2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Arkadaşlar merhaba;
Önümüzdeki dönemde yapılması muhtemel sınavın başlığını şimdiden açmak istedim. Sınav için kendi çalıştığım mevzuat listesini mesaja ekliyorum, süreçle ilgili sorularınız olursa başlıkta ya da özel mesajla sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.1 Anayasa
2 Siyasi Partiler Kanunu
3 Milletvekili Seçim Kanunu
4 Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu
5 Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması HKK kanun
6 AYM Kuruluş ve yargılama Usulleri HKK kanun
7 TBMM İçtüzüğü
8 Dilekçe Hakkı Kanunu
9 İl İdaresi Kanunu
10 İl Özel İdaresi Kanunu
11 Belediye Kanunu
12 Büyükşehir Belediye Kanunu
13 Köy Kanunu
14 Mahalli İdare Birlikleri kanunu
15 Mahalli İdareler Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
16 Avrupa Yerel Özerklik Şartı
17 Devlet Memurları Kanunu
18 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
19 Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
20 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
21 Kamulaştırma Kanunu
22 Kamu İhale Kanunu
23 Devlet İhale kanunu
24 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
25 İmar Kanunu
26 233 Sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında KHK
27 3628 Sayılı Mal bildiriminde Bulunulması K.
28 5176 Sayılı Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması K.
29 6085 Sayıştay Kanunu
30 2575 Sayılı Danıştay Kanunu
31 6701 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu
32 3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
33 6284 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu
34 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
35 İl ve İlçe İnsan Haklarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik
36 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu
37 Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
38 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
39 Terörle Mücadele Kanunu
40 Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat Yönetmeliği
41 İl özel idareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun
42 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 34, 38, 47, 49, 62, 63, 68, 74, 77 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri -
@mülki
İki defadir niyet ettim Allah rizasi icin kaymakamliğa hazirlanmaya diyorum. Amma velakin ki giremiyorum. -
@paragliding İnşallah bu sefer niyetiniz gerçekleşir.
-
biz de şimdiden yerimizi alalım da dışarıda kalmayalım
-
@mülki
Insallah hocam. -
@mülki 6360 sayılı kanun...
-
@fetih Dostum inşallah bu sefer olur, bu kadar emeğin taçlanması bu sınava nasip olur.
-
@fetih, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
biz de şimdiden yerimizi alalım da dışarıda kalmayalım
Bu iletinizi hic sevemedim k.bakmayin lutfen. @mülki kardesime de katiliyorum..Birbirimizi giyaben taniriz verilen emeklere asinayiz ve farkindayiz da insallah bu sene bir mulakat gormeyi Cenab-i Hak hepimize nasip eder... hurmet ve muhabbetlerimle..
-
@ömermuhtar emin ol ben de hiç sevemedim bu sene biraz hayal kırıklığı var bende o yüzden bu sene ki yenilgiyi erken kabullendim galiba ama şunu da unutmuyorum yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır inşaAllah emeklerimizin karşılığını alabiliriz, hürmet ve muhabbetlerimle kardeşim...
-
arkadaşlar elimde birçok kaynak var ilgilenen varsa özelden yazabilir
-
@mülki teşekkür ederiz liste ve başlık için Ayrıca tebrik ederim mülakata kalmışsınız. Umarım başarıyla sonuçlandırırsınız bu süreci.
Ben de başlıkta yerimi alayım. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
-
Ankara’da olan ve önümüzdeki sinava hazırlanmak isteyen varsa bana ulaşırsa sevinirim.
-
@prcibasi Çok teşekkür ederim, inşallah bu sefer mülakatı geçebilirim. Çalışmaya nereden başlayayım diye düşünen arkadaşlara nacizane tavsiyem Türkçe ve iktisatı halllederek başlasınlar bu sürece. Ben Türkçe'yi fulledim, iktisatta da bir yanlışım var, bu alanları bu şekilde yapmasam sınavı kazanamazdım.
-
@mülki
Hocam muhtemel sınav tarihi ne olur acaba. Bide iktisat için önerileriniz olurmu . -
72 de kaldık. Bi dahaki sınav için biz de yerimizi alalım inşallah. Rabbim yardımcımız olsun. Şimdiden kolaylıklar diliyorum.
-
@mülki çok haklısınız. İktisat olmadan olmuyormuş.
-
68,75 ile olmadıysa biz de bir kez daha buradayız elbette🤲
-
Süreci çok güzel kaymakamlığın keşke 2018den beri girseymişim. O tarihten sonra test sınavına döndü.
-
73,25 ile buradayız..
-
Yerimizi Alalim .