ASKERLİK İŞLEMLERİ
-
Arkadaşlar merhaba. Benim merak ettiğim bir husus var. Son sınıftayım ve inşallah 2-3 ay sonra mezun olacağım. Sanırım mezun olunca tecil direkt bitiyormuş fakat gidip 2 yıl daha erteleyebiliyormussun askerliği. Bunun şartları var mı onu da bilmiyorum. Ben Kaymakamlık, KPSS vs. iş sınavlarına çalışacam fakat bunlarda başarılı olsam dahi sonrasında mülakat falan arada askerlik vs. karışacak diye tahmin ediyorum. Bu konu ile ilgili tecrübesi olanlar ne yaptıklarını yazabilir mi? Teşekkür ederim.
-
@mulkiyeligariban dostum mezun olduktan sonra asala e devlet ile giriş yapacaksın. Yoklama başvuru yapıp mezun olduğunu bildireceksin. En sonda sana tecil isteyip istemediğini soruyor. Tecil istiyorum diye seçeceksin. 2 yıl tecil olmuş olacak. Aile hekiminden asker olabilir raporu falan da alman lazım. Hekimle görüşüp halledersin.
-
@scofieldmustafa Sağolun hocam. Peki kurum sınavını kazandıktan sonra askerlik yapmanıza izin veriliyor mu? Yani atama yapılmadan.
-
@mulkiyeligariban atandıktan sonra asaleti alana kadar yapılmıyor diye biliyorum ama başka bilgisi olan varsa yazsın.