2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Ön lisans gününde açıklandı sanırım kaymakamlık da gününde açıklanacak.
-
Kesinlikle hocam.Ben hakimlikte deniyordum şansımı. Orada mülakatlarda elendim hep. İlk 10 da, ilk 50 de derecelerim falan da vardı ama nasip olmadı. Kaymakamlığa ilk defa girdim bi aksilik olmazsa mülakata kalacağım inşallah. Hakimlikte hem gk/gy - alan puan katsayısı ayrımı var hem de standart sapma var. 30 soru gk-gy, 70 soru alan var. gk-gy de 1 soru 2/3 ile çarpılıyor, alanda 1 soru 8/7 ile çarpılıyor. Yani alandan daha çok doğru yaparsan daha yüksek puan alıyorsun. Mesela 7 hukuk sorusunu doğru yapmakla 12 Türkçe sorusunu doğrusu yapmak eşit. O yüzden çalışırken alana daha fazla ağırlık veriliyor hakimlikte. Katsayısı farklı olduğu için kitapçıkta gk/gy - alan ayrımı var. Fakat kaymakamlıkta mesela neden kitapçıkta ayrım var? gk/gy-alan ayrımı olmadan direkt 100 soruluk "Kaymakamlık Sınavı" diye optikte tek bir bölümde yapılması gerekir bence? Sınavda hem Türkçeden hem alandan 5.soruyu boş bırakmıştım sonradan dönüp çözdüğümde yanlışlıkla hukuk sorusunun cevabını türkçeye işaretledim son dakikada farkettim düzelttim alana işaretledim Allahtan. Bu gibi sorunların da önüne geçilir bu sayede.
Hakimlikte standart sapma var bu sayede zor derslerden daha çok doğru yapanlar kimi yıllarda ekstra 10-15 puan bile daha fazla aldılar. Mesela benim bi sınavda 88 netim vardı başka bir arkadaşın 87 neti vardı fakat sıralamada benden üstteydi. Çünkü o daha fazla dersi fullemişti, benim ise genelde 1 er yanlışım vardı. Kısaca bu gibi ayrımlar belirleyici oluyor sonuçlar büyük sürprizlere gebe oluyordu. Kaçla kapatırdan ziyade standart sapmadan bana kaç puan gelir diye merak ediyordu adaylar. Özellikle zor sınavlarda standart sapmadan çok yüksek puanlar alınabiliyordu.. -
@aliserdar-çetin hocam cevabım sizeydi
-
@elmalma hocam teşekkür ediyorum emek verenler inşallah karşılığını alırlar
-
Gerçekten çok yıprandık.
-
alım sayısı 200 halen birileri yok şöle yok böyle diyor, susun bi ya, yok 99 da kapatacak
-
Taban puanı öğrendimciler nerde ya! Gerçekten forumda da telegramda da efektif bir hareket yok. Eskiden saniyede bir yeni bir bilgi gelir, o bilgi çürütülene kadar beklenir. Sonrasında yeni bilgiler için kapı aralanırdı. Tat tuz yok hemşehrim. Forumda onlarca kişinin mülakatı geçip Kaymakam Adayı oldukları günleri daha dün gibi hatırlıyorum.
-
Çok emek verdim çok çalıştım ama 65 nette kaldım daha önce bu sınavı 2016 2018 ve 2020de kazanmıştım olmadı bu sefer bu zamana kadar yazmama sebebimde burada kimse yoktu sizleri görünce yazayim dedim kazanacak arkadaşlara mülakatta başarılar
-
@vincent5555 hocam siz ne düşünüyorsunuz? Sizin tahmininiz nedir tüm bu etkenler ışığında?
-
2020 sınavında 800. kişi 69
2021 sınavında 800. kişi 71.75
Bu sınav, hangi sınavın zorluğuna yakınsa onun puanına yakın olur. -
@fetih eyvallah kardeşim. İlginç bir sınavdı, bir noktadan sonra nasip işi devreye giriyor, bunu en iyi sen bilirsin.
-
@piyemonte, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
2020 sınavında 800. kişi 69
2021 sınavında 800. kişi 71.75
Bu sınav, hangi sınavın zorluğuna yakınsa onun puanına yakın olur.2022 sınavı için bence en kuvvetli ihtimal, 800. kişinin puanının 70 altında kalacak olması.
-
@fetih eyvallah kardeşim. İlginç bir sınavdı, bir noktadan sonra nasip işi devreye giriyor, bunu en iyi sen bilirsin. Söylenecek çok fazla bir şey yok maalesef.
-
Ben taban puanın 70 olacağını ve mülakat sayısının dolmayacağını düşünüyorum.İlanın erken gelmesi veya sayının artması net artışını artıracağını düşünmüyorum.Bu sürede çoğu kişi aynı konuları tekrar etti.Ayrica alım sayısı artınca da sınav hakkında bilgisi olmayan çok aday başvurdu.
-
En sikintili olan grup 70-73 puan bekleyenler. Hatirladiklari sorular yanlış olursa baraj altı, doğru olursa da kıl payı mülakatı kaçırma ihtimali var. Çok iğrenç bir durum.
800 kişinin dolmamasi ve 70 puanı asamamak mi daha çok yıkar, yoksa 70 barajıni geçip baraj altında kalmak mı daha çok yıkar? İki ucu ... Değnek misali. Rabbim yardım etsin.... -
@antimülakat hocam sende bu forumdaki tecrübeli isimlerden birisin. Seninde bildiğin üzere bu sınava yıllardır hazırlanan bir kemik kadro var. Bu kemik kadro içinden önceki senelerde mülakata kalan arkadaşlar bu sene acaba kaç net yapmışlar?
-
@antimülakat herhangi bir bilgin varmı?
-
@polatalemdar, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@antimülakat hocam sende bu forumdaki tecrübeli isimlerden birisin. Seninde bildiğin üzere bu sınava yıllardır hazırlanan bir kemik kadro var. Bu kemik kadro içinden önceki senelerde mülakata kalan arkadaşlar bu sene acaba kaç net yapmışlar?
O kemik kadrodan birisiyim. 2018-70, 2019-77, 2020-76.25 yaptım. Bu yıl 70.25 bekliyorum.
Aynı şekilde bir arkadaşım; 2018-70, 2019-79, 2020-75,75, 2021- 79 yapmıştı. Bu yıl 74.75 bekliyor.
-
@ceterissparibuss hocam siz ve arkadaşınız bu yıl aktif bir şekilde ders çalışarakmı bu sınava girdiniz?
-
@polatalemdar, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@ceterissparibuss hocam siz ve arkadaşınız bu yıl aktif bir şekilde ders çalışarakmı bu sınava girdiniz?
Haziranda başlayıp son 2 ay yoğun bir çalışmayla sınava girmiştik.