Yeni bir duyumu olan var mı?
Bakan bey bölgeye gitmeden önce mülakat çalışması yaptı mı?
Bakan bey Ankara'ya dönmeden açıklanır mı?
Neden hala açıklanmıyor?
Ne zaman açıklanacak?
?
Neden hala açıklanmıyor?
Ne zaman açıklanacak?
?
@piyemonte hocam Ösym geçen hafta kimi sınav sonuçlarını ilan ettiği tarihlerden 4-5 gün önce açıkladı. Bu sebeple kıyaslamayı geçmiş yıllarda açıkladığı süreyle değil de Ösym diğer sınavları erken açıkladıysa kaymakamlığı da erken açıklayabilir diye yapıyoruz. Mesela DUS sonuçları bu hafta çarşamba açıklanacaktı ama geçen hafta cuma açıklandı. Tabii burada Murphy Yasaları devreye giriyor. Biz DUS'u bekleseydik kaymakamlık geçen hafta açıklanırdı Dus gününde açıklanırdı, kaymakamlığı bekliyoruz diye ÖSYM Murhpy Yasalarını uyguluyor.
Benim de puanım 76,25. Listeye de adımı yazdırmıştım.
Bana kalırsa 70 i geçen herkes mülakata kalacak. Değerlendirmeler geçmiş yıllardaki 400 kişilik sayılara göre yapılıyor. 800 e göre yapılması gerekir. Lakin kolay sınavlarda bile 800.kişi 70 barajını geçememiş neredeyse. Bu sınav 1 ay fazla çalışılarak 5 net fazla yapılacak bir sınav değildi ki. 1 ay değil 2 ay geç olsaydı kim derdi şu soruları o zaman yapabilirdim diye. Dolayısıyla sınavın 1 ay geç yapılması barajı en fazla 1-2 net yükseltir 69-70 e çıkarır bence. İnşallah 70 i geçen herkes mülakata kalacak arkadaşlar..
ÖSYM tekrar twit attı YDS cevap kağıtları erişime açıldı diye. Bildirim gelince kaymakamlık açıklandı sandım yüreğime iniyordu..
Akşam kaymakamlık linkini Ösym'nin sitesinden kaldırmışlar. Geçen YDS yi de böyle yapıp saat 10.00'da açıkladılar. Çok çok büyük ihtimalle 5 dakika sonra sonuçlar açıklanıyor. Kalp çarpıntıları başladı bende
@sikilaccisamatha rica ederim hocam inşallah hayırlısı olur hakkımızda
@keynesculuk Bazı mülakatlarda dezavantaj oluşturuyor diye duydum hocam. Örneğin çok yüksek puanlı birinin, ''bu arkadaş bu puanla başka kurum sınavlarına girer, burada kalıcı olmaz'' düşüncesiyle daha düşük puanlı kişilerin guy mülakatını geçmesi gibi. (ceteris paribus)
Ben de sizin gibi düşünüyorum hocam. 101.sayfada sınavın 70'le kapatacağını tahmin ettiğimi belirtmiştim.
2020 yılında sınava giren bazı arkadaşların sonuçları bu şekildeymiş.
83.75 - 5
80.50 - 21
80.25 - 24
79,25 - 33
78.75 - 43
77.25 - 89
77.00 - 99
76.75 - 113
76.50 - 128
76.25 - 141
75.75 - 177
75.00 - 216
74.75 - 234
74.25 - 260
73.75 - 308
73.50 - 335
73.00 - 371
72.75 - 397
72.50 - 417
72.00 - 459
71.75 - 486
71.00 - 561
70.75 - 581
70.25 - 638
@antimülakat canmavi başka bir forum sitesinde 2020 hakimlik mülakat sayfasını trollemişti. Forumu kardeşi için takip ettiğini söyleyip şerh düşmeden şu gün kesin açıklanacak deyip iddiasının da hep arkasında durup binlerce kişiyi umutlandırmıştı. Onun dediği tarihten 2 ay sonra falan açıklanmıştı mülakatlar. Hakimlik forumlarında kendisi büyük trol olarak bilinir..
Sn. Bakan bugün mülakat toplantısı yaparsa sonuçlar bu akşam gelir mi?
Sayın Bakanın Ankara'da olduğu her gün "potansiyel açıklanma" günüdür. Tek toplantı yapıp açıklanabilir, süreç çok uzadı çünkü.
