Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
-
@hukukçu1993 kpss şartı yok hocam başvuru yapan herkes kurumun yaptığı ön eleme sınavına giriyo ordan geçenler yazılı alan sınavına kalıyor sonra sözlü mülakat
-
@ghamul1 ben iki kere ytb eleme sınavından kaldım, bir kere iletişim başkanlığı mülakatında elendim hocam. Ama İletişim Başkanlığına çalışmıştım. Ytb de neredeyse hiç matematik yoktu. İngilizce yoktu. Bu ikisi de temelimin iyi olduğu alanlar. Onun etkisi de olabilir. Ama bence denemelisiniz Bu arada ben bölümden ötürü çekiniyorum en çok. Çünkü şimdiye kadar bizim bölümden girebilen duymadım kuruma maalesef
-
Maaş özlük hakları vs nasıl
-
@3pruu teşekkür ederim hocam, önerinizi değerlendireceğim.
Hakkınızda hayırlısı inşallah hocam. Belki ikinci mülakatınızda olur. -
@ghamul1 çok teşekkür ederim sizin de
-
@Jumong-0 sınav hakkında bilgi verme şansınız var mı? Özellikle ingilizce hakkıda bilgi verebilir misiniz?
-
@lawyer95 2018 deki daha kolaydı git gide ingilizcesi zorlaştı bana göre
ingilizcesi yds düzeyinde şimdi -
14 sayılı cbk okumak yeterli mi sizce? Yoksa tüm mevzuattan mı sorumluyuz? hepsine çalıştığımı hatırlıyorum ama yazılı sınavda mı elemede mi bilemedim
-
@3pruu hocam, mevzuat başlığı altında
'Temel Hak ve Özgürlükler, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Genel Hükümler ve 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' belirtilmiş. -
@ghamul1 ah doğru şimdi farkettim. çok teşekkür ederim kusura bakmayın
-
@3pruu estağfirullah hocam. İlanda sınav konularına ilk bakışta insanın kafası karışıyor, normaldir.
-
@jumong-0 Geçtiğimiz sınavda çoğu aday İngilizce yüzünden kaybetti diye düşünüyorum. En zor bölüm İngilizceydi çünkü. Hazırlık için bol bol YDS denemesi çözmenizi öneririm. Başarılar.
-
@lawyer95 Ah, yanlış alıntı yapmışım. Yukarıdaki yorum sizeydi.
-
@lilyofthevalley hocam sınava ilkkez gireceğim de acaba ing soruların dağılımı nasıl yani 30 soru içinde yds de olduğu gibi türkçeden ingilizceye ingilizceden türkçeye çeviri cümleler var mı?
-
@hukukçu1993 Kelime, dilbilgisi ve paragraf olarak hatırlıyorum hocam. Çeviri hatırladığım kadarıyla yoktu. Kelime biraz şans; gramer ve paragrafa ağırlık verebilirsiniz. Şimdiden başarılar.
-
@hukukçu1993 cümle çevirisi 2020 yazılı sınavında vardı hocam. Ama 2020 2021 de çeviri yoktu. Tabi bu yıl olmayacak diyemem ama yoktu önceki sınavlarda
-
@3pruu, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
@hukukçu1993 cümle çevirisi 2020 yazılı sınavında vardı hocam. Ama 2020 2021 de çeviri yoktu. Tabi bu yıl olmayacak diyemem ama yoktu önceki sınavlarda
eleme sınavında yoktu iki yılda da
-
@3pruu hocam peki o zaman dağılım nasıl oluyor ingilizcede yaklaşık olarak söyleyebilir misiniz? paragrafa bağlı kaç soru oluyor yada kelime yerleştirme, anlamı bozan cümleyi bulun tarzı gibi sorular var mı?
-
@hukukçu1993 o değişir hocam, onu bilemem
-
Arkadaşlar merhaba, Meslek hakkında tek bildiğim merkez uzmanlık kadrosu olması. Bunun dışında özlük hakları nelerdir? Çalışma koşulları nasıldır? Yönetmeliğinde çalışma alanları tanımlanmış ama uygulamada ne iş yapıyorlar? Cimer başvurularına iletişim uzmanları mı bakıyor mesela? yada çalışma yeri Çukurambardaki merkezi mi? Oda sistemi mi var yoksa Bazı kurumlardaki gibi açık ofis şeklinde mi çalışılıyor? Kurumun Lojman imkanı varmı ? Bu sorularıma göre kuruma başvurmayı düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.