-
İl ile Türkçe öğretmenliği arasında kalıyorum fikir verir misiniz rica etsem. İki bölümü de istiyorum o yüzden şimdiyi de ileriyi se düşünerek hareket etmek istiyorum ama işin içinden çıkamadım. Hangisi daha açık?
-
Merhaba arkadaşlar benim hayalim üniversite yıllarından beri hukuk okumaktı. Kafama koydum bu sene biraz bunun için uğraşacağım. Şuan 2.üniversite kapsamında puansız adalet bölümüne yazılabiliyorum. Sizce adalet okuyup DGS ile geçmek mi daha kolay bir yol yoksa direkt üniversite sınavı ile kazanmak mı?
-
The Times Higher Education 2020 listelerine göre ilk 500' e Türkiye'den 2 üniversite girebildi. 5 üniverite ise ilk 1000 sıralamasında kendine yer buldu.
Detaylar:
https: // yedien com /2020-turkiyenin-en-iyi-7-universitesi/
-
Kismi renk korlugu problemine sahibim acaba bu bolumu okumama veya tekniker olmamda bi sıkıntı çıkarırmı?
-
Neden İtü ,Odtü ,Boğaziçi gibi üniversitelerin bile temel bilimlerde başarı sıralamaları çok düşük?
Cevaplarınız için teşekkür ederim. -
Arkadaşlar merhaba ;
Bir ekonometri mezunu olarak veri analizi(data analyst) mesleğinde ilerlemek istiyorum fakat Türkiye'de bu meslek ilanlarında hep en az 3-5 sene tecrübeli insanları arıyorlar. Veri analizi konusunda tecrübe edinebilmek için ne yapmalı bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar bu mesleğe yönelmek isteyenler için burada fikir paylaşımında bulunabiliriz. -
Sakarya’dan selamlar
-
11.sinif sayisal bolumundeyim suan. Ama dil bolumune gecmeyi dusunuyorum. Ingilizcem cok iyi. Sayisalim da iyi. Ama bu sayisalimi kullanip dil bolumunde daha iyi yapacagimi dusunuyorum. Tavsiyeleriniz neler??
-
2018 yılında açılması beklenen ya da duyum alınan banka sınavları için burda toplanalım.
-
ben tm2 de 97 bindeyim, dumlupınar sınıf öğretmenliği 99bin. ilk tercihe yazacağım. yerleşememe gibi bi ihtimalim olur mu?
-
Eşit ağırlık puanım 270, sözel ise 335. Tüm 2yıllık bölümleri yazabiliyorum ama kafam çok karışık öğretmen olmak istemiyorum. Güzel bi mesleğim olsun istiyorum bölüm hakkında yardım edebilir misiniz
-
merhabaa ben bu sene üniversite sınavına girdim şimdi malum tercih yapıcam. tercihlere yardımcı olabilecek her türlü etkinliği takip ediyorum. bu başlık altında birbirimizi bilgilendirelim bence. mesela ben geleceğim sosyal bilimler zirvesi diye bir etkinlik duydum içeriği de baya geniş. Sadece konferanslar yok. seçmek istediğiniz bölümlerle ilgili atölyeler, akademisyenlerle tanışma fırsatları, aynı mesleği seçen insanlarla konuşma fırsatları falan varmış. ben başvurdum. bu tarz değişik bilgilendirici başka etkinlikler de varsa siz de altına yazın
-
Arkadaslar t-1 38bin ts-2 37bin , sizce ankara yada istanbulda ilahiyat gelir mi? yada hangi bolumler gelebilir lutfen yardim edin ben hic anlamiyorum.
-
İyi günler,Paramedik istiyorum üniversite tercihinde ama yeni sınav sistemi ile üniversite puanları düşermi veya artarmı ?
-
Hangisini secmek daha mantikli? Atamasi daha rahat is bulma imkani daha kolay??
-
Iyi geceler✋ şu anda Hacettepe istatistik bölümü okuyorum ilk senem bitti açıkcası hiçde iyi bitmedi kaldığım ders sayım çok. Merkezi yatay geçiş ile Gazi imalat mühendisliğine geçmek istiyorum ama çok kararsızım istatistikten mezun olup iş bulamamaktan korkuyorum bu yüzden mühendislik istiyorum ama çevremde Hacettepeden Gaziye geçmem taraftarı değil ne yapacağım hiç bilmiyorum
-
Kadir has üniversitesinde tam burslu okumak. Bölüm ve üniversite hakkında ki düşüncelerinizi belirtir misiniz ? Sosyal mecra da ikilem arasında bırakan yorumlar oldukça bol .
