2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
-
Açıklanmaya son 5 gün kaldı. Bu sene 95 üstü alanlar ilk 150'ye girecektir.
Taban tahminim hala 90-91 arası. Ancak 308 kişinin en az 250'sinin önceden elenmiş kişilerden oluşacağını düşünüyorum..
Hayırlısı olsun hakkımızda -
26 sayfa… gerçekten enteresan bir sınav sonucu bizleri bekliyor. Geçmiş yıllarda çoktan 200-300 sayfayı geçmişti forum. Neden bu kadar sessiz anlamıyorum. Düşük kapatabileceğine dair yorumlama yapıyorum mantıklı geliyor. Yüksek kapatabileceğine dair yorumlama yapıyorum oda mantıklı geliyor. Bakalım perşembe günü bizleri ne bekliyor
-
Aşırı gergin bir 88-91 arası tayfa var zannımca
-
Her ihtimal çok mantıklı geliyor. Çok düşük kapatsa da kimse sasirmayacak çok yüksek kapatsa da kimse sonuca sasirmayacak
-
Çok yüksek kapatsa niye şaşırmayacaksınız? Bu sınav 77 ile kapatsa ben şaşırırım.
Misalen bu sınavda birincinin alacağı maksimum puan 85'tir bence. Daha yüksek puan alacağını iddia eden ya da daha yüksek puan alacağını söyleyen birini tanıyan var mı? Bu sene tavan puan, son yılların en düşük tavan puanı olacak muhtemelen. Bu da bence sınavın seviyesini gösteriyor. Sınav sorularındaki zorluk seviyesinin kademe kademe olması, tüm kazananların az bir puan aralığına sıkışmasına engel olur, puanlar yayılır. Birinci ile sonuncu arasında en az 10 puan olacak bir sınav bu sınav. -
2 gün 10 saat sonra sınav açıklanacak ama ne burada ne telegramda yaprak kımıldamıyor.
-
@Kethüda 110 net duydum hocam
-
@Calebekubann inanmazlar
-
@Hayırlısı-0, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
Arkadaşlar hepinize hayırlı geceler.Kendimce bir değerlendirme yapmak istedim.Öncelikle kaymakamlık sınavı yıllardır alan sorularının belirli standartlarda yapılıdıgı (iyi anlamda) ve kaçırılan soruların genellikle genel kültür genel yetenek kısmından oldugu bir sınav.100 soruluk dönemlerde sınav 1.lerinin bile 10 yanlışı varsa 6-7 si gkgy kısmındandır.Bu sene fazladan 20 soru soruldu.20 sorunun 16 sı gkgy kısmından ve bu 16 sorunun 4 ü sözel mantık:) Yıllardır gkgy kısmından kaçan soruların durumu ortadayken böyle ciddi bi soru artışı söz konusu iken umutsuzluga kapılmamanızı tavsiye ederim.Bir kurumun hocasının taban olarak 92-94 net tahmininde bulundugunu duydum.Saygı duyarım.Ancak geçen sene taban puanı 71.5 olan kaymakamlık sınavında aynı hocamızın taban tahmini 75-78 idi diye hatırlıyorum ve bunu belirtmekte fayda duyuyorum.Taban tahmininde yıllarca sınava girip kazanmış hocalarımızın tahminleri daha tutarlı olmaktadır ve her sene yığılma nerde ise taban puan oralarda olmaktadır.Ayrıca en önemlisi şudur bu tür sınavlarda her sistem değişikligi öğrenciyi geriye itmektedir.Bu yıl sınava olan ilginin az olması,olmayacagı duyumunun bir anda büyük bi hızla yayılması,başka sınava yönelenler,yorumlardan baktıgım kadarıyla mulakat mudavimlerinin 86-87 net yaptıkları bir sınav olması bize bir takım ipuçları vermektedir.Şunu da belirteyim her sınavda 120 soru üzerinden değerlendirecek olursak 110 da yapan çıkar 105 yapan da çıkar ancak bizi ilgilendiren alt tarafta nerede yoğunlaşma oldugudur.En nihayetinde duydugum,gördüğüm kadarıyla yoğunlaşma 88-89 arasında . 86-87 yi de çok duydum.Tahminim tabanın 88-90 arası olacagıdır.86-87 net umut ederek beklemelidir.En son umutlar ölür:) gönül isterki taban 84 net olsun. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun tekrardan hayırlı geceler.
Tekrar paylaşmak istedim
-
@Calebekubann, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
@Kethüda 110 net duydum hocam
112 duydum ben de
-
89-89,5 netle kapatacak gibi sanki öyle bir hava
-
@ceterissparibuss 100 soru olduğu zamanlarda bile en az 9-10 soru yapamıyordu birinciler. 120 soruda 8 veya 10 yanlış gibi yanlışlar mükemmel bir başarı
-
@ceterissparibuss, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
89-89,5 netle kapatacak gibi sanki öyle bir hava
Puan olarak 74-74,5 civarına tekamül ediyor.
-
Bugunde aciklanabilir yarinda illa her zaman ayni gun aciklanmiyor ki
-
@ceterissparibuss hocam kuvvetli ihtimal iptal edilecek sorular taban neti aşağı mı çeker yukarı mı
-
Yukarı çeker hocam
-
91,75 netim var sınavdan beri hep bıçak sırtı gelirse nasip dedim. olursa olur olmazsa da hayırlısı önemli olan hak yenmemesi.
-
@bitmediniz soruyu yanlış yapan kişilerin puanını yukarı çeker. Soruyu cevap anahtarına göre doğru cevaplamış olan kişilerinkini aşağı çeker. İptal edilme ihtimali olan iki soruyu da çoğu aday cevap anahtarına göre doğru cevapladığı için iptal durumunda puanlar aşağı çekilir.
-
@Kethüda iptal edileceğini sanmıyorum ben.
-
@mnofhe maliye bakanlığı sorusunun net iptal edilmesi gerekiyor. Ösym iptal etmezse yargı eder, yine geçen seneki gibi ek mülakat olayı ortaya çıkar. O yüzden bunlara mahal vermemek adına iptal ederler.