözetilerek sonbaharda yapılacaktır diye tahmin ediyorum.
-
@botan01, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Sınav kuvvetle muhtemel yeni mezunların da durumu gözetilerek sonbaharda yapılacaktır diye tahmin ediyorum.
Öyle bir durum olsa geçen sene de beklenirdi.
-
@arz-şoku plana göre sinavin olacağı kesin hocam. Olağanüstü bir durum olur bilemem. Ama dediğiniz gibi planda 100 kişi der 111 kişi alım olabilir
-
@kethüda Tecrübeye bakılırsa çoğunlukla sonbaharda oluyor sınav.
-
Yeni çıkan soru bankalarını anlamıyorum çünkü bu sınava toplamda 4 kez girdim ve bir kez mülakata kaldım ve bu sınavlarda gördüğüm kadarıyla 100 sorunun en fazla 5 ile 7 soru arasında detay olarak değerlendiren soru varken, soru bankalarının neden hepsi detay soru ile gereksiz yere soru oluşturulmuş durumda. Ben mi bilmiyorum da bundan sonra sınavın yüzde 30 ile yüzde 50 si detay olacak diye resmi bir açıklama oldu?
-
@mülki-amir Ayrıntılı soruları tutturdum demek için, bir sonraki sene reklamı yapılacak. Bu kadar ayrıntıya gerek yok. Biz klasiklerden devam.
-
ayrıntılı soruları yine hiçbiri tutturamayacak. çok soru çözmek vakit ve nakit kaybı. herkes iibf öğrencilerini sağma derdinde. sınavı 1 kere kazanan bile soru bankası çıkarmış.
-
Herkese iyi çalışmalar arkadaşlar Bu sınav bu hayal öyle birşey ki bir bulaşınca akıldan çıkmıyor tekrar tekrar hayal ediyorsun...
2018 eylül sınavı düzgün hazırlanmadan yeni de dil egitiminden dönmüşken girdim 50 aldım
2019 kasım sınavı için kendimi kapadım resmen ilk 400 76 ile kapattı ben 72 aldım gözümden alev çıkıyordu öyle hırslanmıştım bir dahaki sene için
2020 ekim sınavı yine mükemmel ötesi çalıştım ama sınav günü gerçekten olağandışı gelişmeden dolayı giremedim. Bu sefer ne hırs kaldı ne bişey nasip değilmiş dedik geçtik
2021 o yüzden girmedim sınava kendim istemedim.
Yani uzun sayılabilecek bir süredir sürekli hayatmın bir kösesinde olan bir sınav ve an itibari ile tüm yoğunluğumu vererek yine başlıyorum çalışmayaHiçbir duyum vs bende yok eskiden amirim vardı canmavi bir sürü iyi insan vardı buralarda sağolsunlar hem motive edip hemde duyum paylaşıyorlardı. Ama bence sınav sonbaharda olur. Bana hep sonbahar denk geldiği için başka türlü hissedemiyorum
Kısaca diyelim bende dahil oldum aranıza herkese kolay gelsin. (Bana bu sınavı ne kazandırır deseler iktisat der başka bişey demem)
-
Bu hafta ilan gelir mi yeni bir duyumu olan var mı ?
-
Her mecrada derin bir sessizlik hakim. Site yöneticilerinden duyum almak için hesap açtım. Yok mu bir haber sayın site yöneticileri?
-
@depteplasebo Hocam o klasikler nelerdir? Bu alanda yeniyim. Cevaplarsanız çok sevinirim.
-
Kurs ve kitap satıcılarının öğrenci toplama limitleri dolmuş olmalı ki duyum haberlerinin ardı kesildi. Sınavdan sonra yeni sınav için önce Aralık denip öğrenciler toplanmaya, kitaplar sattırılmaya çalışıldı. Aralık yaklaşınca Nisan'ın ilk haftası olacak denip kontenjanlar bir miktar daha doldurulup yine kitaplar satıldı. Nisan da boşa çıkınca Mayıs sonu Haziran başı kesin olacak denip kalan kontenjanlar da dolduruldu. Yaz ayı ''duyumları'' da boşa çıkınca şimdi de sınavın asıl yapılacağı takvim olan sonbahar aylarını işaret etmeye başladılar. İlan gelince bir miktar daha öğrenci kaydeder, şu değişikliği bu değişikliği oldu, baskı yeniledik muhakkak alın diyerek ceplerini bir miktar daha doldurduktan sonra bir sonraki sınav dönemini beklemek üzere inlerine çekileceklerdir. Bu her sene böyleydi ama son dönemlerde sayıları inanılmaz derecede arttı. Hülasa, sürece yeni başlayacak dostlara tavsiyem paranızın ve zamanınızın bu tüccarlar tarafından pazarlanmasına müsaade etmeyin, sularına çanak tutmayın. Bu alanda bir elin beş parmağını geçemeyecek sayıda klasikleşmiş, herkesin malumu olan kitaplar dışında başka kitap almayın, kurslara lüzumsuz yere para vermeyin. Sürece emek veren tüm dostlara kolaylıklar dilerim
-
Yıllarca piyasayı sömürenler tüccar tacir olanlar belli. Şimdi de bir kere sınav kazanamamış aöf mezunu yazarlar türedi. Şu an baskısı çıkacak ve yeni çıkmış tüm yazarlar aöf mezunu. Hele bir yayınevi var ki sokakta gezen vatandasın kitabını cıkartır.
-
Ki bir tanesi var hem modacı hem ilçe başkanı hem de yazar on parmağında on marifet
-
@botan01 üstadım ayrıca çağımızın modası her konuya hakim olan insanlar. Adam anayasa, idare, mahalli idareler soru bankası çıkarıyor
yetmiyor tarih soru bankası çıkarıyor, yetmiyor iktisat soru bankası çıkarıyor.
Maşallah bu kadar alanda uzman olup kitap yazmak için insanlar senelerini veriyor. Arkadaşlar yeni başlayan veya tekrar hazırlanan arkadaşlara nacizane tavsiyem çok kaynakla hazırlanmak mesele değil önemli olan bol bol tekrar.
Ezcümle alacağınız kaynağı iyi araştırın.