Neden hala açıklanmıyor?
Ne zaman açıklanacak?
?
Bu hafta değil de önümüzdeki haftaya bekliyorum ben
@mülki-amir Sayın Bakan bu hafta içi Ankara'ya gelecekti ama dünkü deprem dolayısıyla tehir olmuş olabilir. Dediğiniz gibi açıklanması Bakan beyin Ankara'ya gelmesiyle doğru orantılı.
Hafta sonu bir aksilik olmazsa Sayın Bakan'ın doğuda bir şehirde programı olacak, daha tam netleşmedi. Keşke hafta sonunu Ankara'da geçirip Komisyonla toplantı yapsaydı.
@mülki Demişsiniz ki "ilgili arkadaşların önceki iletilerini incelerseniz insanları nasıl heyecanlandırdığını görebilirsiniz" diye.
İlgili arkadaşlardan @can-mavi: 2020 Hakimlik mülakat başlığını trolleyen kişidir, o başlığı kardeşi için takip ettiğini söyleyip şu tarihte kesin açıklanacak deyip iddiasının da hep arkasında durup insanları çok büyük beklentiye sokmuştu ve söylediği tarihten tam 2 ay sonra sonuçlar açıklanmıştı. (yalansa tekzip hakkını kullanabilir)
Gelelim @108-Dönem'e kendisi daha 2 gün önce dalga geçer gibi "03.18'de biten toplantıdan da mı haberiniz yok" dedi. 03:18'de biten bir toplantı olsaydı sonuçlar o gece açıklanırdı emin olun. Bugünkü mantık dışı mesajı ise şöyle: "111.Dönemin son iki gecesine girdik. Bu gece yada en geç yarın gece nihai liste gelecek. Listeler tamamen Bakan Bey de artık. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Vira Bismillah !" bu mesaj niye mantık dışı söyleyeyim. Cümlenin başında "son iki geceye girdik" diyor, sonunda ise "listeler Bakan beyde" diyor. Bakan beyin 2 gecede karar verme zorunluluğu mu var?
Bir anda açılan yeni hesaplar, kaynak hakkında en ufak bilgi verilmeden söylenen duyumlar( Bakanlık kaynaklı çalışmaların daha başlamadığı bilgisini veren arkadaşlar varken) hem grupta hem whatsapp'ta etkileşimi arttırmaya çalışıp beklentiyi yükseltmeye çalışanlar...
Herkes bu mülakatın çabucak açıklanmasını istiyor fakat realiteyi de görmek gerekir.
Şuan için bir çalışma olmadığını bilmeme rağmen az önce bilgi aldığım kişiye sordurttum. Bakan bey en az 3 haftasonu değerlendirme toplantılarına katılmadan karar vermiyormuş, bu şekilde bir teamül varmış. Şu an için de katıldığı bir değerlendirme toplantısı olmamış dedi. Ne zaman açıklanacağına yönelik çıkarımı herkes kendi yapabilir. Farklı bir duyumu olan buyursun paylaşsın. Benim amacım burda kahramanlık yapmak değil, insanları doğru yönlendirip doğru zamanda beklentiye girmelerini sağlamak. Çünkü yıllardır bizi yanıltıp trolleyip beklentiye sokanlardan çok çektik. Yeni bilgi aldıkça paylaşım yapacağım. Kalın sağlıcakla...
Birisi çıktı sonuçlar 2 gün içinde açıklanacak dedi. Ardından eski (sözde) tanınmış üyeler hem forumda hem whatsapp’ta bir anda belirdi. Ola ki açıklanırsa “ben de demiştim bak” diyebilmek için. Kaynağı belirtilmemiş, altı doldurulmamış hatta içi boş iki kelime üzerine whatsapp ve forum büyük bir beklentiye girdi. Sizi kandırmak çok kolay gerçekten…
Bugün Bakanlıktan aldığım bilgiye göre henüz bir çalışma yokmuş. Benzer duyumu bir kaç kişi daha almış.
Yeni haber geldikçe bilgi paylaşımında bulunacağım.
Bekleyişte kalın dostlar..
@emr Arkadaşlar dava açma süresi 10 gün. Yetkili mahkeme sadece Ankara İdare Mahkemesi. İyuk 20/B'yi okuyun.