2021 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Ben beşinci kere elendim. Üzülmüyorum artık, gülüyorum. Çünkü bu duruma ancak gülünür. Siz de aynı şeyi yapın. Gülün geçin.
-
@erickcartmann Hocam kazananlar hakkında başka bilgiler var mı, çok merak ediyorum bu dönem kimler kazandı?
-
- Hakkında bilgi var mı ben de onu merak ettim
-
@finansalanaliz nihai liste 1.si ayni zaman da yazili sinav birincisi
-
@hedefkaymakamlık o da psikoloji mezunu diyorlar
-
@finansalanaliz iibfliden çok psikolog var herhalde. İibflinin tek başına kaldığı meslek kalmadı resmen
-
Bu süreç çok zor gerçekten, maalesef yakın arkadaşımın da olmadı, ben de bu seneye hazırlanıyorum gözüm korktu şimdiden. Torpil yapanlara da kızamıyorum, örnek veriyorum, adam defalarca elenmiş, sınavda da listeye girebilmiş "ben niye hakkımı yedireyim" diyor torpil arıyor doğal olarak. Çünkü o aramasa belki kendinden sıralamada daha düşük olanlar kazanacak. Ha torpil yapmayanlar da vardır elbette ona bir şey diyemem. Ama bugün özel sektöre bile girmek torpil gerektiriyor, eğer torpile önem verilmese kimse de torpil yapmaz zaten. İnşallah hakkı olana hakkı teslim edilir. Elden bir şey gelmiyor.
-
@mehmet-kemal-bey kendi bölümünde ataması olmayan İİBF'ye geliyor maalesef. Ama çok kazanan psikolog yoktur yine ezici çoğunluk İİBF'dir diye düşünüyorum. 1.olmuşsa da helal olsun.
-
@mirakar salı gecesi liste yapılırken iki vekil isim vermek için sırada bekliyordu daha. Ki isimlerin çoğunun cbden ve malum vakıflardan geldiği de bilinen bir şey zaten. Ancak şu tuhafıma gidiyor ilk 440 ı çeyrek puanla kaçırıp ağlayan kişi burada şuraya bak bilmem kaçıncı girmiş nasıl torpil diyor. Ee kardeşim o zaman niye üzülüyorsun sıralamaya giremedim diye
-
@mehmet-kemal-bey hocam sıralamaya giren herkes yazılı sınavda başarı sağlamış kişiler. Ha tabi ki çeyrek puanla ya da az puanla kaçıran başarısız değil ama bu bir sıralama işi her şeyden önce. Mülakata hak kazanan kazanmak için çabalayacak işte. Torpil büyük sorun bu bir gerçek ama dediğim gibi siz yapmasanız başkası yapacak. Torpil baştan kabul edilmese kimse yapmaz zaten. Başkasının kapısına gidip torpil istemek kolay mı?
-
Komisyon kararına itiraz süreci hakkında bilgi sahibi olan var mı ?
-
Listede 9 tane Muhammed var. Seneye adımı değiştirip gireyim bari
-
@siyahadam değiniz gibi 17 tane kadın kaymakam olmuş.
-
İlk listede 4 kadın vardı. Bakan beyin salı günü yaptığı konuşmada da kadın sayısını artıracağız dedi zaten. Böylece listede olan 12 kişi çıkarıldı listeye 12 kadın alındı. Cumhurbaşkanı talimatı ve bakanın oluru ile..
-
3.kez elendim
-
Dün geceden beri sonuçlara fazla üzülmedim hep hayırlısını istemiştik zaten. Ancak şuan bir haber gördüm yeni kaymakam olanlardan biri Ermeni asıllıymış. Şimdi gelelim konumuza dil din ırk ayrımı tartışmalarına girmeden sadece şunu belirtmek istiyorum. Burada bu vatanın evlatları temiz olduklarını bildikleri halde güvenlik soruşturması için bile akla karayı seçiyor ama bir Ermeni yurttaş ülkenin en önemli kademelerinden birine rahatça gelebiliyor. Burada bir problem var arkadaşlar. Bu kardeşimiz bize alınmasın kendisiyle problemimiz yok hatta kendisini tebrik ediyorum. Bu yazımda da hiç bir art niyet aranmasın. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü amenna Mimar Sinan da ermeniydi lakin bu Osmanlıdaki millet sistemi dönemindeydi ve güzel bir sistemdi. Ancak yaşadığımız dönemde sistem tamamen Türk vatandaşlığı üzerine kurulu kaldıki az önce belirttiğim gibi bir Türk evladı bu yerlere gelene kadar akla karayı seçiyor. Kaç tane Türk evladına Ermenistan'da kaymakamlık verilmiş. Konuyu içimdeki garip duygularla birlikte şairin dizesiyle özetlemek istiyorum;
"KENDİ ÖZ YURDUMDA BEN MİYİM GARİP?"
-
@ilhannn00 Yanlışım varsa düzeltin dostlar gerekirse yazıyı silmeye hazırım.
-
@dayım42 12 değil 17 kadın iki kere saydım. Geçem sene yanlış hatırlamıyorsam 15di
-
@ilhannn00 +1
-
Pardon da bu yazıda iyi niyet değil etnisiteye dayalı faşizm algılıyorum ben sadece. Bu coğrafyada farklı kökene sahip bir çok birey var, adam çalışmış, kalmış. Tabiki de mülakat sistemi sebebiyle liyakat zedeleniyor ama bu konu problem, burda birisinin etnik kökeni niye problem anlamıyorum. Ayrıca kaymakam olmaya çalışan Anayasa okumuş insanlarsınız, sanırım algılamak yerine ezberlemeyi tercih ediyorsunuz anayasa md. 66 ne diyor "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür". Bu yapılan yorumu kınıyorum ve altında kesinlikle iyi bir niyet aramıyorum.