2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@ahmetdeniz111mia hadi bakalım
-
@ahmetdeniz111mia, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@hedeff yarın ola hayrola ... 70/629
Yapıyorsun bu sporu
-
Ulan Ahmet Deniz trollükte ekolsun ama belli ki bu da seviliyor. Bu da aranıyor. Hani şu hareketin var ya yapsana onu... Şeklinde başlayıp devam eden bir şarkı var ya, işte tam zamanında millet sana öyle sesleniyor, sende üzerine düşeni yapıyorsun. Olsun ben zaten forumu böyle seviyorum. Canlı kanlı olacak, olacak ki tadı olsun.
-
Bu sürecin içerisinde asosyal bir çalışma dönemi var, son bir gayretle asılma dönemi var, çevreyi unutma dönemi var, keşkeler var, nasıl olurda bunu işaretledimler var, son dakika okuduklarım var... Kısaca var da var, normaldir ki dönemin trolü de olacak.
-
@elmalma kitabın ortasından konuşmussun ağzına sağlık
-
@ahmetdeniz111mia göle mayayı çaldın bir de tutarsa, efsane olacaksın.
-
Geçen sene aynısı oldu troll duyumu tutmadığı için kendisine söylediğim sözlerden ötürü forum ty banlamıştı beni o yüzden itibar etmiyorum sadece duymamızı istediği şeyi söylediği için geçmeyen zamanı biraz rahat geçirmemize vesile oluyor
-
Uzun yıllardır bu sürecin içinde olan biri olarak bir şeyler yazmam gerektiğini düşünerek, yıllardır takip ettiğim bu foruma ilk kez yazıyorum. Kimseye cevap niteliğinde değildir, sadece içimden geçenleri yazıyorum. Çok önemli bir göreve kendimizi namzet olarak gördük ve o niyetle canla başla çalışmalarımıza başladık.Sınava hazırlanan Kamuda görevli, özel de çalışan kendi işinde çalışan, yeni mezun, işten sonra eve gelen çocuklu gecenin bir vakti zar zor çalışan farklı binlerce kişi ve bir sürü ayrı hikaye hedef aynı.Hepimizin çevresinde kaymakamlık nasip olmuş tanıdıklarımız vardır, aynı zamanda yediğimiz içtiğimiz beraber ders yaptığımız arkadaşlarımızdan; elenen de birçok kişi var, defalarca kazanmasına rağmen elenen, neden elendiğini bilmeyen ve yaştan dolayı bir daha sınava giremeyen, bu sınavı son sınav olan birçok kişi, aynı zamanda çok birikimli olmasına rağmen defalarca kılpayı sınavı kaçıranlar.Neticede her şey Nasip.
Ben ve bu sürecin içinde uzun yıllardır olan arkadaşlarım gibi ayrıca ilk defa bu sürece adım atanlar da var.Unutmadan bu sürecin içinde olan herkes bilir ki bu sınavın içeriği konusu, barajı mülakatı, kolaylığı zorluğu kadar bir de hepsini kapsayan duygusal boyutu var. Malesef meselelere objektif bakmamızı engelliyor bence.
Baktığımızda 16 Ekim 2022 sınavı 2018-2019-2020-2021 sınavlarından elbette biraz daha farklı bir kapsamdaydı yadsınamaz. Hatırlayalım 2015 -2016-2017 sınavları 40 soruluk açık uçlu formattaydı.Girenler bilir o sınavlardan sonra da neler konuşuyorduk. Ondan önceki yıllarda ise 160 soru vardı ve girmek için kpss p37 gerekiyordu.Sınav içeriği daha genişti anayasa soruları veya bakmak gerekir, iktisatta neler vardı mesela idarede iyuk vardı.mesela 3. Defa mülakattan elenen daha bu sınava giremiyordu. 3 sayılı kararname yayınlandığında şeklen kaymakamlık 5 yıl kamu görevi şartı kapsamındaydı, O sene hazırlananlar bilir o zaman neler oldu, çoğu kişi çalışmayı bırakmıştı. Kısa süre sonra mesleğe yarışma ile girenlerde görev şartı aranmaz eklendi belirsizlik sona erdi. Kaymakamlık sınavına girecek bölümlerin kapsamı kısmi de olsa genişletildi.
