2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
-
Önceden sınav kaygısı yüzünden psikiyatrinin yazdığı ilaçları kullanmak sağlık raporunu olumsuz sonuçlandırır mı? Kaymakam olmayı engeller mi? Memur olmayı engeller mi?
-
@moonfeel yok hocam düşünme bunları hazırlanmana bak Bi engel teşkil etmiyor
-
Eski arkadaşlar bir duyumu olan yokmu?
-
@okumuş-çiftci bakan yenilendi muhtemelen Bi belirsizlik vardır bakalm yeni bakanımızın kaymakam alım konusunda ki politikaları naısl olcak
-
@sessessc Yeni bakanın kaymakam kökenli olması inşallah lehimize olur. Cevap için teşekkür ederim.
-
@sessessc sizi çok önceden beri tanıyorum . Söylediğiniz ne varsa çıktı . Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
-
@mami1616 estağfurullah sayın denetçim, yeni sınavın herkese hayırlı olmasını temenni ederim
-
@sessessc ben denetçilik hedefiyle yola çıkmıştım siz kaymakam hedefiyle umarım siz de bu sınavda hedefinize ulaşacaksanız .
-
@108-Dönem Çok teşekkürler hocam artık iş çıkışı biraz daha arttırarak çalışmalara devam etmek gerekir. Herkesin gönlünce olsun.
-
@108-Dönem hocam bugün soru iptalinden dolayı ek mülakat yapılacağı açıklandı. Oradaki alım bu sene yapılacak olan alımı etkiler mi ?
-
@kykm üç beş kişi listeye girmiştir, son sırada tabi. onlar için bir günde bitecek bir mülakat yapılır. Muhtemelen de hiçbiri alınmaz. Bu seneki alımı da etkilemez.
-
@Kethüda teşekkürler hocam cevabınız için.
-
@108-Dönem Kasım netleşti mi hocam?
-
Kpss şartı ve bu yıl ilan olmayacağı gibi Bi duyum da dolaşıyor ne kadar dogru dur bilmem bilgisi olan varsa bildirsin
-
@108-Dönem hocam daha önceden kasım ayında demiştiniz o iptal mi yani? bu kesin duyum mu
-
@108-Dönem kpss şartı 112. Dönemde gelecek olsa kpss başvuruları bitmeden durumun ilan edilmesi gerekmez miydi? Bir çok aday kpss ye başvuru yapmıyor yıl kaybına sebep olur, mağduriyet olur, bu konuyu nasıl netlestirebiliriz ?
-
@108-Dönem 112.Dönemde uygulanması mümkün değil, böyle bir karar alınsa dahi 1 hafta içinde vazgeçerler. Çünkü sadece bu sınava hazırlanan binlerce insan var ve KPSS sınavına başvuru dahi yapmadılar. Böylesine adaletsiz ve plansız bir uygulamayı yaptık olduya getiremezler. Ayrıca KPSS şartı getirilmesini yerinde bir karar olarak görüyorum, alan dışı bölümlerden (sosyoloji,psikoloji,mühendislik) gelen ve alan donanımı sıfır olanlar ile dolup taşmaya başladı artık. Ayrıca kurslar ve kitapçılar da işi fırsata döktü. Onlara da ağır darbe iner, mesleğe de girenler hem alanı olan bölümü bitirmiş insanlar hemde donanımlı insanlar olur. İnşallah cümlemiz için hayırlısı olur
-
Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında yönetmelik var. 2014 yılında kaymakam adayları sınavının bu yönetmeliğe tabi olmayacağı hükmü getirildi. Ne zaman? 2014 sınavı yapıldıktan hemen sonra. Dolayısıyla 2015 sınavına hazırlanacak olanlar bunu bilerek hazırladılar. Kpss şartının gelme ihtimali bence yoktur. Şayet gelecek olsa bile bu yönetmeliğin tekrar değişmesi lazım, o da en erken önümüzdeki sınavdan sonra olur. Böyle şeyler ortaya atarsanız, adaylar kaymakamlık sınavı hazırlığından taviz verir, kpss çalışır falan vebale girersiniz. Nasıl bu kadar kolay konuşuyorsunuz arkadaş ayıptır ya. Bir ilan gelecek ve tak diye kpss şartı getirdik diyecekler, kimse kpss başvurusu yapmamışken, hangi puan türü olacağı, neye çalışılacağı belli değilken hemen bir sınav yapılıp adaylar taklaya getirilecek öyle mi? Suikastçi mi bu devlet? Vallahi ben sizi anlamıyorum. Büyük vebale giriyorsunuz da Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah.
-
arkadaşlar. KPSS şartı ile ilgili duyumlar farklı yerlerden ve ciddi kişilerce zikrediliyor. adı geldi ise kendisinin gelmesi de yakındır. ancak böyle bir karar ya da niyet var ise bunun 2023 sınavını da mevcut düzende yapalım da sonra bakarız şeklinde ilerlememe ihtimali bendenizi endişelendirmektedir. şu ki; KPSS şartı konusu yönetmelik değişikliği gerektirdiğinden ve hızlıca gerçekleşemeyeceğinden 2023'te bir sınav yapılma ihtimalini azaltır. evet 2023 yılında sınav yapılırken hadi bakalım kpss şartı getirdim demezler bunun yerine 2023 yılında sınav yapmayıverirler. zaten bir önceki yönetim çaykarada kaymakam olamayan genç kalmaması için tek yılda 200 kişilik alım yapmış ve bendeniz gibi hasbelkader derece yapmış bir çok kardeşimiz liste dışı kalmıştı.
-
@kerberos hocam bu sene sınav açmayıp yönetmelik değişelim, sonra kpss ön şartlı sınav yapalım deseler, 2024 kpss'yi beklemeleri gerekir. Bu da önümüzdeki sınavın en erken Ekim 2024'te olması anlamına geliyor ki bu kadar gecikme olacağını sanmam.