Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
-
@g-g kullanımlar ve bağımlılık modeli ile bağımlılık modeli şıkları vardı şaşırtmacalıydı. Cevap bu ikisinden biri.
Chicago Okulu idi diğer soru.
Etki Modeli ve Propoganda Modeli şıkları arasında kaldım. Etki Modeli olması daha muhtemel. Şırınga Modeli olarak anlatılıyordu bizim İngilizce derslerde.
-
@meakb hangisi halkla ilişkiler daire başkanlığının görev değildir diye bı soru vardı
-
bi atasözü vardı mecaz yan anlam vs o soru genel kültürde miydi? yoksa türkçe içinde mi?
-
@g-g Kullanımlar ve Doyumlar Teorisi'ne eleştiri sorusunda siyasi iktidarı aklar temize çıkarır demeye getiren bir şık vardı onu işaretlemiştim.
-
@meakb Genel kültürde. Eğretilemeydi sanırım.
-
@meakb o soru iletişim teorileri sorularının içindeydi ben de şaşırmıştım.
Cevap mecaz diye düşündüm. "Kahvenin hatrı"
-
@evccc, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
@meakb hangisi halkla ilişkiler daire başkanlığının görev değildir diye bı soru vardı
Bildirileri basın organlarıyla ve kamuoyuyla paylaşmak olacaktı cevap.
-
@hışhışıhançer Bence kullanımlar ve bağımlılık hocam, açıklamada kullandıkça bağımlı olmayı içeren bir ifade vardı.
-
@zorkar aynen ben de o cevabı yaptim
-
@g-g bağlandıkça diyen soru kullanımlar ve bağımlılık olacak. Kuram sorularını hep anadolu üninin kitaptan sormuşlar bölüm sonu sorularda var hepsi
-
@hışhışıhançer eğretileme
-
arkadaşlar o zaman toparlarsak şöyle bi şey çıkıyor. iletişimci olmadığım için teori sorularını hatırlayamıyorum. bazıları iç içe geçmiş olabilir.
(tekraren hepsi doğru cevap değil, hatırlanan şıklar çoğunluğu)—Genel Kültür—
1- ayrancı .. iç anadolu
2- memur (genel hizmet)
3- memurun derece alması nedir?
4- evleviyet-kıyas
5- kore savaşı- nato
6-2021 CB müzik ödülü
7- ikinci meşrutiyet??
8- CICA-ASEAN
9- Erzurum kongre - Milli Mücadele
10- fatma girik
11- max weberli soru
12-zigana tüneli
13- dumlupınar- kütahya??
14-İletşim Baş. Görevleri (1-2)
15- İletş Başk Birimleri - cimer
16- sumed/eastmed
17- özelleştirme
18- dışlanma tehdidi
19- anomi
20- 1924 anayasa- Kadın Seçme/Seçilme
21- Bilimsel yayınlar
22-Özel kanuna tabi değildir(katma bütçe)
23- Negatif statü hakkı
24- Çekirdek hak( suçsuzluk karinesi)
25- pazarkule
26- Mondros 1918
27- Halkla İlişkiler dairesi
28- Bölgesel olmayan( bağlantısızlar)
29- Bozucu hak (boşanma)
30- Sosyolojinin belirleyici özelliği?
31- ABD ilk üni - Chicago?
32- Doyumlar- İletişim teorileri?
33- Eleştiri- hazcı olduğu??
34- Liberal İletişim - Etki, Propanganda
35- Atasözü vardı- Mecaz, Yan Anlam??
36- Enformasyon Toplumu- değildir??
37- Kullanımlar ve Doyumlar???
38-
39-
40- -
@meakb Simgesel etkileşimcilikle ilgili bi soru vardı, şıklarda sembol hatırlıyorum
-
@g-g evet anomi, simge, benlik şıklarının olduğu soru. Ben simge yapmıştım emin değilim.
-
@zorkar Doğru cevap benlikmis.
-
@meakb Hayır açıkladı soruları. Açıklanmazsa zaten itiraz edilemez.
-
@meakb +ölçülülük ilkesi elverişlilik, gereklilik ve orantılılık olmak üzere 3 alt ilkeden oluşur
-
Cevabı özelleştirme denilen sorunun deregülasyon olabileceğini düşünüyorum katılan olur mu?
-
@unknowno6 zaten cevp deregulasyon
-
@zorkar yanliş hocam ben de onu işaretledim ama cikinca baktım o daire başkanligin görevlerindendir o şık başka şık olacak ne yazık ki...