Geldiğimiz noktada sınav şeklen ve içerik olarak en ideal halini aldı ve son 5 yıldır 100 soruluk aynı sınava giriyoruz. Sınav nevi şahsına münhasır olmakla birlikte, kpss , idari hakimlik sayıştay sınavına göre kapsamı görece dar olmakla birlikte derin, diğerlerine oranla başarı oranı daha yüksek bir sınav. Şuna da değinmek istiyorum; oturmuş sınav yapısı ve istikrarlı takvimi, sınava hazırlanan adayların sayısı, dersane yayınevi ve bazı kişilerin işine geldi, her türde türevde soru üretip soru bankası kaynak hap bilgi diye anlatıldı basıldı ederinden fazla fiyatlara satıldı.Her çıkan soruya bunu sormuştuk yazmıştık demeleri bu kişi veya kimseleri bir otorite(!) haline getirdi(?). Belli başlı mevzuatın sürekli yıllardır sorulduğu sınavda, uzaydan getirdikleri sandıkları bilgilere göre bunların dediği çıkacak bunların yazdığı sorulacak ve geçiş garantili kitapları hep soruları yakalayacaktı. Kuşkusuz, bakanlık bu konuda elbette bilgi sahibi, bu üstad ve otorite olanlar 2022 sınavında beklentileri karşılayamadıkları için sınava ateş püskürür oldular, adaylarıda kendi tarafına çekmek istiyorlar(?)Madem bu kişi ve kimseler adayları bu kadar düşünüyordu ne diye bu aynı içerikteki birbirinden hemen hemen farksız yayınlarını fahiş fiyatlara satıp durdular.Belirli mevzuat listesine bakmanın yeterli olduğu sınava ne diye bu üstadlar(?) yardımcı olmak istedikleri adayları yayın bataklığına soktular madem yayınlasalardı pdf leri bol takipçili sosyal medya hesaplarından ne diye her yıl bu güncel o eski diyerek millete her yıl ambalaj sattılar. Daha bir şey söylemek istemiyorum.
Sınava gelirsek içeriği dar ancak derin ve soru sayısının nispeten az oluşu elbette sınavdaki spesifik ve göreli olarak zor soruların karşımıza çıkmasına neden oldu hep. Yapamadıklarımız ikilemde kaldıklarımız bu sınavda daha çok oldu. Ancak soru görüntülemeyi açan çoğu kişi aslında her geçen gün soruların yapılabilirliği noktasında kanaatinin değiştini düşünüyorum.Her sınav gibi bu sınavda bize başka dersler çıkardı.Son olarak sınavı diğerlerine göre değerlendirmede bize en yakın ipucu bence bu seneki 400. Adayın puanı olacaktır. Onu da açıklanınca göreceğiz.Başından sonuna kadar devam eden bu sürecin tüm aşamalarına yönelik haklı ve yapıcı eleştirileri her zaman destekledim.Ama forumdan ve diğer mecralardan katkı sağlamak isteyen insanların iyi niyetlerini hep suistimal eden, yüzüne bir şey diyemeyecek insanlara nicklerde saklanıp sözlük ağzıyla, her şeyi baltalayan, sınavı veya mülakatı geçen arkadaşlarımızı kardeşlerimizin hepsini birden töhmet altına bırakacak ifadelerde bulunan, adamı var şunu var liste belli o belli bu belli, her şeyden nem kapan, dolaylı olarak bakanlığı komisyon üyelerini itibarsızlaştıran şimdi gördüm bunlar kesmeyince klayve cephesinden ösym ye ateş edenler, beyanlarıyla sınavı kazanmayı bu mesleği sadece kendilerinin yapacağını sananlar ve kendinden başka kimseye layık görmeyenler, bu iddialarının altını iftirayla dolduranlar, liyakat nişanını elinde tuttuğunu zannedenler sadece kendilerine zarar veriyorlar ve ortamı manipüle ediyorlar.Neden o zaman sonu hep belli bu sürecin parçası oluyorlar madem nihai liste baştan belli niye sınava giriyorlar, niye o kadar atıp tuttukları bakanlığın ve komisyon üyelerinin çalıştığı teşkilatın bir parçası olmak istiyorlar?
