STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
-
@promisme birşey sorcam siz daha oncede bu kurumun sınavına girmişsiniz o da böyle zormuydu..yani nasıl çalışmak gerekliydi cevaplarsanız cok sevinirim.bayagı çalıştım ama zor geldi bana acıkcası
-
@dyggggggg O da aynı böyle zordu hocam. Sanırım kıyıda kenarda kalmış konulara da çalışmak gerekiyor.
-
@promisme ben sozde deneyimliyim yani asırı zor geldi mesnet soruları bile..kim nasıl yapıyo helal olsun yapana diyorum
-
@dyggggggg sağlık olsun nasibimiz başka yerde belli ki.:)
-
Bence aşırı zor ve detaylı bir inşaat mühendisliği sınavıydı. Hele bir tane hiperstatiklik derecesi sorusu vardı o nasıl bir saçma sistem arkadaş adam rastgele her yere mafsal atmış. Neyse geçen arkadaşları gönülden tebrik ediyorum, hatta bu arkadaşları sözlü mülakat yapmadan direkt alsınlar o derece büyük bir başarı, hatta artırıyorum bu arkadaşları direkt uzman kadrosunda başlatsınlar hiç 2 3 yıl beklemeye tez hazırlamaya gerek yok.
-
@gracesecret hahahahah haklisiniz hocam. Ama sorular kaliteli olur da ya zordu derdik eskiden şimdi çok çok alakasız yerlerden sorarak ya da mantıksız bir şekilde ugrastirarak zorlamaya çalışmışlar. Ankusemin soru kalitesi maalesef kötü geldi bana. Gazisem daha kaliteli sorular hazırlıyor bence.
-
@ins-muh-hatice Hocam vallaha öyle ya. Ben de bu sınava hazırlanırken bazı kurumların uzman yardımcılığı yada ünvan değişikliği sınavlarını çözdüm bazıları da gazisemin hazırladığı sınavlardı ama bu kadar gereksiz zorluğu ilk defa burda gördüm. Halbuki yap şu sınavı orta-zor arası bir seviyede eleyeceğini de sözlüde ele. İlk aşamada elenmek koyuyor adama. Neyse hepimiz için hayırlısı olsun hocam.
-
@dyggggggg ben de bir önceki sınava girmiştim, onda da gereksiz bir zorluk vardı. O sınavda da inşaat mühendisleri ile beraber endüstri mühendislerini ve işletme bölümünü biçmişlerdi resmen. O sınavda en azından kaç kişinin 70'i geçtiğini görebilmiştik, bu sefer onu da yayınlamadılar. Açıkçası 4 katı aday olmuş mudur bilemiyorum, illa ki geçenler olmuştur. Yeni mezun ve bilgileri daha taze arkadaşlardan başarılı olanlar vardır. Ancak sınav neyi ölçtü, neye yaradı açıkçası onu da bilemiyorum. Eminim 70 altında kalan epey arkadaş vardır donanım olarak mülakat aşamasını hak eden. Bu insanlardan işi olmayanlar vardır, ya da potansiyelinin altında işlerde çalışmak zorunda kalacaklar vardır. Belki çan eğrisi ile bu durum telafi edilebilirdi. 4 yıl önceki hazine müsteşarlığı sınavında yazılı sınav çoktan seçmeli de değil klasik olarak yapılmıştı ve sonrasında çan eğrisi ile alınacak sayının 4 katı adayın mülakata kalması sağlanmıştı. İnşaat mühendisliği ve varsa diğer benzer durumdaki branşlarda belki böyle bir şey yapılabilirdi. Anküsemin soru tarzında belli ki bir problem var, kurumun da anküsemde ısrarı maalesef yine aynı şeyi yaşattı. Umarım sonraki alımlarda anküsem ile çalışmazlar.
-
Merhaba , daha önce uluslararası ilişkilerden mülakata giren var mı ?
-
Arkadaşlar daha önce mülakata giren olduysa mülakatın nasıl olduğu hakkında bilgi verebilir mi ? Giriş şartlarında YDS vardı , speaking yaptırırlar mı acaba ?
-
İktisat mülakatları bitti. Kaç dk sürdü nasıl geöti acaba?
-
Yok mu duyumu olan arkadaşlar?
-
@sonilanbukucu Bugün açıklanır.
-
Açıklanmış
-
Bu kurumu kazandığı için rekabet kurumundan feragat etmeyi düşünen hukukçu arkadaşlar var mı
-
Hukuktan katılmıştım ama yazılı sınavım yüksek olmasına rağmen sonuç olumsuz geldi maalesef
mülakatta beklediğimin aksine hukuk ve iktisat değil genel kültür, kurumun çalışma alanı ve kamu maliyesi alanından sorular geldi ayrıca soruların birçoğu hem yorum hem bilgi şeklindeydi ve oldukça uzun yorucu bir mülakattı
Sonraki alımlara başvuracak olanlar alacakları sonuçtan beklentilerini olabildiğince düşük tutup her türlü sürprize açık olsun bence -
@kieslowski hocam mülakatta sorulara doğru cevap vermek falan hikaye zaten referansa ve devlet güvenliğine potansiyel tehdit oluşturup oluşturmadığına bakılıyor hemen hemen tüm kamu alımlarında. Ben strateji bütçede tek soruyla mülakata kalamamıştım ama iyi ki kalmamışım nasılsa burası da olmayacaktı öfkem artacaktı.
-
@muddei-hususi
Güvenlik soruşturması ve araştırması gerekli ve yanlış değil bu dünyanın her yerinde yürütülen bir süreç ama referans konusunun kamuya alımlarda bu kadar suistimal edilmesine müsaade edilmemeli bence
İlla da çok gerekliyse başvuru sırasında şart olarak istenilsin ve referansı olmayan insanların emeği ve zamanı boşuna ziyan olmasın
Ayrıca referans genelde özel sektörde çalışmış kişilerin başka iş yerine başlamadan önce kıdemli üstlerin verdiği tavsiyeye denir
Kamuda ilk kez göreve başlayacak insandan istenen de referans olmaz torpil olur farklı isim kullanmak bunu değiştirmiyor maalesef -
@kieslowski usulüne uygun yürütülen güvenlik soruşturması arşiv araştırması konusunda belki haklı olabilirsiniz ama ben gayriresimi bir araştırma da yapıldığını düşünüyorum. Böyle şeyler keyfi kararlara yol açıyor yargı yoluna da götüremiyorsun resmi bir karar olmadığı için.
-
Liste yayınlanmadığı için hangi bölümden kaç kişi alındı diğer kurumlarla ortak isim var mı yok mu hiçbiri belli değil. 4 kat aday çağrıyorsun her birini 40 dk boyunca tutup 22 gün mülakat yapıyosun sonucunda ilan edilenden az insan alıyosun. Güzel hikaye.