-
Alan olarak eşit ağırlık seçtikten sonra yazılım okumak istiyorsunuz. Ama eşit ağırlıktan gidemiyorsunuz. Sonra eşit ağırlıktan bilgisayar bölümleri araştırıyorsunuz. Ama pek iç açıcı bir durum göremiyorsunuz. Hukuk psikoloji okumak ta istemiyorsunuz sadece bilgisayar. İşletme enformatiği veya yönetim bilişim sistemleri okuyacaksınız iyi bölüm değil deniliyor. Ne yapardınız ?
-
Arkadaşlar ben eşit ağırlık öğrencisiyim. Yönetim bilişim sistemleri ya da işletme enformatiği okunmalı mı bilgisi olan varsa yazabilir mi ? ya da eşit ağırlıktan hangi bölümü okumalıyım iş bulma açısından.
Hukuk vs DGS Adalet
-
Merhaba arkadaşlar benim hayalim üniversite yıllarından beri hukuk okumaktı. Kafama koydum bu sene biraz bunun için uğraşacağım. Şuan 2.üniversite kapsamında puansız adalet bölümüne yazılabiliyorum. Sizce adalet okuyup DGS ile geçmek mi daha kolay bir yol yoksa direkt üniversite sınavı ile kazanmak mı?
-
@garipbankacı 2. Üniversite nasıl olacak AÖF Adalet kapanmadı mı
-
@genclerbirlikli kapandı mı? İnternette baktım adalet bölümü de vardı listede
-
@garipbankacı AÖF Adalet kapanmadı. AÖF kolay biter ama DGS hazırlığına AÖF’le aynı anda başlamak lazım. Hukuk geçişi için en az 35-35 yapmak gerekiyor sanırım ama DGS’de zaman sıkıntısı var çok pratik olmak gerek. Özellikle Türkçe, birkaç mantık sorusu dışında tamamen paragraf soruları. Hızlı okumama ve matematik çok bakmamama rağmen sözel çok oyalamıştı beni geçen yıl
-
@kaymakam-hanim-0 bir de AÖF’te not ortalaması yüksek tutulursa DGS ile geçiş daha makul bir yol bence. Temel matematik, Türkçe sonuçta. Pratik kazanıldığında yapılır bir sınav
-
YÖK'ün 18.06.2021 tarihli yazısında
26/5/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi ile İnsan Hakları Eylem Planı uyarınca, mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartı ile 2022 YKS'den itibaren yükseköğretim kurumları bünyesinde yer alan Adalet Açıköğretim ile uzaktan öğretim önlisans programlarının kapatılmasına karar verilmiştir
İfadeleri varmış, bu sene son alımlar olabilir seneye kapatacaklar galiba
@kaymakam-hanim-0
-
@genclerbirlikli bundan haberim yoktu. Doğru o halde, “mevcut öğrencilerin statüsü” ifadesine göre alım da olmayabilir bilemedim. Yanlış yönlendirmeyelim o zaman, teşekkürler düzeltmeniz için.
-
@garipbankacı bu yoldan dgs aracılığıyla geçmiş biri olarak kısaca tecrübelerimi paylaşayım;
DGS ile yerleşmek yks ile yerleşmekten daha kolay geldi bana çünkü hem paragraf sorularını hem de problem sorularını hızlı şekilde çözebiliyorum. Yksde ise konular derya deniz, türev integralden tut edebiyata, tarihten felsefeye kadar çalışılması gereken bir çok ders var ve kontenjanlar artmasına rağmen yine de gayet iyi puanlar almak gerekiyor.
Yksnin konu genişliği ve ciddi hazırlanma gerektirmesi bir yana, üniversiteye göre değişmekle birlikte, DGS ile geçişte hem adaletin derslerini hem de önceki lisans derslerini saydırma imkânı da bulunuyor.
Ben dgsye girdiğimde derece yapmama rağmen Ankara hukuk yerine hbv hukuk yazdım, kayıt için gittiğimde mezuniyet üzerinden 5 yıl geçmeyen lisans derslerini de saydıklarını öğrendim ve bir hayli ders saydırdım iktisat bölümünden ( adaletten çok fazla ders saymadilar birkaç tane seçmeli anca) ve böylece 2. Sınıfa intibak ettim, 1. Sınıftan derslerin çoğunu aldım ancak ilerleyen dönemlerde saydırdığım derslerin yerine ikame ederek intibak ettiğim sınıfla birlikte 3 senede okulu bitirdim.
Özetle, DGS yolu biraz zorlu, kontenjanlar az, dişli rakipler var ama ona göre de getirileri mevcut.