2023 KPSS ALAN
-
Merhaba,
2014-2017 yılları arasında denedim, birkaç sınava mülakata girdim ve özel sektörde işe başlayarak kpss alanı bıraktım. Şu anda özel sektörde çalışıyorum fakat 1 kez daha kpss denemek için hem iş hem sınava hazırlık düşünüyorum. Altyapım var unutmadıysam:) 2023 kpss'ye hazırlanacaklar ve 2022 kpssye girecek kişilerden kaynak önerisi rica edeceğim. Hem de plan program önerileriniz varsa çok memnun olurum. Öncelikle sayısal içerikli iktisat ve muhasebeyi bitirmeyi düşünüyorum. Bu alanda konu anlatımlı kitap önerebilir misiniz lütfen? -
@delta Merhaba hocam. Kaynak olarak A Kadro yayınlarını tavsiye ederim. Çalışma sistemine gelince ben herhangi bir işte çalışmıyorum hem iş hem ders nasıl yürütülür bilmiyorum o yüzden size vereceğim tavsiyeler çok sağlıklı olmayacaktır.
-
@moparman40 yanıtınız için teşekkürler, A kadro tüm alanlarda iyi midir? Yani hukuk, iktisat, maliye muhasebe tüm bu alanlardaki konu anlatımlarını alsam sizce yeterli mi?
-
@delta Hocam daha önce başka kaynak kullanmadım herhangi bir karşılaştırma yapamam ama a kadronun kaynaklarını almadan önce atananlarına ve kpss derecelerine baktım ona göre aldım. Şuan tüm alan kaynaklarından memnunum.
-
@delta, içinde söyledi: 2023 KPSS ALAN
Merhaba,
2014-2017 yılları arasında denedim, birkaç sınava mülakata girdim ve özel sektörde işe başlayarak kpss alanı bıraktım. Şu anda özel sektörde çalışıyorum fakat 1 kez daha kpss denemek için hem iş hem sınava hazırlık düşünüyorum. Altyapım var unutmadıysam:) 2023 kpss'ye hazırlanacaklar ve 2022 kpssye girecek kişilerden kaynak önerisi rica edeceğim. Hem de plan program önerileriniz varsa çok memnun olurum. Öncelikle sayısal içerikli iktisat ve muhasebeyi bitirmeyi düşünüyorum. Bu alanda konu anlatımlı kitap önerebilir misiniz lütfen?Merhaba,
Eskiden online olarak kaynak bulmak güçtü, alandan dershane harici hocalara ulaşmak pek zordu, kurslar bile sayılı idi ancak şu an gerçekten de çalışmak için çok fazla alternatif var, keşke eskiden de olsaymış
Şunun için yazdım; youtube'da Benim Hocam pek çok dersi yeniledi, çalıştığınız için zaman kısıtlı o yüzden de, video dinleyip not alabilirsiniz. Soru ile pekiştirirsiniz.
Bence de İktisat ve Muhasebe'den başlamanız mantıklı. Ama bir an önce başlayın çünkü yetiştirmek malumunuz zor oluyor. A Kadro'nun konu anlatım kitapları arasında bence en başarılısı Muhasebe, ben de tavsiye ederim. Bir de geçenlerde kitaptan bakamadığım bir konu için İsem'in Muhasebe videolarına baktım, oradaki hoca da gayet güzel anlatıyor. Videolar eski ama faydalı bence. O da alternatif olabilir.
İktisat konu anlatım kitabını ise tavsiye etmiyorum. Erman Hoca, çok birikimli biri, dersini de dinledim ama Kpss için etkili bir anlatım tekniği olduğunu düşünmüyorum. En azından biz çalışanlar için.
Ben dinleyip not alınca daha çok anlıyorum. Siz de bu şekilde iseniz dediğim gibi Benim Hocam hem Makro'yu hem de Mikroyu yeniledi. Alternatif olarak da yine youtube'da İktisat Medresesi'ni tavsiye ederim. Cüzi bir tutar karşılığında kanala katıldığınızda hoca notları da gönderiyor. Notlar yer yer boşluklu da. Hepsinin çıktısını alıp kendinize bir kitap oluşturup o şekilde de takip edebilirsiniz. Zamanı daha iyi kullanma anlamında (not alma ile vakit kaybetmeme adına) daha iyi bir seçenek olabilir. Soru çözümlerinin de yine pdflerini gönderiyor Hoca.
