Hukuk vs DGS Adalet
-
Merhaba arkadaşlar benim hayalim üniversite yıllarından beri hukuk okumaktı. Kafama koydum bu sene biraz bunun için uğraşacağım. Şuan 2.üniversite kapsamında puansız adalet bölümüne yazılabiliyorum. Sizce adalet okuyup DGS ile geçmek mi daha kolay bir yol yoksa direkt üniversite sınavı ile kazanmak mı?
-
@garipbankacı 2. Üniversite nasıl olacak AÖF Adalet kapanmadı mı
-
@genclerbirlikli kapandı mı? İnternette baktım adalet bölümü de vardı listede
-
@garipbankacı AÖF Adalet kapanmadı. AÖF kolay biter ama DGS hazırlığına AÖF’le aynı anda başlamak lazım. Hukuk geçişi için en az 35-35 yapmak gerekiyor sanırım ama DGS’de zaman sıkıntısı var çok pratik olmak gerek. Özellikle Türkçe, birkaç mantık sorusu dışında tamamen paragraf soruları. Hızlı okumama ve matematik çok bakmamama rağmen sözel çok oyalamıştı beni geçen yıl
-
@kaymakam-hanim-0 bir de AÖF’te not ortalaması yüksek tutulursa DGS ile geçiş daha makul bir yol bence. Temel matematik, Türkçe sonuçta. Pratik kazanıldığında yapılır bir sınav
-
YÖK'ün 18.06.2021 tarihli yazısında
26/5/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS'den itibaren yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet Açıköğretim ile uzaktan öğretim önlisans programlarının kapatılmasına karar verilmiştir
İfadeleri varmış, bu sene son alımlar olabilir seneye kapatacaklar galiba @kaymakam-hanim-0
-
@genclerbirlikli bundan haberim yoktu. Doğru o halde, “mevcut öğrencilerin statüsü” ifadesine göre alım da olmayabilir bilemedim. Yanlış yönlendirmeyelim o zaman, teşekkürler düzeltmeniz için.
-
@garipbankacı bu yoldan dgs aracılığıyla geçmiş biri olarak kısaca tecrübelerimi paylaşayım;
DGS ile yerleşmek yks ile yerleşmekten daha kolay geldi bana çünkü hem paragraf sorularını hem de problem sorularını hızlı şekilde çözebiliyorum. Yksde ise konular derya deniz, türev integralden tut edebiyata, tarihten felsefeye kadar çalışılması gereken bir çok ders var ve kontenjanlar artmasına rağmen yine de gayet iyi puanlar almak gerekiyor.
Yksnin konu genişliği ve ciddi hazırlanma gerektirmesi bir yana, üniversiteye göre değişmekle birlikte, DGS ile geçişte hem adaletin derslerini hem de önceki lisans derslerini saydırma imkânı da bulunuyor.
Ben dgsye girdiğimde derece yapmama rağmen Ankara hukuk yerine hbv hukuk yazdım, kayıt için gittiğimde mezuniyet üzerinden 5 yıl geçmeyen lisans derslerini de saydıklarını öğrendim ve bir hayli ders saydırdım iktisat bölümünden ( adaletten çok fazla ders saymadilar birkaç tane seçmeli anca) ve böylece 2. Sınıfa intibak ettim, 1. Sınıftan derslerin çoğunu aldım ancak ilerleyen dönemlerde saydırdığım derslerin yerine ikame ederek intibak ettiğim sınıfla birlikte 3 senede okulu bitirdim.
Özetle, DGS yolu biraz zorlu, kontenjanlar az, dişli rakipler var ama ona göre de getirileri mevcut.