YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
-
@yomaman Aynn hocam o soru, paragrafta da hangisine değinilmemiştir diyordu şıklar da şey vardı iişte asteroidin adı, gerçekte uygulanan yöntemler bilimsel kurgudaki gibiydi tarzı bişiler..
Oy kullanma sorusunu ben de öyle yaptım ama sanırım bu konuda düzenleme 2012 de yapılmış, sınavda sanki 2013 ya da 2014 yazıyordu.
-
İlk kez 2014’te oy kullandılar şeklinde hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim. Bir eksi daha yazalım hanemize
-
@ghamul1 Elon musk deneyleri kendisi yapmış şıkkı vardı onu işaretledim ben.
-
-Oy kullanma ile ilgili YTB'nin sitesinde yer alan bilgi: https://www.ytb.gov.tr/yurtdisi-vatandaslar/turkiyedeki-secimlere-katilim
Tarihleri tam hatırlamıyorum ama I ve II kesin yanlıştı.-Aziz Sancar sorusu ile ilgili metinde "ödülü anıtkabire teslim etmiştir" diyordu ama şıklarda "sergilendiği yeri kesin olarak biliyoruz yazıyordu". Teslim etmeden sergilenme yargısını çıkaramadığım için bunu işaretlemiştim. DNA ile ilgili dediğini ile aynı soru mu bilmiyorum.
-"Halk sağlığını tehdit ettiği için ortadan kaldırıldı" şıkkı olan soru da bu şık doğru gibiydi ama "ortadan kaldırdı" çok tuhaf gözüküyordu o yüzden başka şıkkı işaretledim. Türkçe soruları çok ilginçti cidden hem oyaladı hem de şıklar arasında gezindirdi.
-
Sabun sorusu ile ilgili olarak da, ilk soruydu sanırım sabundan bir madde çıkartıldığında çevreye daha az zararlı oluyor gibi bir şık vardı onu işaretledim. Paragrafta bazı sabunlarda o maddenin bulunması çevreye zararlı diyordu. Sabun ile ilgili çevreye zararlı başka bilgi yoktu, paragrafta.
-
Noktalama işaretleri sorusunda kafama şu takıldı. Son boşluk sorusunda şıklarda ya nokta ya da iki nokta işareti vardı. Ancak küçük harf ile devam ediyordu boşluk sonrası. Boşluk sonrasındaki ifade cümle miydi?
"İki nokta, metin içerisinde kullanıldığında işaretin ardından bir boşluk bırakılır. İşaretin ardından gelen ifade bir "cümle" ise büyük harfle başlar"
Bu kurala göre soru hatalı oluyor. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum soruyu.
-
@domaggie B veya C yapmıştım sanırım ama hangisiydi hatırlayamadım. Yürümeyle ilgili olan cevap d şıkkı mıydı
-
Yapılan bir araştırma vardı çevre kirliliği ile ilgili.. Etkileri giderek azalnaktadır şıkkını yaptım galiba ama emin değilim. Sorular kafamı çok karıştırdı verdiğim cevapları hatırlayamıyorum
-
@domaggie iki nokta olanı yaptım hocam. Dilbigisinde klavye kuralları çok geçerli mi bilemiyorum. Yazarken boşluk bırakmak gibi vs kurallar yazılı dil için geçerli olur mu?
-
Sınava kaç kişi girdi acaba ? Her katta 5 oda olduğunu ve her odada 40 kişi olduğunu varsayarsak en az 600 vardır herhalde
-
@ghamul1 benim sinif 30 kişilikti 25 kişi girdi
-
@jumong-0 doğrudur hocam. Dillere mi ayırdılar acaba sınıfları diye düşünmüştüm ama girdiğim sınıfta arapça fransızca almanca ingilizce hepsi vardı.
-
@ghamul1 hocam şıkkı hatırlamıyorum ama kendinden emin olanlar diyordu şıkta
-
@3pruu evet hocam ben de öyle yaptım. Türkçe soruları genel olarak biraz sıkıntılıydı sanırım ve buradan anladığım kadarıyla çoğunluk öyle düşünüyor..
-
@ghamul1 öyleydi. Bilgi soruları da zorladı beni. Ama sınava öylesine giren de çok vardı. Eleme sonuçlarının çok geç açıklanacağını düşünmüyorum bu arada. Ama yazılı uzar.
-
@3pruu en geç Çarşamba açıklanır test hocam. Yazılı ise 3 haftaya açıklanır
-
@ghamul1 yalnız bu sefer sosyoloji coğrafya iki sayısal mantık sorusunu saymazsak matematik hiç yoktu. Soruları kim hazırlıyorum merak ettim gerçekten. Eğer kurum kendisi hazırlıyorsa iptal olan soru olacağını da sanmıyorum.
-
@3pruu geçmiş sınavlara girdim ve bu kadar gy sorusu yoktu hocam. Sınavın neredeyse yarısı genel yetenek bu sefer..
-
Ve dil gruplarına ayırma olayı da biraz karışık bir mesele. Şahsen ben bu ayrımı sadece testte değil, yazılıda da yapacaklarını düşünüyorum. Sonuçta kurum, dil çeşitliliğinin olmasını gerektiren bir kurum. Ama kılavuzda bu yazmıyor mesela. Sadece testte yapılacağı belirtiliyor. İlginç...
-
@3pruu bir daire sorusu vardı hocam tam hatırlayamadım ama.