Hukuk'tan ziyadesi ile sıkılan, okuduğuna da dikkatini veremeyen biri olarak yine video tavsiye edeceğim : D
Bu sene ilk defa Ebru Kendüzler Özbek Hoca'yı dinledim. Özel Hukuk'ta çok hoşuma gitti. Tahtaya yazdıklarından da ufak notlar aldım, aylardan temmuz, halen almaya da çalışıyorum. Biraz geç başladığım için Bu sene şöyle bir şey yaptım, renq akademi'den offline video satın aldım. 400 lira gibi görece makul bir ücrete şu an offline olarak dinliyorum dersleri. Hocaların paylaştığı notlar da sistemde yüklü. Böyle bir çalışma tarzı da olabilir. A Kadro'nun Hukuk konu anlatımı bana göre değildi. Ben Hukuk'ta öyle kompozisyon tarzı şeyleri okuyamıyorum.Maliye'den ise Murat Güzelli'yi dinleme fırsatım oldu. Kaç hoca dinlemişimdir, Maliye'de tahta kullandığı için en çok kendisini sevdim. Böyle deli detay anlatmıyor ki zaten biz çalışanların da o kadar vakti yok zaten ama en azından temel düzeyde tablo yaparak akılda kalmasını sağlıyor. İşin özünü veriyor aslında.
Benim bu sene soru çözecek zamanım olmadı ama tüm bunları da en azında 1'er çıkmış soru kitabı ile desteklerseniz bence epey bir şey halletmiş olursunuz. Ki malum çıkmış soru kitapları da konu anlatım gibi. Bunlar benim bu seneki tecrübelerim, umarım size de ilerleyen dönemde yol gösterici olur. İyi akşamlar.
-
@delta Ben Gy ile Gk çalışmaktan alan sınava çok çalışamadım ama o sınavlara da soruları görmek için gireceğim. Asıl hedefim 2023 KPSS A. Elimde üniversitede girdiğim derslerin hocaların alın dediği kitapları almıştım. Onlar dışında Pegem 5000 soruluk soru bankası ve 5'li denemesini aldım. Birde bende tüm A grup derslerinin kısaca anlatıldığı Tercih akademi/ KPSS A konu anlatım kitabını tavsiye ederim. Başarılar
-
@delta Merhaba bu sene online kursa başkent kariyere yazıldım. oranın kaynaklarını tavsiye ederim sınava yönelik net ve anlaşılır . özellikle maliye vergi de mehmet zakir hoca kamu hukukunda kerem çetin hocanın kitapları
-
Merhabalar arkadaşlar, yeni bir başlık oluşturup kalabalık yapmak istemedim ama açıkçası nereye yazacağımı da bilemedim. Burdan başlayım dedim. Elimde çokça A Grubu Kaynak kitap var. 2020 sınavı için almıştım. O tarihin en güncelleriydi. İhtiyacı olanlara kargo karşılığı ulaştırmak istiyorum. İktisat, Maliye, Muhasebe ve Hukuk dersi kaynakları. Hiç kalem çizilmemis diyebilirim bir kaçı hariç. İhtiyacı olan ulaşabilirse sevinirim. Bu ekonomide satmaya gönlüm el vermedi. İnsaallah birilerinin işine yarar.
-
@user86, içinde söyledi: 2023 KPSS ALAN
Merhabalar arkadaşlar, yeni bir başlık oluşturup kalabalık yapmak istemedim ama açıkçası nereye yazacağımı da bilemedim. Burdan başlayım dedim. Elimde çokça A Grubu Kaynak kitap var. 2020 sınavı için almıştım. O tarihin en güncelleriydi. İhtiyacı olanlara kargo karşılığı ulaştırmak istiyorum. İktisat, Maliye, Muhasebe ve Hukuk dersi kaynakları. Hiç kalem çizilmemis diyebilirim bir kaçı hariç. İhtiyacı olan ulaşabilirse sevinirim. Bu ekonomide satmaya gönlüm el vermedi. İnsaallah birilerinin işine yarar.
Arkadaşlar kitaplarımın hepsini gönderdim isteyenlere bilginiz olsun. Kolay gelsin hepinize.
-
bende yıllardır özel sektörde öğretmenlik yapıyorum ve yıldım iyice. mecbur yine çalısıyoruz ozelde ama kpss yede girmek istiyorum. nerden başlayacağım konusunda hiç fikrim yok.
benim durumumdan geçmiş arkadaşlardan tavsiyeler rica ediyorum.. -
@delta bende özel sektörde çalışıyorum şu an bende tekrar denemek istiyorum 2019 bırakmıştım bende özel sektör cidden zoruluyor
-
@user86 başka elinde kullanmadıgı kaynak olup da vermek isteyen var mı acaba? Ben de sınava hazırlanacagım ancak elimde kaynak yok şuanlık