2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
şu sınavdan 90 bekleyen biri bile forumu okuyunca heyecanlanır İçinde bulunduğumuz durumu en güzel özetleyen mısralar üstattan gelsin o zaman;
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar. -
Arkadaşlar şuan kim mülakata katılmaya hak kazandı kazanmadı bilemiyoruz, heyecan içerisindeyiz, belki kaymakamlık mesleğine giden yolun en ortak duygu içinde olduğumuz kısmını yaşıyoruz.Şunu unutmayalım her şey gelip geçiçi.
Birden önümüze mülakat gelecek o da bitip geçecek. Bazı arkadaşlarımız elenecek bazı arkadaşlarımız vatanımıza hizmet için kaymakam olarak devam edecek.Bu işim ünvan kısmı da var belki bu mesleğin ismi kaymakamlık değilde ilçe genel müdürü, ilçe idare kurulu başkanı olsa tercih etmeyebilirdik, kaymakamlık nefsi de celbetmiyor değil. Elenenlerin kadar, kazananlarında kolay da olmayacak işleri.Sırtlarında ağır yük olacak. Sonuçta imtihanımız verilen nimetlerin ağırlığında olacak.Vatana millete bayrağa hizmet aşkını ne işle meşgul olursak olalım icra etmeye gayret gösterelim, bu hissiyat içerisinde olalım, Adil olalım, vebali düşünelim, doğruluktan ayrılmayalım, kul hakkına riayet edelim.İnsanların güvendiği elinden dilinden emin olduğu kimseler olalım.Bu ülkenin liyakatlı kaymakamlar kadar liyakatlı öğretmene, memura, liyakatli tüccara,liyakatli esnafa, marketine bakkalına pazarcısına ustasına kasabına galericisine vatanın dört köşesinin her bir sokağında dosdoğru güzel insanlara , her yerde çok ihtiyacımız var; mesleğimiz ne olursa olsun, bizlerde onlardan olmaya gayret gösterelim.Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@mülki ben de ferdi tayfur'dan "her saat başında" şarkısını armağan ediyorum hocam..
Yaralıdır gönlüm binbir yerinden
Kahreder hasretin beni derinden
Sen övün bu aşkın son eserinden
HER SAAT BAŞINDA HER SAAT BAŞINDA HATIRLA BENİ
HER SAAT BAŞINDA HER SAAT BAŞINDA HATIRLA BENİ -
16.00 da iki sınavdan biri açıklansa bari koskoca gün boş geçiyor resmen
-
@kaht-ı-rical ağzına sağlık hocam
-
@piyemonte link açıldığını nereden görüyorsunuz
-
@dayım42 ÖSYM'nin sitesine girip duyurulardan ilkine tıklıyoruz. Url'deki 24bin ile başlayan kısmındaki rakamı her defasında bir bir ilerletip ana sayfaya atana kadar deniyoruz. Kaç tanesi ana sayfaya attıysa o kadar link açık demektir.
Bu vesileyle açık link 9 oldu. -
En çok açıklanma ihtimali olan saatte aciklanmadigina göre saat 16 da açıklanmaz bence.
Yarın sabah 10 u bekleyelim -
@saystowin saate falan baktıklarını düşünmüyorum ben kafalarına göre açıklıyor adamlar
-
2 link (79-80) daha açıldı...
-
En kritik zaman dilimine geldik. 16-17 arası..
-
@ömermuhtar link açmasınlar sınavı açıklasınlar artık.
-
gecen yıl 13 bin küsür kişi sınava girdi ve yanlıs hatırlamıyorsam 6 gün önce acıklandı. bu sene kaç kişi girdi sınava acaba ?
-
10 kasım da görüşmek üzere
-
Yds açıklansaydı bari yarını beklerdik
-
@werder-veremem Geçen sene sınav ile sonuç arasında 25 gün vardı. Bu seneki sınavla ile sonuç arasında da 25 gün var. Yani geçen seneye göye kıyaslarsak 10 Kasım.
-
@piyemonte anladım hocam tesekkür ederim.
-
@piyemonte hocam Ösym geçen hafta kimi sınav sonuçlarını ilan ettiği tarihlerden 4-5 gün önce açıkladı. Bu sebeple kıyaslamayı geçmiş yıllarda açıkladığı süreyle değil de Ösym diğer sınavları erken açıkladıysa kaymakamlığı da erken açıklayabilir diye yapıyoruz. Mesela DUS sonuçları bu hafta çarşamba açıklanacaktı ama geçen hafta cuma açıklandı. Tabii burada Murphy Yasaları devreye giriyor. Biz DUS'u bekleseydik kaymakamlık geçen hafta açıklanırdı Dus gününde açıklanırdı, kaymakamlığı bekliyoruz diye ÖSYM Murhpy Yasalarını uyguluyor.
-
Beni şaşırttı gerçekten. Bu kadar beklemez diye düşünüyordum. Bakanlıkta da ciddi bir acele var bu konuda. Mülakatlarda hızlı gelecek diye düşünüyordum. Niye yavaşladı diyeceğim ama ÖSYM 5 gün öncesine işaret eden bir tarih verdi neticede.
-
Mülakatlar ne zaman sonuçlanır geçen yıllara göre