Başından sonuna kadar tüm aşamasında adayları yıpratan başta söylediğim bu işin duygusal boyutu olmuştur bu yüzden olan ve bitenlere Hikmetle bakalım. İyi niyetle bu yola çıktık, sonunda ne olursa olsun.
Sınav içerisinde sınav olduğumuzu unutmayalım, Hakkımızda hayırlısı olsun. -
@kaht-ı-rical ağzına sağlık kardeşim. Çok net, çok açıklayıcı bir bilgilendirme olmuş. Kimse kusura bakmasın sistem açık, iki aşamalı yazılı ve mülakat sınavı. Birinde değil ikisinde de başarılı olup, genel ortalamada ilk 200 içerisinde yer alanlar kazanıyor. Elbette mülakat aşamasında kazanamayanların uğradıkları hayal kırıklığını anlayışla karşılıyoruz. Ama bu sınav iki aşamalı, bile isteye olumsuz sonuca da katlanmak pahasına çalışmaya devam ediyoruz. Yazılıyı geçtiğimiz noktada dahi şansımız %25. Düşük puanla kazananlarda bu oran daha da düşüyor. Hal böyle olunca sonuca katlanmak dışında yapacak bir şey kalmıyor.
Son olarak 2021 yılında hem okuldan devrem, hem de mesleki olarak aynı teşkilatta yer aldığım kardeşim yazılı da 85. olmasına rağmen mülakatta nasip olmadı. Onun kadar kimse üzülemez, çok ciddi emek verdi ama nasip olmadı.
-
Yazılı sınavı taban puanda kazananlar olacak. Emin olun 15. sırada olan kişi ile son sırada yer alan bu kişiler aynı torbada yer alacak. Mülakat aşamasında bir ve eşit olarak komisyon karşısına çıkacaklar. Bu eşitliği bozacak unsurları saymaya gerek yok. Bunları biliyor ve çalışmalarımıza bunlara rağmen devam ediyoruz.
-
@kaht-ı-rical hocam sonuna kadar sabırla okudum ama sizin gibi deneyimli bir isimden baraj tahmini ile bitirmesini beklerdim.
-
Çok teşekkür ederim.Ayrıca bu ortama katkılarınızdan çok istifade ettik, çok kıymetli zaman hazinenizden bu platforma bizler için ne kadar bağışladınız kim bilir.Nerede ve nasıl, sonuç ne şekilde olursa olsun bir yerlerde iyi insanlar görüp, güzel şeyleri duymak hep sırtımdaki yükü hafifletti eminim ki hepimiz için öyle oluyor.Hayırlı akşamlar dilerim.
-
@kaht-ı-rical hocam sizdende bir taban puan tahmini alabilirmiyiz?
-
Arkadaşlarımız baya bir uğraştılar doğru listeye ulaşmak için sağolsunlar. Aşağı yukarı yanılma illaki oluyor.Kusura bakmayın net bir şey diyemiyorum,merakla sonucu bekliyorum.
-
@kaht-ı-rical hocam sonuç yarın açıklanır mi
-
İnanın hiç bir bilgim yok.İnşallah açıklanır.
-
@kaht-ı-rical hocam siz kaç net yaptınız?
-
@polatalemdar hocam 62 netim var mülakata katılacak arkadaşlara başarılar dilerim
-
@polatalemdar hocam ümidim yok artık olmayacak bu sene de
-
@ahmetdeniz111mia, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@hedeff yarın ola hayrola ... 70/629
10 Kasım.